ההופעה של סימפוזיון

Yudokolis

New member
ההופעה של סימפוזיון

אומנם החלטתי לא מכבר שלא לכתוב כאן יותר ביקורת על להקות ישראליות מפאת ניגוד אינטרסים והמעורבות האישית שלי בסצינה, אך באופן חד פעמי אני אחרוג מכך, אבל ממש בקצרה. ההופעה של סימפוזיון הלילה הייתה יוצאת מגדר הרגיל. אבל באופן קיצוני. לגמרי. זה הכל. בנימה אישית יותר, ידוע לי שישנם לא מעט אנשים כאן בפורום שפסלו את הלהקה הזו לאחר הופעת הבכורה ברימון, או בעקבות הורדת ההקלטות המוקדמות שנמצאות ב"במה חדשה". אליכם הייתי רוצה לפנות בבקשה פשוטה - תנו עוד צ'אנס. תבואו להופעה הבאה עם אוזניים פתוחות. הדבר הזה קורה כאן בישראל ואתם מפספסים את זה בשל אליטיזם דקדנטי והתנשאות שאינה במקומה, לדעתי. המוסיקה של סימפוזיון היא אחד הדברים הכי מיוחדים והכי מורכבים ששמעתי בארץ, ולוותר עליו אחרי האזנה אחת בוסרית זה לא הוגן כלפי המוסיקאים וכלפי עצמיכם. ההרכב הולך ומתמקצע מהופעה להופעה, הקטעים החדשים שלהם הולכים ומשתבחים, וחובה לדעתי על כל חובב פרוג בפורום הזה לבוא לפחות לעוד הופעה אחת שלהם עכשיו כשהם יותר בשלים, בטרם הוא חורץ דיעה. אחד מזקני הפורום הזה סיפר לי פעם בחצי התנצלות שבשנות השבעים הוא וחבריו ידעו שיש כל מיני שם טוב לוי ויוני רכטר שעושים דברים טובים ומתוחכמים, אבל הם חשבו לעצמם שאין להם למה לשמוע את קצת אחרת כשיש להם את יס, או לבדוק את ששת כשיש להם את ג'נסיס. חבל לחזור כיום על אותה הטעות. בואו להופעה הבאה של סימפוזיון. חובה תרבותית.

מי פוסל את סימפוזיון?

יהיה לו עסק איתי! רימון, כנראה, לא מקום שמוציא להקות רוק באור טוב. למרות שאני נדלקתי עליהם כבר מאז. ההופעה של סימפוזיון הייתה כרגיל - יוצאת מהרגיל. זה מדהים איך הלהקה הזאת מצליחה להחליק מעל לשעה של מוסיקה עמוסה באינפורמציה ולגרום לזה להרגיש כמו חמש דקות, מה שמשאיר רק טעם לעוד ועוד ועוד. הקטע החדש של סימפוזיון מוצלח למדי, קטע פ'אנקי כזה שלעיתים הזכיר לי את Right On time, למשך איזה עשר שניות עד שהפ'אנק הפך לטירוף, ואז בחזרה לפ'אנק, ואז שוב לטירוף. אני לא יודע מי בדיוק הספיק לפסול את הלהקה, אבל אתמול ההייניקן הבימה היה מפוצץ למדי עם אנשים מכל הגילאים והסוגים, וזה פשוט נתן הרגשה טובה.

העתקה בוטה של התגובה שלי מנענע

אני באופן אישי מאוד נהניתי מההופעה של סימפוזיון. הלהקה מורכבת מנגנים ומלחינים מוכשרים ביותר, אשר קל לראות שהם שולטים באופן אבסולוטי בתפקידם (מלבד קטעי השירה אשר אמנם לא היו נוראיים אבל יש מקום לשיפור). לפני ההופעה הכרתי רק 4-5 קטעים ולכן כמחצית ממנה הייתה חדשה לגמרי מבחינתי, ואני חייב לציין שנהניתי מאוד (למרות שלא יזיקו עוד מספר האזנות בכדי באמת להבין מה הולך שם). אפילו חבר שגררתי (הרגל מגונה הוא עדיין הרגל...) אשר אין לו ממש רקע פרוגרסיבי מלבד סוסיתא נהנה בהופעה, מה שלטעמי מראה שמעבר למורכבות העצומה של המוסיקה של סימפוזיון כן יש להם עוצמות רגשיות במוסיקה. אז יאללה להמשיך להופיע ולהוציא אלבום!

