ההיתי מעונין לדעת

1ynavon

New member
ההיתי מעונין לדעת

למה יש הרבה סוגי קונג פו כלומר שמעתי שיש משהו גמל שלמה... ועוד איזה שיטה אם נמר.. וראיתי שיש עוד כמה (אם חיות אני חושב) אז שאלתי היא כזו למה בעצם יש את כול הסטילים העלה אם כי אולי אין בינעם כול כך הרבה שוני??למה צריך אותם? אם מישהו הילמד בשיטה Xוהשני ילמד בשיטה Y ישימו לב בקרב מה כול אחד למד? תודה לכול העונים
אהה ורציתי לתת מילה טובה על הפורם אני לומד מימנו המון

bennyTKD

New member
שאל 5 כלכלנים...

כשיש הרבה אנשים, יש הרבה דעות לגבי השיטה הנכונה או הטובה יותר או המתאימה יותר. כמו שאומרים: "שאל 5 כלכלנים שאלה, ותקבל 5 תשובות שונות (6, אם אחד מהם למד בהרווארד)". יש הרבה בדיחות יהודיות על איך זה שצריך כל כך הרבה בתי כנסת (כי כל קבוצה מתפלגת לפי עדות, ולפי נוסח תפילה משלה, ואנשים שרבים עם אחרים עוברים לבית כנסת אחר וכו'). מה שהכי מצחיק (או עצוב) זה שבתוכנית ששודרה בארץ לפני מספר שנים על אחת הקהילות היהודיות הקטנות שנשארו באיזו מדינה (איראן? לא זוכר איפה, אבל מדובר במקום שכמעט אין בו יהודים), הראו שנשארו בעיר מסויימת רק 2 גברים יהודים, ויש להם 2 בתי כנסת (כי הם לא מדברים אחד עם השני!). לפעמים המציאות עולה על כל דמיון. בני

1ynavon

New member
לא הבנתי. אז מה ההבדל העיקרי

בין כול השיטות עללו ידוע לי שבטח יש ויכוחים על נושאים קטנים שבנושא אבל בכול זות יש את השוני בין השיטות שיש מוסכמות לגביה נכון??? הרי חייב להיות הבדל אחרת אומנות הלחימה קונג פו לא היתה מתחלקת לשיטות אני מנסה לבדוק את חמשת השיטות של החיות(כחה הם ניקראות נכון?) ולראות אם מה אני יותר מתחבר וללמוד אותה

ועכשיו לפשט

בסין יש המון אנשים. המון המון המון. לא תוכל לספור את כולם אחד אחד אם תרצה. וחלקם ממציאים שיטות לחימה. המון סינים = המון שיטות לחימה סיניות. לאומנויות לחימה סיניות קוראים קונג פו. בגלל זה יש הרבה. יש שיטות ששונות זו מזו בצורה מאוד קיצונית, ויש כאלה שדומות. אני חושב שאפשר בסופו של דבר לאפיין אומנויות לחימה סיניות בכמה מאפיינים כלליים, אבל קטונתי מלעשות זאת בעצמי.

שי רגב

New member
תימן, בני, תימן!!

יא אשכנזי שכמוך!
לך לכל מושב "יאמני" "הגון" (וטולטקי) ותראה, בכל בית יש שלושה (3) בתי כנסת(!): אחד לבעל ואחד לאישה ואחד "שאליו אני לא אכנס לעולם, יחרב-ביתו"!

לא רק בקונג פו

ברוב אומנויות הלחימה יש יותר משיטה/זרם אחד. הדבר נובע בעיקר בגלל כמה סיבות: - הבדלי מיקום גאוגרפי: כפי שאמרו ידידי לספסל הפורום, בסין יש הרבה אנשים, בכפרים מסוימים למדו דברים בצורה שונה מאשר בכפרים אחרים (או במשפחות אחרות). חלק מהשוני ניתן לראות גם בשמות (לדוגמא הונג גאר, בשם המלא - תבנית משפחת הונג). - מחלוקות בין התלמידים: אחרי מותו של המורה הראשי, בגלל מחלוקות בין התלמידים הבכירים למה המורה התכוון, קמו להם מספר שיטות וזרמים, שההבדלים ביניהם הם בדקויות ובניואנסים שאולי אנשים שאינם עוסקים בשיטה לא כ"כ יראו ויבינו. - מסורת או תחרותיות: סגנונות שמקור היו סגנונות לחימה, הפכו במשך השנים לענפי ספורט תחרותיים/אולימפיים, ובעקבות השינוי קמו להם צורות אימון ודגשים שונים באימונים. - אנתרופולוגיה: אנשים שהלכו ללמוד אומנות לחימה אצל מורה מסוים מחוץ לארצם, וחזורו כדי ללמד את הידע שלהם לבני עמם, התאימו את הדברים בכדי שיסתדרו לתלמידים שלהם (בגלל הבדלים של מבנה גוף או צורת חשיבה הומנית/התקפית יותר). - שינויים בתקופה: אם באומנות לחימה X הדברים היו מבוססים על חרב, אז אחרי שנים קם הצורך להתאים את האומנות למשהו שכבר לא מבוסס על החרב ולהיפך (נוצרו טכניקות שמתאימות לזמן המודרני, ולא היו במקור).

למעלה