ההיטלר שלא היכרתם.

פראזניק

New member
למה אתה חושב...

ש"לא הכרנו"? אגב, גם סטאלין, רוצח המונים חסר תקנה, ידע לחייך. החיוך הזה אינו אומר כלום... על סטאלין כתבו אנשי רוח מפורסמים ש"ילד חפץ לשבת בחיקו"...

אני קראתי את הזכרונות

של הבת שלו. היא טוענת שבתור אבא הוא לא היה מי יודע מה חם אבל את הנכדים שלו הוא העריץ יותר מאשר את עצמו. מעולם לא היו לו תמונות של ילדים או חיות בבית, ואילו כשנולדו הנכדים הוא מילא את הבית בתמונות שלהם, מאוד דאג להם, ואפילו הושיב אותם על הברכיים, דבר שהיא מעולם לא זכתה לו. מה שלומכם?

תגיד, בוגון, אתה באמת חושב

שזה לעניין? הרי כל מי שטיפה מתעניין יודע שהיטלר התפרסם גם כ"אוהב ילדים וחיות" וגם כצמחוני. אז פאקינג מה? זכותך להתלהב מהוורמאכט המהולל, וזכותך להחזיק בדעות שאתה רוצה, אבל בבקשה תנסה להבין שתמונה של היטלר זה משהו שהרבה מאד אנשים לא רוצים לראות סתם בשביל הקטע - אפילו לא בפורום היסטוריה. אם יש לך תמונה שלו שרלוונטית לדיון, או שמראה אותו עם מישהו מפורסם אחר שלא היינו מעלים על דעתנו...ניחא. אבל לשים תמונה כזו יוצר הרגשה שאתה מנסה להתחיל פה (מהדלת האחורית, במין קמפיין קידום) איזה דיון על "האם עשו להיטלר רצח אופי", ואני לא חושב שאתה מוכן לאנרגיות השליליות שיפרצו מדיון כזה. אם זה מה שאתה באמת רוצה ואתה ממש מתעקש, אז זה בוודאי נושא היסטורי וראוי לדיון, אבל אל תנסה למכור לנו את זה באמצעות תמונות של הרוצח עם איזה תינוק ארי.

haleth

New member
היטלר לא היה צמחוני

זו עוד אחת ההברקות התעמולתיות של גבלס: בתקופה מסוימת רופאיו של היטלר ציוו עליו להמנע מאכילת בשר, מסיבות בריאותיות בלבד. לפי עדותו של הטבח שלו, הוא לא עמד בכך, והטבח היה מגניב לו נקניקיות... כך שהוא היה אוכל בשר מן השורה, וזו הזדמנות טובה להפריך אמונה תפלה, שמשמשת לניגוח צמחונים וטבעונים, כאשר אין נימוקים נוספים.

Il Duce

New member
אוו, תמונה של הדוד וולף עם גב. וגנר

שנשארה, אגב, נאצית עד מותה (בשנות השמונים, כמדומני). אני לא יודע למה הבאת את התמונה? האם אתה רוצה לדבר על התעמולה הנאצית או שמא אתה מעוניין לפתוח דיון על מקומה של משפחת וגנר בחיו של היטלר והשפעתה על האידאולוגיה הנאצית?

bogun

New member
תשמעו לי ותשמעו טוב מאד../images/Emo46.gif

אני כבר כתבתי כאן שאני לא נאצי ואין לי עניין בלקדם את הרעיון הנציאונל סוציאליסטי של היטלר.אני פשוט מאוד מתעניין במלחמת העולם השניה וכל מה שקשור לזה ובמקרה אם לא ידעתם היטלר היה דמות מרכזית בכל העניין הזה.זהו פורום היסטוריה,ואנשים אמורים להתעסק פה בהיטוריה(תקנו אותי אם אני טועה) וע"י תמונות כמו זו וחידות שפירסמתי לפני אני מנסה לתרום את חלקי לפורום.היטלר ללא ספק דמות שלילית ביותר,אבל לא כל בן אדם שמפרסם את התמונה שלו בכדי לשתף(אותכם)במשהו הוא נאצי. וכן אני באמת מתלהב מהוורמאכט,אבל אם הייתם יודעים לפחות חצי ממה שאני יודעה עליו אולי גם אתם הייתם מתלהבים.לא כול הגרמנים שחיו אז הם נאצים אז תפסיקו עם הסטיגמות. P.S בסך הכל רציתי להציג תמונה טיפה שונה של היטלר ממה שאתם רגילים לראות מכאן השם"ההיטלר שלא ראיתם" ובכלל לא היה לי עניין בלנקות את שמו של החיה הזאת. אני מצפה עכשיו לראות מכולכם שרשור גדול של סליחה כי באמת העלבתם אותי פה(אפילו אם לא התכוונתם).

גאווה מיותרת

איש יקר, אתה אינך מכיר אותי אז אל תחשוב כי אתה יודע יותר על הוורמאכט מאשר כל אדם אחר בפורום. מלחמת העולם השניה וגרמניה הנאצית הם אולי התקופות הנחקרות ביותר בהיסטוריה אקדמית, אז לא הייתי קופץ וחושב כי יש לך איזה שהוא ידע "יוצא מן הכלל" אני גם יודע דבר אחד או שתיים על הוורמאכט ואני לא מתלהב מהם. זו עובדה ידועה כי לא כל הגרמנים היו נאצים, גם זה לא גילוי ענק. אני לא הייתי ממהר לצעוק על אנשים שיש להם סטיגמות נגד הוורמאכט, במיוחד מכיוון שאני יודע על מה אני מדבר. מאיר

scofflaw

New member
אתה באמת מצפה לשים פה תמונה

של היטלר מחייך לאיזה תינוק כדי שנראה "תמונה טיפה שונה ממה שאנחנו מכירים" ולחכות שיגיעו תגובות אוהדות?! היטלר היה רוצח אכזרי וחסר אנושיות שרצח חצי מהעם שלי וגם קרובי משפחה שלי. אין בכלל ויכוח על הדמות של האיש הזה ואין מקום להציג אותו מזוויות שונות! אל תצפה לשום שרשור סליחה כי אתה זה שצריך לבקש סליחה!

