ההכנות לשבת

ההכנות לשבת

אתמול בקשתי מחמודה אחת שתעזור לי לנקות את הבית היא הזיזה את כל החדרים מלבד החדר שלי , ששם היה הכי חשוב לנקוןת אז יש לי בית שטוף שחצי בוקר החזרתי את הדברים למקומם ואת החדרים סדרתץי היום , ואת החדר שלי ניקיתי חפיף היום אז בשביל מה להביא עוזרת אם אני עובדת קשה יותר לפני ואחרי ובערב שהתחלתי לשטוף ירקות שהגיעו מהירקן וחתכתי אותם המטבח התלכלך מחדש והיום בבוקר עמדתי לבשל משהו לשבת ובשלתי בשיא החום ונמטפתי מהזיעה בדרך כלל עושה ההפיך מבשךלת בערב הקריר וביום ששי מנקה וזהו ועכשיו קמה לתלות כביסה ולנקות מחדש את המטבח כאילו לא היתה פה אתמול עוזרת ובערבו של יום הכנתי לי אתמול דייסת סולת תפלה כמו שאני מכינה כבר שבועיים אכלתי והלכתי לישון עייפה ויודעת שכל ההכנות לשבת לפני ביום ששי בבוקר והגעתי למסקנה שעדיף לנקות בקצב שלי ולותר על העוזרת ואת העלות של העוזרת לקנות אוכל טעים במקום לעבוד שעות בבית

טיפים לאחזקת עוזרת.......

בקשי ממנה לסדר אחריה ולהחזיר הכל למקום...
מבשלים לפני העוזרת ואת הסירים המלוכלכים, משאירים לה...
מקלפים ושוטפים ירקות גם... לפני שהעוזרת מגיעה.... ולסיכום...למה הדייסה צריכה להיות טפלה????? תוסיפי לה כל מיני דברים שאת אוהבת כדי להעשיר את הטעם... שבת שלום

רוצה אוןתה מתוקה

אבל מאחר ואני מתוקה לא יכולה להמתיק אותה מוסיפה לה ממיק וקצת קינמון או קקאו אבל שממתיקים עם סילן או סוכר היא טעימה יותר שהסכר סביר יכולה להמתיק מעט אתמול הרמה היתה שלא יכולתי להמתיק והכנתי את הדייסה כי בהתכווצות השרירים שהיתה ששיתקה את הנשימה זה היתה המאמץ היחיד שיכולתי ע"מ לאכול את ארוחת ערב בחצות וחרי הדייסה אכן נרגע הגוף וההתכווצות נרגעה ויכולת ללכת לישון

למצוא עוזרת טובה זו משימה

אבל היום בעידן האבטלה יש בעיה במציאת עוזרת? לי מעולם לא היתה בעיה עם עוזרת...רציתי פניתי לחברות(הכי טוב עו"ס) והן כבר שולחות לי עוזרות . בנוסף פה בצפון יש חברות המספקות עוזרות בית ..אומנם זה עולה עוד 5 ש"ח לשעה..אבל שווה כי הם דואגי לכל לביטוחים. בכלל כמה אתם משלמים לעוזרת? אצלינו המחיר נע בין 30-35 שח לשעה

מיק41

New member
בעייה גדולה למצוא עוזרת.....

חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי. וממש זול אצליכם. אצלינו פה הן לוקחות בין 45- 50 ש"ח לשעה. כדאי לעבור לגור בצפון

מיכל המון סיבות שכדאי למיכל לעבור לצפון...

וגם לך דרך אגב , בכלל לכל אחד..

מיק41

New member
אז מה החלטנו????

טלי, כנראה תצטרכי את לעבור למרכז........ יש גם יתרונות במרכז......(אנחנו.........)

אין סכוי שאוותר על הצפון הקסום

ואיפה ,איפה אמצא כזה שקט שלווה והרמוניה.. פה כל יום שבת!

נסכתי היקרה

לקחת עוזרת זה דבר לא קל ,צריך ללמוד להדריך אותה והיא צריכה ללמוד להכיר את הבית. עוזרת בית שעובדת באופן קבוע לומדת את העבודה ולומדת לסדר הכל למקום ..כן זה לוקח זמן , אבל עם סבלנות היא תלמד את הבית.ודבר ראשון לדרוש להחזיר כל דבר שמזזים למקומו, הסדר לא פחות חשוב מהנקיון וזאת צריך להבהיר מראש .כי לא בכל בית זה כך. כיום איני מעסיקה עוזרת ולא זקוקה כרגע לאחת כזו, אבל לאחר הניתוח לקחתי עוזרת ואכן נתקלתי בתופעה שעליה את מדברת, בשבוע לאחר מכן התחלתי את היום בשיחה איתה ובהבהרה מה אני צריכה וכיצד הבית צריך להראות בסוף היום . ושתארגן לה את העבודה בצורה כזו שתתאים למספר השעות שאני מעסיקה אותה. אז אומנם לא הספיקה את כל הנישות שאליהן לא מגיעים כל פעם. אבל הבית היה עשר. אל תוותרי לעצמך על הנוחיות שלך . את במקום הראשון ודאגי לעוזרת בית טובה ולאוכל מתאים לך ועשי אותו הכי טוב במגבלות שלך . עוד טיפ... ישנו תחליף סוכר חדש גם יותר בריא ממתיקים הכימיים למניהם .האחד הוא סטביה (עציץ בבית מצויין להכנת סירופ מתוק שמתאים להמתקת שתיה ואוכל) או בתרכיז שנמכר בחניות טבע ,לטעמי לא טעים. והדבר השני הוא סוכר לוז תחליף מעולה לסוכר שמתאים לסוכרתיים .וללא טעם לוואי. רק טוב

מכירה את הפתרונות להמתקה

משתמשת בסוכר לוז כבר למעלה משנה , הוא מאד טוב ועם פחות טעם לוואי ואפשר לאפות איתו את הסטיביה פחות אוהבת היא מתוקה לי מדיי , ולמרות שאין בה מתיקות היא מייצבת א רמות הסוכר אבל למדתי להסתדר עם דברים פחות מתוקים , לשתות תה ללא המתקה זה עדיף להתרגל בלי ומדי פעם אני מוסיפה שקית של סוכרהדיאט לדייסה שלי והמפליא שדייסת הסולת משביעה יותר מלחם שיש בו שמרים שפחות טובים לי , ואם שמים מעט קינמון וקצת וניל אפשר לאכול ללא המתקה

למעלה