ההיתי אתמול בתחרות...

פרסה

New member
ההיתי אתמול בתחרות...

אליפות ישראל ברכיבה מערבית זה היה די יפה ומענין גם למי שרוכב אניגליש זה התחיל אתמו בחוות אברבוך שבתלמי מנשה זה היה של התאחדות ושל עוד איזה משהוא בינלאומי התחרות היתה נחמדה מאוד אוירה טובה היו לפחות 10 מקצים לא היה הרבה אנשים המחיר היה מאוד נמוך יחסית שה היה 20 ש"ח לבנאדם לכל היום חצי מהסכום עבר למנצח ונכנסו אולי 300 אם כרטיס השאר באו אם הרוכבים לכל רוכב מותר להביא עוד שני אנשים בלילה היה שירי ארץ ישראל אבל כבר ברחתי טאז אתה יודע שבמקצה עד 18 חיבים לשים קסדה אחרת הניקוד יורד ל0 ואני חיב לדעת הסתכלתי על הסיבוב במקום המהיר הזה שהם עושים. לא הבנתי מה הם עושים בשביל זה אני רואה אותו רק מדבן בהתחלה אם הרגלים היד לא עושה כלום ואח"כ גם הרגלים לא עושות כלום חוץ מזה לא הבנתי הרי סוסים עושים דברים כי הם מפחדים מהטורף נניח קפיצה או ריצה זה בגלל פחד למה הם עושים את זה מה שבא טורף אז הם מסתובבים? אני חושב שראיתי שם את דורון אבל אני לא בטוח אולי היה מישהוא שלא זהיתי אני לא יכולתי לפספס אף אחד ההיתי שם מ 9:30 עד 8:30 בערב

show jumping

New member
תגיד, אתה רציני??

"...סוסים עושים דברים כי הם מפחדים מהטורף נניח קפיצה או ריצה זה בגלל פחד..."

פרסה

New member
אצל סוסים רכיבה נבנת על...

פחד מהטורף ולחץ בפהבקפיצה אתה נותן לו בשוט ואז הוא מפחד כאילו יש לו טורף מאחורה והוא חייב לקפוץ בשביל פניה יש לו לחץ בפה שמצד אחד מושך אותו והצד השני בכלל דוחף עם הטבעת לעציה את מושך ואז יש לו לחץ בפה והוא עוצר או הולך אחורה תסתכל עשל זה ממבט שלך רודפים אחריך אז אתה תרוץ ותעבור כל מכשול השוט יוצר הרגשה שהטורף כבר עליך אז למקרה שלך יש לך בן אדם שרודף נניח הוא יתן לך מכה מצד אחד אז אתה תברח לצד שני ואם ימשכו אתה לא תתנגד כי זה יכאב ולעצירה תנסה שני שים לעצמך שני אצבעות בפה ותמשוך אחורה אז זה כואב אתה מנסה להוריד לחץ מהפה אז השאלה שלי היתה במקרה הזה ממה הוא מפחד

לא נכון!!!!

לא נכון!!!! אתה מדבר על אינגליש נכון? באינגליש ל-ע-ו-ל-ם (!!!) לא נעשה דבר כזה!!!! סוס קופץ בגלל שהוא אוהב ליקפוץ! מאותה סיבה שאי אפשר להחריך סוס ליקפוץ עם הוא מפחד!!! זה לא לחץ!!! זה בעצם מראה לסוס- הנה פה אין לך אין ללכת, לך לאן שמבקשים ממך (ע"י מאת לחץ ביד [לא משיכה, סגירת אצבעות על המושכה]!)!!! בעצם הסוס בורח מהלחץ בפה! הרי סוס הוא חיה ניטרפת... ו-לא, רכיבה לא ניבנת על פחד מהטורף, תודה רבה! ~מצפה לסקילה...~

פרסה

New member
חולק על דעתך

יהיהו רק סוסים מעטים שיקפצו לכיף אם ראית סוס קופץ לבד כנראה משהוא הבהיל אותו לגבי פחד מהקפיצה מצד אחד הוא רואה את סכנת הטורף מצד שני נראה לו מסוכן יותר לקפוץ אם הוא יפצע זה יהיה יעד קל לטורף ולגבי המשיכות בהתחלה לאילוף עושים את זה חזק אח"כ הסוס מרגיש את זה בקטנה אז הוא כבר יודע מה לעשות השאלה שלי היתה אם לא ראיתי עושה כלום אם הרגלים וכלום אם הרגלים וזה היה ווסטרן אז בטח לא אם שוט אז לא הבנתי מה מפחיד אותו

לגבי הקפיצות.. אני חולקת על חליקת

דעתך: יש בחווה שלנו סוסה, שקוראים לה טינקרבל והיא וולשית שחורה. אני עשיתי איתה קפיצה אחת! אחת! והיא כבר פנתה שוב לעשות את הקפיצה, בלי שאני אפילו אבקש! היא פשוט מאוד רצתה! מה לגבי אנשים? גם אנשים בתחרויות אולימפיות קופצים לגובה ולמרחקים! ולמה זה? בגלל הכיף!

