"ההסדר"

"ההסדר"

חזרתי עכשיו מהסרט. היו באולם עוד 4 אנשים. לפחות אף אחד לא מסתיר. מסתבר שקולנוע ישראלי הוא לא להיט גם בארה"ב. הגיע הזמן שאקי אבני יגלם את ספיידרמן. "ההסדר" (TIME OF FAVOR בארה"ב) הוא לא סרט ענק, אבל מספק הצצה מענינת לחיי ישיבות ההסדר בשטחים, קצת מתח, קצת רומנטיקה, ביקורתיות, אסי דיין בתפקיד הרבי (ליהוק משעשע), קטעים שמזכירים את "טירונות", ואפילו מבינים את העברית. טינקרבל בתפקיד דוסית פרובוקטיבית. חחח. בקיצור, אם לא ראיתם סרט ישראלי לאחרונה, אז שווה.

Yaniv-DC

New member
../images/Emo13.gif אני לעומת זאת

הייתי בשבוע שעבר ב"חתונה מאוחרת" בפסטיבל הסרטים היהודיים בוירג´יניה. האולם (הקטן) היה מלא באנשים שגילם כפול ומעלה משלי. דנה מהשגרירות הסבירה על הסרט - it´s a very graphic movie. איך אני אוהב את המילה הזו - גראפי... אנשים היו בהלם. הייתה שיחה אח"כ. שאלו אם ככה זה בקולנוע הישראלי. דנה גימגמה. טוב, היא לא הייתה אמורה להוביל את השיחה, הבוסית שלה הייתה חולה. היה נורא משעשע לשמוע אמריקאית מובילה שיחה על קולנוע ותרבות ישראלית ("כל הישראלים חושבים שכל הרוסיות זונות", "הקולנוע הישראלי צריך קהל ולכן משתמש בעירום" וכו´). הסרט טוב, עד הסוף. הסוף גרם לי חשק ללכת לתסריטאי, לנער אותו, ולשאול למה? למה למה למה? אני שונא סרטים בלי סוף. הקטע האחרון היה סוחף, מותח, המשך לעלילה הטובה, ואז כתוביות. מה שמדהים הוא זה שבערך מאז "בלוז לחופש הגדול" לא הלכתי לקולנוע כדי לראות סרט ישראלי. והנה פתאום, בניכר, אני שואל את מקס איפה ראית פה את ההסדר? מקווה שלא נפל על הרכב שלך עץ בסערה שעברה כאן,

מה, חתכו לכם ת´סרט באמצע?

בטח שהיה סוף. לא סוף הוליוודי מתוק, אבל סוף. ליאור מתחתן עם הגרוזינית במקום עם אלקבץ. מה, זה לא היה ברור? אולי פספסתי משהו? יניב, אלי נרדמת כמו שאר הזקנים היהודים? חחח אגב, "ההסדר" במרחק 4 שעות נסיעה מDC. אל תתאמץ, חכה שיחזור.

shaffavi

New member
היו רק חמישה צופים כי...

רוב השאר, כולל אני, ראו אותו כבר לפני שנה, שנה וחצי, בפסטיבל הסרטים הישראלי של השנה שעברה. הוא הוקרן אז בפני אולמות מלאים. (יכול להיות שזה כבר היה לפני שנתיים? אני לא זוכר, הזמן עף) איפה הוא מציג עכשיו? סרט נחמד. נראה לי כבר קצת נאיבי מדי לתקופתינו. והפסטיבל השנה, או טו טו שוב מגיע לניו יורק (נדמה לי ביוני). חתונה מאוחרת אמור להיות להיט השנה. יניב, מה בדיוק הקטע הגרפי שם? לא הבנתי. אתה יכול לפרט? תודה.

Yaniv-DC

New member
בוודאי.

לקטעי העירום, האמריקאים קוראים "גרפי". למה? לא יודע. אולי לאמריקאים ה"אמיתיים" שביננו התשובות. יש שם סצינה של סקס מלא, עירום מלא של ליאור אשכנזי ורונית אלקבץ, כולל ניגוב הזרע בסוף. לכל הדעות פרובוקטיבי, אבל אתה יודע, בארה"ב המילה "פאק" אסורה בטלוויזיה, כך שכאן זה הופך לממש סרט פורנו עלילתי (לא לדאוג, זו סצינה אחת בכל הסרט). כשסיפרתי לאמא שלי שאני הולך היא אמרה שהיא לא מבינה מה העניין, כשסיפרתי לידידה שלי מהטלוויזיה הגרמנית - היא אמרה סרט מדהים. אני נמצא איפה שהוא באמצע...

Le Parisien

New member
פרובוקטיבי?

הסרט "חתונה מאוחרת" אולי פרובוקטיבי במונחים אמריקאיים. בקנה מידה אירופאי הוא במקום טוב באמצע. בשנתיים האחרונות סצינות סקס (לא מדומה) הופכות שכיחות כאן יותר ויותר. צפיתי בסרט כשיצא לאקרנים בפאריס והתרשמתי מהמשחק המשובח. חבל רק שבין הסרט לבין "קולנוע" אין כמעט דבר משותף. לכל היותר מדובר בתיאטרון מצולם. חבל.