N e k e v a

New member
לעילא ולעילא

אקדים ואומר כי אינני גרופית פרוג מושבעת, או בכלל. התלהבתי מההופעה של סימפוזין אמש כמצעצוע משוכלל (או שמא ויברטור דו-ראשי עם 4 מהירויות?). רוב אמני הרוק הצעירים (בין אם מתקדם ובין אם לאו) מהעת האחרונה נשמעים מקשישים במיוחד, עייפים ומעייפים ואפרפרים. "סימפוזיון", למרבה השמחה, לא נכללים בקטגוריה המפוהקת הזו. זו לא הפעם הראשונה שאני רואה את סימפוזיון בהופעה. למעשה, זו הפעם השניה. הפעם הראשונה הייתה לפני אי-אלו שנים בהופעת הבכורה שלהם בביה"ס "רימון" מלווים בסאונד איום ונורא שלא עשה חסד עם אף-אחד מבאי המקום, שאננים ומשועממים, פזרון-נפש מרוח על פניהם של הנגנים ובוסריות למכביר. ראוי לציין שלמרות המובא לעיל, עוד אז הבליחו שבבי פוטנציאל. עושה הרושם שההרכב עבר כברת-דרך מאז. היום הם מדויקים, מגובשים, אנרגטיים, והכי חשוב - נראה שכיף להם להופיע שם, על הבמה. רגעי השיא, לדידי, היו: 1. "זונת רחוב" (קטע חדש פרי-עטם של החבורה) - הזוי במידה, סוחף ומעניין." 2. "חג הלוויה שמח" (???) - מפולפל ומבדר עד לאין-שעור. פחות עשו לי את היום: 1. סלעית להב (החלילנית האורחת) נראתה מעט מבוהלת ולחוצה, מה שבא לידי ביטוי בנגינה לא מותאמת, תלישות בימתית וניענועי אגן מופרכים. 2. קולו השטוח של אריק חייט (זה מנעד קולי, זה?) - עניין שלא באמת גורע כי שאר הניסים והנפלאות של החבר'ה על הבמה (ההתנהלות המוזיקלית הכללית והוירטואוזיות שהפגינו) פיצו על הליקוי, אבל עדיין. ונעבור לתגליות המרנינות: 1. אני ושי ילין למדנו באותו הגן(!!) 2. רמי קליינשטיין ישב ממש בסמוך לשולחן בו ישבתי! (טוב, נו. אז זה לא באמת הוא. אבל היי, שנוררתי ממנו חתימה!) מילות סיכום: "סבבה. הממ...כן, כן. סבבה. ס-בבה." (אריק חייט בחידלון ורבאלי, אבל ממצה) שורה תחתונה: נהניתי מכל רגע. מצפה לדיסק בכליון-אזניים. אפילו צדי וריקי היו חותמים על זה. בהצלחה! מגיע לכם.

רגע, זה היה ברצינות?

חשבתי שזו הייתה מעין הזיה. זונת הרחוב לא היה קטע חדש, הוא נוגן בהופעה הקודם. הקטע החדש נקרא... משהו בגרמנית או שפה דומה לה. השיר השני נקרא חג מלחמה שמח. החלילנית האורחת הייתה מדהימה! אה, והיה קאבר נפלא לToxic של בריטני ספירה.