ספיישל

New member
לא ממש מדוייק

לידיעתכם בדרך כלל סוסים לא עושים דראסז´/קפיצות/ווסטרן כי הם "רוצים" הסוסים פועלים לפי האינסטינקטים שלהם, שהם של חיה נטרפת, וזה אומר שאם אנחנו מפעילים עליהם לחץ (מדרבנים אותם עם הרגליים) שכביכול מגיע מאחור הם "בורחים" קדימה. אם מפעילים עליהם לחץ אך יש לפניהם מכשול הם יקפצו כי זו דרך הטבע שלהם (בניגוד למשל לאיילים שיעברו מסביבו) אנחנו בעצם משתמשים באינסטינקטים שלהם.

פרסה

New member
הנה הבנת אותי

אנחנו בעצם מנצלים את הפחד והלחץ שנמצא בו הסוס את יודע/ת מה אני חושב על זה וזה נראה קצת אכזרי ניצול היום רכבתי לפחות 6 שעות יצאתי מדריך בעעעעעעע נמאס לי מסוסים

שכנעת אותי

אבל כמה שהסוס רואה את זה כאויב בהתחלה הסוס מתרגל לזה עם הזמן ועושה את זה כי ככה צריך! ולנו היתה פעם סוסה שפשוט אהבה לקפוץ! היא היתה עקומה בטירוף וממש לא קפצה יפה אבל היא אהבה את זהו זכתה בתחרות השניה שלה מקום ראשון ב90 ו 80 ובראשונה זכתה רביעי ב80 אם מישהו יה נופל ממנה היא היתה רצה ומוצאת לה משהו לקפוץ! היא פשוט אהבה את זה!

איך היא נראתה?? היא הייתה עקומה

כשהיא הלכה??? או עקומה בקפיצות?? כי יש לנו סוסה לבנה עם מעט נקודות חמות (ממש ממש קצת נקודות חמות וקטנות) על הצוואר והיא עקומה בטירוף!!!! אבל היא יכולה להיות מזה טובה בדראסג´ עם קצת אילוף..

יש סוסים שמאלפים אותם להגיב לתנועת

הגוף של הרוכב , כלומר שהרוכב עושה משהו ממש לא מורגש אבל הסוס מרגיש ויודע למה הרוכב מתכוון..

ספיישל

New member
גם לא ממש מדוייק

אנחנו בני האדם למדנו במהלך השנים את התנהגות הסוס ו"הסימנים" שלנו הם בעצם הפעלת לחץ על הסוס (דרך הרגל, המתג, השוט, הדורבנות והקול) והסוס בעצם מגיב לפי האינסטינקטים שלו מהטבע שהוא למד הרבה לפני שהכיר אותנו, בני האדם

יש סוסים שמאלפים אותם להגיב לתנועת

הגוף של הרוכב , כלומר שהרוכב עושה משהו ממש לא מורגש אבל הסוס מרגיש ויודע למה הרוכב מתכוון..

פרסה

New member
ממממ

אבל גם באילוף מה הם עושים חוץ מזה שזה לפחות 40 סוסים מ20 חוות שונות וכולם עשו את זה אז לא נראה לי אני פשוט חושב בהיגיון יוץ מזה שרשום על זה באתר של ההתאחדות

אהם.. גידי?! אתה בסדר?

אני היחידה שרואה נשינל ג´יאוגרפיק??
הצ´טה היא החיה הכי מהירה בעולם.. נכון? והיא יכולה לערוב לטורף שלה ממש מקרוב בגלל ההסוואה שלה..אז נגיד שהיא פתאום פורצת מבין השיחים.. הסוס רץ, אם היא מסיגה אותו... אז הוא חייבת להסתובב!! זה מעין תרגיל הסחה.. בינתיים שהציטה רצה ישר.. אתה מסתובב ורץ בכיוון האחר.. הקטע של החלפת רגל באה בטבעיות רבה!
אאוו שאני לא מבינה את הפואנטה... ואני סתם מקשקשת..

פרסה

New member
לא הבנת

הם מסתובבים לפחות 4 סיבובים ברציפות על רגל ציר הרגלים האחוריות כמעט לא זזות והקדמיות עושות מין צלב כזה וזה מהיר בטרוף הסוס האחרון שם עשה את זה הכי יפה וקיבל ציון של 69 וחצי הממוצע היה 64 ו 0

למעלה