ההיי טק מתאושש??

kookamanga

New member
אם הוא היה באמת מתאושש...

אם ההייטק באמת היה מתאושש אז לא היה קיים הפורום הזה. חוץ מזה אם הקוראים היו קצת יותר חכמים אז הם היו שואלים למה ביחד עם הכתבה לא מגיעים לינקים של חברות שמחפשות עובדים ?

אני כן רואה התאוששות

הכתבה די תואמת את המציאות, שאני רואה. יש התאוששות. המצב לא דומה לבועה שהיתה לפני 5 שנים (לא מבחינת המשכורות ולא מבחינת כמות הצעות העבודה), אבל השפל שהיה לפני 3 שנים כבר מאחורינו. בנתיים המצב של בעלי הנסיון השתפר. חסרי נסיון, עדיין נמצאים במצב קשה, ולוקח להם די הרבה זמן עד, שהם מוצאים עבודה. אני מקווה, שמגמת השיפור תימשך, וגם חסרי הנסיון ירגישו את השיפור.

Andrushechka

New member
צודק בהחלט

המצב כן משתפר, בצורה איטית והדרגתית - אבל משתפר.

leeri

New member
נראה שזה בדרך...

התאוששות לא מתרחשת מהיום למחר, לוקח קצת זמן, שוק התעסוקה בדרך כלל אחרון שמגיב, אבל נראה שיש סימנים להתאוששות....

מתצפית על הסביבה הקרובה שלי

נראה שהמצב משתפר - יש עלייה משמעותית בתדירות הראיונות שאני מוזמן אליהם, וחברים שחיפשו עבודה זמן רב מצאו עבודה לאחרונה. אמנם תדירות הראיונות עדיין נמוכה בהרבה משהייתה בימי בועת הדוט.קום - שבהם התראיינתי לעיתים שש פעמים בשבוע, חלקם מחברות שפנו אלי מיוזמתם - אבל יש שיפור בולט.

hotfox0

New member
חשוב לקחת בחשבון מצב שוק העבודה

אים מדובר באבטלה צריך להיזכר שבשנתיים אחרונות נזרקו לשוק העבודה אלפי מהנדסים שרובם נשארו מובטלים. הם עכשיו ממלים (לאט-לאט) מקומות העבודה החדשים שמטפטפים על כולנו. אז יש תיקוה שבאיזשהו שלב שוק יבלע כמויות האדירות של מובטלים ויגיע גם תור שלנו...

אתה צודק

ההתרשמות שלי היא שאכן יש הרבה יותר מובטלים ממשרות חדשות וזה עדיין שוק של מעסיקים, אבל אני רואה תפנית מפיטורים נרחבים לגיוסים מצומצמים. זה מרגיז מהזווית שמעסיקים מרשים לעצמם לשחק משחקים, כמו החברה שהתראיינתי אצלה אתמול שראו שיש לי נסיון רב בתחום אבל בכל זאת זמנו אותי לראיון למשרה שהם רוצים לאייש באדם עם נסיון מינימלי עד אפסי ומשכורת בהתאם (בחינת מה אכפת להם שאני אטריד את עצמי לראיון גם אם ברור מקורות החיים שאני לא מתאים). בחברה אחרת קבעו לי ראיון אחרי שחברת כ"א כבר סיננה אותי למשרה גם ירדו לזנות עם התסריט המוכר של לדחות את הראיון רגע לפני ואז לבטל את המועד החדש רגע לפני כי זה כבר לא אקטואלי.

למעלה