Tough Midget

New member
לפי מה שאני זוכר קוראים לקטע

קונדבאפר או קונדבופר.. משהו כזה.... קטע ענק... ממש התלהבתי ממנו. אני מת לשמוע אותו שוב כי כבר שכחתי איך הוא הולך... אני רק זוכר שהוא היה ממש מגניב. בכלל הייתה אחלה הופעה, והגיעו מלא אנשים. מצד אחד זה טוב ומגניב, אבל מצד שני בגלל שלא היה מקום נאלצתי להצטופף על מן דלפק כזה בקצה האולם ואחד העמודים הסתיר את אלעד ואת החלילנית. באסה. סך הכל היה הופעה ממש טובה.

kurush

New member
אני הייתי תחת הרושם שאת

מנסה למתוח את שיר או משהו. שמא באמת למדנו באותו הגן ואיני זוכר אותך?

N e k e v a

New member
אין צ'אנס, שי

אם באמת היינו לומדים באותו הגן - אתה היית זוכר. הו, כן. (מה גם שלא השתניתי יותר מידי מאז) מכל מקום, אתה מוזמן להתכתש איתי בארגז החול תחת עץ האקלפיטוס הרענן (לזכר ימים עברו, יו [ק]נואו).

jester789

New member
כמה כיף היה לראות את כולכם!

תודה שבאתם! ונהניתם! ואני רוצה לשמוע עוד ביקורות וחוויות...

yaronbarb

New member
נו באמת - הייתה הופעה מצוינת, אוירה

חמה , סאונד משובח, ביצועים מצוינים - מאין נינוחות חגיגית שכזאת ובעיקר מעודד! כל הכבוד לסימפוזיון שהבריקו והעניקו הופעה ברמה גבוהה וכל הכבוד לך , רעיה, על ערב חלק, מהנה וממלא בתחושת רעב לעוד. אני חייב לציין שהתחברתי הרבה הרבה יותר טוב למוסיקה בהופעה מאשר לשמיעה בהקלטה - מינמליזם שהתמלא בחום וויברציות. בקצב הזה עוד נראה פרוג על במות יום העצמאות.
אגב - אני דווקא מצאתי את השירה כמענינת ובמקום - בגלל האופן שבו אריק שר- מאין מונוטוניות שהשתלבה בתוך קומפלקס שלם ובעיקר עם התפקיד של דן ב"ציפור". ישר כח ! וכמובן - היכן התמונות, גברת צעירה!!!!!? נ.ב (קצת לא קשור) שיר - סחטיקה על הפיאות!

jester789

New member
טוב שבאת ונהנית!

לגביי האירגון, הייתה לי השפעה טובה...
תמונות יועלו מחר!!

kurush

New member
אם לא הייתי רואה אותך עם מישהו

אתמול בערב, הייתי בטוח שיש פה איזושהי הזמנה למפגש מיני קינקי במיוחד ;) מה גם שאת מאשדוד, ואני את ימי הגן שלי ביליתי בשיכון בבלי בת"א...

RamiSun

New member
עוד העתקה בוטה מנענע (עולם מפוצל..)

זה היה מפגן של כישרון וטכניקה. מאוד נהנתי, אני דווקא חושב שכן יש לסימפוזיון המון פיל ולא רק שכל. החומר החדש הוא לדעתי סוף הדרך, אז מחכה לאלבום, אני קונה. בתור חבר בפורום רוק מתקדם ישראלי אני חייב להכניס גם משהו שלילי, אחרת אסולק מהמועדון אז: בעיניין השירה כדאי לשפר. אבל מעבר לכך זאת היתה הופעה מושלמת.

CallMeCavanaugh

New member
ההופעה הטובה ביותר שלהם עד היום

הפעם הייתה הרבה יותר אנרגיה על הבמה ממה שהייתה בשתי ההופעות הקודמות שראיתי (רימון ובארבי). גם סלעית תרמה המון, למרות שגם בלעדיה הייתה הופעה מצויינת. השיא מבחינתי היה הקטע "תבניות" (שמאז ומתמיד היה החביב עלי מבין הקטעים שלהם), אבל היו עוד קטעים טובים רבים, וגם קונדבופר (החדש) היה מעולה. דווקא את זונת רחוב אני פחות אוהב. אני עדיין חושב שסוף הקטע לא מצליח להעביר את מושג האורגזמה בצורה מוזיקלית, למרות שנראה שזה מה שהוא מנסה לעשות. אם לא שם הקטע, לא הייתי חושב על הפירוש הזה. אה, וגם אני חושב שהשירה בעייתית, כדאי להתאמן על זה קצת.

