ההורים לא מתסדרים.

google210

New member
ההורים לא מתסדרים.

שלום. אני בת 20 וגרה עם הוריי. ההורים שלי הם הפכים גמורים... הם היו ככה מהתחלה.. אבל פעם היו צעירים יותר ופחות מיואשים מהחיים כנראהה. בשנים האחרונות זה ברור שהם לא צריכים להיות יחד. אני לא ארחיב פה על כל הדברים שהם רבים עליהם אלף פעמים בשבוע.... הם הלכו לים אתמול ביחד (שהיה מפתיע) וחזרו ברוגז אחרי שרבו בים (לא מפתיע). אני יודעת (לא בטוחה שזה טוב שאני יודעת אבל נו) שאמא שלי לא אוהבת את אבא שלי כמו שצריך לאהוב בעל. אני יודעת שדברים בין איש לאשתו לא קיימים. רוב הזמן הם ישנים רגליים-אל-פנים. או שאם אני לא בבית אבא שלי ישן אצלי בחדר. שניהם סובלים מזה וזה ברור. אבל משום שאני קרובה יותר לאמא שלי אני רואה יותר את ההשפעות עליה. היא שונאת את החיים שלה פחות או יותר. היא גם נמצאת בעבודה שהיא לא אוהבת אז בכלל. היא 90 אחוז מהזמן עצבנית.. סתם בלי סיבה. רואים שמשהו מאוד מהותי מפריע לה. בתור חברה שלה או צופה מהצד שאני חושבת שאם יתגרשו יהיה לה הרבה יותר טוב. אפילו בחיים הקשים יותר של לפרנס את עצמה ולהתחיל מחדש - היא לפחות תהיה רגועה ואולי אף מאושרת. בתור הבת של שניהם אני יודעת שאבא שלי סובל אבל יפגע מאוד מאוד קשה אם היא תעלה את הנושא... ואני לא רוצה את זה. אני גם די מפחדת מהרעיון הזה.. משום מה. כל פעם שאמא שלי מדברת איתי על הריב היומי אני כמעט ואומרת לה ''אז תעזבי'' אבל לא אומרת. אני חושבת שאני יכולה להשפיע פה אבל מפחדת לעשות זאת. אולי בכלל אני צריכה לשתוק.כנראה.

אנילה1

New member
יקירתי את הפכת להיות הוליום של אמא שלך.

אני חושבת שעדיף לך לתת להוריך לפתור את הבעיות שלהם. ואת תעשי טוב אם תחפשי מקום מגורים אחר. כי המריבות שלהם, והזדקקות של אמך לאוזן הקשבת שלך, לדעתי הורסים את חייך. נכון שאת צעירה מאוד מכדי לעזוב את הבית, אבל עצם הפניה לפורום מראה שאת במצוקה אמיתית. לדעתי כל עוד את נמצאת בבית הם לא יחליטו להתגרש, כי הם חושבים שצריך להשאר ביחד בשביל הילדים. ואת היא הילדה שהם כנראה נשארים ביחד וסובלים מהקשר. ואולי את נשארת כי גם את פוחדת שאם תעזבי הם יפרדו, ואת נשארת כי ככה הם לפחות ביחד. לדעתי את זקוקה לייעוץ בנושא. תנסי לחפש בקופת חולים, או בעיריה ייעוץ בחינם או במחיר אפסי. הם גם ינחו אותך שם מה לעשות. אולי כדאי לך לחפש ייעוץ מבלי לספר לאמך בהתחלה. זאת תהיה התחלת העצמאות שלך. מקווה שעזרתי, בהצלחה במשימה הקשה.

google210

New member
לא יכולה לעזוב

וזה גם לא יעזור משום שעדיין יש לי אחות קטנה (16) שתשאר. אני אישית מתחילה ללמוד תואר מאוד אינטנסיבי באוקטובר הקרוב ולא רק מבחינה כספית אלאגם מבחינה שלא יהיה לי זמן לעבוד ושיקולים של לימודים אני הולכת להשאר בבית לפחות עוד שנתיים.... אני חושבת ודי בטוחה שאמא שלי לא עושה צעד כי היא מפחדת. היא מפחדת שיהיה לה קשה שהיא לא תתמודד שהיא לא תסתדר לבלד. היא חושבת שאבא שלי לחלוטין יפנה נגדה משום שהוא יפגע מאוד וייקח לה את הכל הכל וילחם עד הסוף. אני לא חושבת שאבא שלי כזה... בכל אופן... על איזה ייעוץ מדובר? אולי כדאי להמליץ להוריי עליו?

אין לך מקום להתערב ביחסים של ההורים שלך.