Yaniv-DC

New member
זו בדיוק הייתה הסיבה

שב"שיחה" שאחרי הסרט, כשאמרו שעירום זה חלק מקולנוע ישראלי צעיר המגשש את דרכו - צחקתי בהתחלה, ואח"כ התעצבנתי. האמריקאת שישבה לידי כנראה גם התעצבנה, ואף אמרה - No, It´s is very European. אני הוספתי שזה אופייני לכל מה שהוא לא אמריקאי. כאן עוד היו עושים לזה Rate X...

טוב, אצל הצרפתים זה מגיע לחולניות

כמו בסרטה של Catherine Breillat (פריסאי, תעזור לי, איך מבטאים Breillat) שהוקרן בארה"ב בשם Fat Girl.

Le Parisien

New member
דווקא יוצרת שאני מעריך

טרם צפיתי בסרט שציינת (שנקרא בצרפת A Ma Soeur) אך סרטים אחרים שלה מאד אהבתי.למשל 36Fillette .גם ROMANCE שלה עונה על רמת ה"פרובוקטיביות" הנדרשת. מדובר בבמאית המציגה כמעט תמיד את האשה כאדם משוחרר, חזק (או בתהליך של שחרור) אשר מיניותה היא כלי לגיטימי להשגת יעדיה והיא לא צריכה להתנצל על כך. השימוש בסצינות סקס "אמיתיות" הוא חלק משבירת הטבואים גם בכלי הביטוי של המדיום בצורה המקבילה לתוכן. ניתן להוסיף לרשימת הפרובוקטיביים מהעת האחרונה גם את INTIMACY המצויין של PATRICE CHREAU ואת BAISE MOI שעדיין לא שכח הדיון האקדמי לגביי סיווגו כקולנוע "לגיטימי" או פורנוגרפיה. חבל שזה לא הפורום המתאים לקדם בו את אחד הדיונים החביבים עלי בנושא גבולות הביטוי הקולנועי ולכן אפסיק לקשקש. בעניין ידידתנו הבימאית, יש לבטא את שמה "ברייה" (שווא,סגול קמץ) אך גם זה לא ממש מדוייק. פשוט אין לנו בעברית את העיצורים המקבילים.

דן צ

New member
ראיתי את הסרט

ולדעתי האישית סרט מהמם ומשחק נפלא של אקי אבני

Gefen

New member
גם אני ראיתי את "ההסדר"

לא מזמן היה פה בקנזס פסטיבל סרטים יהודיים וזה היה ההיילייט של האירוע. הסרט הזה עשה לי געגועים לארץ, וגם לקולנוע הישראלי, שהולך ומשתפר פלאים עם הזמן. אהבתי את המשחק של אקי אבני, אסי דיין היה רב פנאט די משכנע ואפילו טינקרבל הפתיעה לטובה.. אז מצטרפת להמלצה..סרט שווה. וחתונה מאוחרת, זה ע"פ ספרו של א.ב יהושוע..נכון? מישהו פה קרא את הספר? גפן

את מתבלבלת אולי עם "הכלה המשחררת"?

אחרי שקראתי את הספר החלטתי שאני יודע בדיוק מה הכלה משחררת (לא נעים לי, בכל זאת יש פה אנשים מבוגרים, אז רמז: מתחיל ב-נ´, נגמר ב-ה´ ובאמצע נפיחה). הספר טרחני, ממש כמו שא.ב. נהיה קצת טרחן בזמן האחרון. הSETTINGS מוכרים לי מאוד - חיפה, הכרמל, אקדמיה, ... - ולכן היתה איזו הנאה מסוימת בקריאה. בשתי מילים: אפשר.

Gefen

New member
כן כנראה התלבלבתי..../images/Emo5.gif

ותודה על הביקורת, אני את הכתיבה של א.ב יהושוע תמיד אהבתי (את ה"המאהב" אני חושבת שקראתי איזה 8 פעמים..) אז אין סיכוי שאפספס את הספר הזה..

shaffavi

New member
חתונה מאוחרת וכלה משחררת

על חתונה מאוחרת מצאתי ביקורת משעשעת כאן . נראה לי שזה רק תסריט ולא מבוסס על ספר. בכל אופן לא מוזכר שם ספר. את הכלה המשחררת קראתי. די אהבתי. היה בדרך כלל די קשה להפסיק באמצע וזה ספר שמן כזה... העלילה מתרחשת בסביבות 1997 (אני חושב) ובימינו זה כבר כל כך נאיבי. מתארחים בג´נין, הופעות ברמאלה. תקופת הבילבול האופטימי. אהבתי את תאורי המקומות (בהם הייתי פעם...), הדימויים, והלשון העשירה. יש שם הקבלה בין המישור האישי למישור הלאומי. במישור האישי - בעיה לא פתורה בין משפחתו למשפחת כלתו שלא נותנת לו מנוח, במישור הלאומי - הבעיה הידועה הלא פתורה, וגם שם יש כלה - ערביה, ובעיה ש... נכון, לא נותנת מנוח. ממה הכלה אמורה לשחרר? מיסורי מצפון? מסקרנות בלתי פתורה? מהשטחים? אני מסכים שיש טרחנות מסויימת. ואני משתחרר עכשיו לישון. לילה טוב........... נ.ב: שמעתי שמאז פיגועי ההתאבדות הוא זז קצת ימינה. בטח רק שמועה.

למעלה