morning star

New member
אנושיות

היטלר היה אנושי. גם סטאלין היה אנושי. מנהיגים-רוצחים רבים היו אנושיים לחלוטין. הוקעתם מתוך האנושות, הדבקת תוויות כמו "שטן", "חיה" ושאר כינויי דמונזציה היא פתח לאי הטלת אחריות על האנושות לפשעים שהיא ביצעה כנגד עצמה וכנגד העולם שבו היא חיה. שלך הנווד

פראזניק

New member
במשפט אייכמן.... (והודעה לבוגון)

אמר הסופר ק.צטניק, שאושוויץ היתה "פלאנטה אחרת", הוא התחרט אח"כ על הכינוי הזה, באמרו בדיוק מה שכוכבינו אומר. לומר שהנאצים לא היו אנושיים, שאושוויץ או כל מעשה נאצי אחר, לא היו "בעולם הזה", זה פשוט פתיחת פתח להתעלמות. לא, ידידי, הנאצים היו אנושיים כולם, הם אהבו, התחתנו, ילדו ילדים, אהבו לשתות, לאכול, לראות סרט טוב, וגם לרצוח יהודים! "הם", היו בני אדם כמונו בדיוק, אלא שחונכו ובחרו להאמין בכל מיני תאוריות נפסדות בדבר גזע עליון וגזעים נחותים, בדבר עם אחר שאינו ראוי לחיים. דיברו כאן על כך שלא כל הגרמנים היו נאצים, אבל ידידי בוגון, ראשי הצבא הגרמני היו נאצים, אתה הרי מדבר עליהם, ה בהחלט היו נאצים, יחידותיהם השתתפו ברצח עם! הם היו נאצים בהחלט, מעבר לכך, שרובו המוחלט של העם הגרמני היה נאצי, רובו המוחלט, קולות מחאה כמעט ולא נשמעו, ואם כי היתה אכזבה ממלחמה, אהדה ליהודים מעולם לא היתה, היו בודדים, בודדים ממש, (בגמרניה פחות מכל מקום אחר, אפילו מרוסיה ה"ברברית") שהציעו מקלט ליהודים, שמחו נגד הפשע. מעבר לזה, כבר כתבתי לך, אינך מכיר אף אחד מאיתנו, בוגון, אינך יודע מהו הידע שלי, או של כל חבר אחר בפורום, אני בטוח אגב, שאינך יודע יותר מאשר כל חבר אחר כאן, על הנושא הזה, שאכן כפי שכבר אמרו כאן הוא הנושא הנחקר ביותר. היחס המתנשא שלך מיותר לחלוטין, אני שב ואומר את שואמרים כאן אחרים גם, אם בחרת לכתוב בפורום זה, היחס שלך לחברים אחרים צריך להיות שוויוני, דהיינו, הם יודעים כמוך בדיוק, אין שום מקום ליחס כזה, ואני ממש מבקש ממך לחדול ממנו. ראה כמה חברים הבאת לבקש ממך בקשה זו. סליחה:)

אני מקבל את דבריך, אבל אין לי שום

כוונה להתנצל. אם אתה רוצה לדון במעלותיו של היטלר כטקטיקן, כאסטרטג, כמנהיג, כצייר אפילו - בהחלט זהו המקום. אבל אני חושב שאתה שוגה באשלייה שאתה היחיד כאן שמסוגל בכלל לחשוב על היטלר מחוץ לסטריאוטיפ שלו, ולכן עשית דבר שלא מתוך כוונה רעה, שעדיין דחה כאן אנשים - לפחות אותי. אני מאד מכבד את ידיעותיך על מחמת העולם ה-II ועל הוורמאכט, ואין לי ספק שהם נרחבות משלי, אבל אני לא צריך אותך כדי שתראה לי "היטלר טיפה שונה". אם יש לך משהו להגיד על היטלר השונה, תגיד אותו, אל תעשה לנו מניפולציות. ואגב, הנה לך הזמנה לספר לנו מה כל-כך מקסים אותך דווקא בוורמאכט, מכל הצבאות המבריקים והיעילים שהיו בהיסטוריה.

יונית א

New member
יש הבדל בין מתן נקודת מבט או ידע

לגבי מלחמת העולם, הוורמאכט, והנציזם. לבין תמונה לגמרי "אישית" של איש חובב תינוקות כמו היטלר. אני יכולה לקבל כל מידע או עובדה , נתון, מחקר, עמדה והבעת דיעה על התקופה הנ"ל מכל נקודת מבט. קשה לי לראות את "דוד היטלר" הנחמד מחייך אל ילדון. אין בזה שמץ של הסטוריה. או מידע.

Il Duce

New member
לא אמרתי שאתה נאצי וגם אין לי בעיה

עם התמונה עצמה - הבעיה נוצרת כאשר אתה תוקע תמונה מבלי לתת הסבר למה תקעת אותה, למה זה אמור לעניין אותנו (לפחות אותי) או איזה דיון אתה מעוניין לפתוח. מבחינתי זה סתם ספאם, ואותו הדין אפילו אם הייתה מביא תמונה של יבשת אטלנטיס האבודה!

למעלה