קשה אמנם לעמוד מהצד ולראות דברים בלי יכולת להביע דיעה אבל - לא הכל את יודעת. ההורים שלי רבו השכם והערב וגם אני הרגשתי כמוך - שעדיף שהם יתגרשו. הם אמנם פרודים כבר 12 שנים אבל חיים ביחד ולחוד. הם זקוקים זה לזו - גם ברגעים שהם רבים ומתווכחים . אז אני מציעה לך, פשוט לתת להם להסתדר. זכותם לחיות את חייהם ככה או לקבל את ההחלטות שלהם לגבי הזוגיות שלהם - בעצמם.

google210

New member
יש צדק בדברייך

אבל זה באמת קשה. למשל- מה עונים לאמא שלי כשהיא אומרת שוב ושוב ''נראה לי שאני צריכה לעזוב וזהו''...? אבל את צודקת. זה הקשר שלהם- אני לא צריכה להתערב.

מה עונים?

אמא, אם את מרגישה ככה, אני לא יכולה לומר כלום, אני אתמוך בך בכל החלטה שתחליטי. השיקולים הם שלך . כמו שאמרתי - אני יודעת כמה זה קשה.

pf26

New member
לא הוגן ולא הגון שאמך מערבת אותך

אני לא יודעת מה גורם להורים שלך להשאר יחד ומה גורם לאימך להמשיך לעבוד במקום שעושה לה רע, אבל אין לך הרבה מה לעשות נגד זה. הם אנשים מבוגרים והם יקבלו את ההחלטות שלהם לגבי עצמם לבד. הדבר היחיד, לדעתי, שאת יכולה לעשות בפעם הבאה שאמא שלך מתחילה להתלונן, זה לבקש שלא תערב אותך ולהציע לה ללכת לטיפול זוגי.

Taltul74

New member
אני דווקא חושבת אחרת..

אמא שלך מספרת לך כי אתן קרובות וזה יפה שהיא מרגישה נוח לדבר איתך. את נשמעת כילדה בוגרת ומבינה שהם לא צריכים להיות ביחד אך הם חוששים לעלות את הנושא. למה שלא תנסי לדבר עם כל אחד מהם בנפרד ? תתחילי בלהגיד שאת רואה מהצד שקשה להם ושאת בטוחה שלא נעים להיות באווירה כזו ושיש דרכים לנסות לפתור או לשקם מערכות יחסים. יש לא מעט זוגות ששומעים על טיפולים למיניהם אך קשה להם לעשות את הצעד הראשון של בכלל לחשוב על אופציה כזו. אולי תנסי לדבר עם כל אחד מהם לבד ולהעלות את האופציה של טיפול זוגי / משפחתי / ייעוץ ותני להם להמשיך הלאה. אם הם לא רוצים - זה כבר סיפור אחר........ אך שווה להתחיל ממשהו. ודבר אחרון... כל הכבוד לך. את בוגרת, אחראית ומספיק נבונה כדי לנסות לעזור להורים שלך שיהיה להם טוב ויהיו מאושרים. גם אם הדבר עלול לגרום לפירוק המשפחה. לא הרבה ילדים היו מסוגלים לראות כך הדברים כמוך !!!!!

google210

New member
תודה לך

לאחרונה גיליתי שאמא שלי ניהלה שיחה עם אבא שלי, והסבירה לו שלדעתה הם אף פעם לא ייסתדרו, אף אחד מהם לא מוכן להתפשר והם לא ייפגשו באמצע. אני חושבת שזה הזיז איזה גלגל חלוד אצל אבא שלי, בימים האחרונים הוא התחיל לעזור ולעשות כל מני דברים שלא עשה קודם. אבל עכשיו צריך לראות אם השינוי הזה באמת יחזיק מעמד- האם הוא באמת הבין וזה מספיק חשוב לו בשביל לעשות את המאמץ, או שמא זהו תהליך חולף. במקרה שזה תהליך חולף.. יכול להיות שבאמת אני אדבר- אבל עם אמא שלי. אני לא מרגישה מספיק קרובה לאבא שלי בשביל לדבר איתו על הנושא. מה גם שאני יודעת שהוא הרבה יותר רגיש כאן... כפי שציינתי בתגובה הקודמת. אולי באמת אני אציע לאמא שלי שילכו לייעוץ. במיוחד אחרי מה שקרה עכשיו בגלל שרואים שאבא שלי כן מוכן לשנות ולעשות את המאמץ.. ובכל זאת אני אקווה שזה לא יקרה וששינוי כלשהו אכן התחיל. תודה על כל התגובות, העידוד והעזרה.

למעלה