במשפט אייכמן.... (והודעה לבוגון)
אמר הסופר ק.צטניק, שאושוויץ היתה "פלאנטה אחרת", הוא התחרט אח"כ על הכינוי הזה, באמרו בדיוק מה שכוכבינו אומר. לומר שהנאצים לא היו אנושיים, שאושוויץ או כל מעשה נאצי אחר, לא היו "בעולם הזה", זה פשוט פתיחת פתח להתעלמות. לא, ידידי, הנאצים היו אנושיים כולם, הם אהבו, התחתנו, ילדו ילדים, אהבו לשתות, לאכול, לראות סרט טוב, וגם לרצוח יהודים! "הם", היו בני אדם כמונו בדיוק, אלא שחונכו ובחרו להאמין בכל מיני תאוריות נפסדות בדבר גזע עליון וגזעים נחותים, בדבר עם אחר שאינו ראוי לחיים. דיברו כאן על כך שלא כל הגרמנים היו נאצים, אבל ידידי בוגון, ראשי הצבא הגרמני היו נאצים, אתה הרי מדבר עליהם, ה בהחלט היו נאצים, יחידותיהם השתתפו ברצח עם! הם היו נאצים בהחלט, מעבר לכך, שרובו המוחלט של העם הגרמני היה נאצי, רובו המוחלט, קולות מחאה כמעט ולא נשמעו, ואם כי היתה אכזבה ממלחמה, אהדה ליהודים מעולם לא היתה, היו בודדים, בודדים ממש, (בגמרניה פחות מכל מקום אחר, אפילו מרוסיה ה"ברברית") שהציעו מקלט ליהודים, שמחו נגד הפשע. מעבר לזה, כבר כתבתי לך, אינך מכיר אף אחד מאיתנו, בוגון, אינך יודע מהו הידע שלי, או של כל חבר אחר בפורום, אני בטוח אגב, שאינך יודע יותר מאשר כל חבר אחר כאן, על הנושא הזה, שאכן כפי שכבר אמרו כאן הוא הנושא הנחקר ביותר. היחס המתנשא שלך מיותר לחלוטין, אני שב ואומר את שואמרים כאן אחרים גם, אם בחרת לכתוב בפורום זה, היחס שלך לחברים אחרים צריך להיות שוויוני, דהיינו, הם יודעים כמוך בדיוק, אין שום מקום ליחס כזה, ואני ממש מבקש ממך לחדול ממנו. ראה כמה חברים הבאת לבקש ממך בקשה זו. סליחה