cut2

New member
אני דווקא חושב

שההופעה בבארבי היתה טובה יותר. אבל היא הייתה מזמן, אז ייתכן וזיכרוני מטעה אותי. זה בעיקר כי אני שונא את הייניקן הבימה קלאב, וחושב שזה מועדון הרוק המגעיל והמרושע ביותר שנכחתי בו מעודי. פשוט מקום דפוק, דפוק, דפוק. הביצועים היו ממש טובים. הרפרטואר הלך והתרחב, ומרגישים הרבה השפעות מגוונות שהתווספו מאז הבכורה ברימון. הפ'אנקיות של הקטע החדש מעולה, ותפקיד הגיטרות שלו הוא סוג של אורגזמה קטנה. זונת הרחוב הוא קטע קונספט מעולה. חג מלחמה שמח, תבניות ווריאציות על אשכולית הם הקטעים האהובים עלי. אשכולית הכי מרגש (בצורה ה'שמרנית' של המושג 'מרגש', מבחינת הרמוניות ומלודיות, אשכולית הוא הקטע הדרמטי ביותר של סימפוזיון. אתם יודעים מה, עזבו 'מרגש'. 'דרמטי') לדעתי. השירה דווקא מעניינת - גם אני אוהב את המונוטוניות של אריק וחושב שהיא רק מוסיפה לאופי של ההרכב. סיקס וטו מאץ' היו טובים, אבל בחירת הסאונדים של אריק מאוד לא לטעמי. ניחא. בסה"כ, אורי ברייטמן צודק: סימפוזיון אינה בידור עממי אלא אתגר אינטלקטואלי. המוזיקה חיה ונושמת, ובכלל לא אנאלית כמו שאם העיתונות הייתה מתייחסת אליה, כך היא מן הסתם היתה מגדירה אותה. כיף ומעורר מחשבה. חוויה נפלאה שאני לא מתכוון לפספס. רק בבקשה, בבארבי

orbiti

New member
אני גם נהניתי לאללה

למרות אירועים אישיים שהעיבו על העניין, ממש נהניתי מכל ההופעה - מאיפה שאני עמדתי, בצד, הסאונד היה אחד הטובים ביותר ששמעתי בהופעה בחיי, ובטח יותר טוב מהסאונד בכל הופעה שנכחתי בה של סימפוזיון (אני לרוב ממש מתעב את הסאונד בהיינקן הבימה קלאב, אבל הפעם זה היה ממש יוצא דופן לטובה). חלק מהביצועים היו ממש טובים - תפקיד החליל שנוסף באשכולית לדעתי דווקא גורע מהיצירה, אבל הביצוע עצמו היה האנרגטי והמדויק ביותר ששמעתי לקטע בכל ההופעות עד כה. ווריאציות יצא טוב למדי, אבל המיקום שלו, די מוקדם בהופעה, ממש פגע באנרגיות שלו והוא עובד הרבה יותר טוב כשהוא מופיע בסיום. הביצוע הטוב ביותר, לדעתי, נרשם ל'חג מלחמה שמח', שהסיום שלו הביא אותי לקליימקס רגשי חזק במיוחד. ההופעה זרמה בצורה ממש נפלאה לכל אורכה, ונראה שההרכב מתחיל לעקוף גם את כל המכשולים הטכניים שבעבר הפריעו לו להעביר קטעים מורכבים לקהל. יוצא הדופן היחיד הוא הקטע 'סיקס', שעדיין לא קיבל את האיזון הנכון (רק בביצוע, לא בהלחנה), והתוצאה נשמעת מעט מפוזרת ולא ברורה. מהקטע החדש נהניתי למדי, אבל אני חושב שייקח לי הרבה יותר זמן (ויותר משתי שמיעות...) להתחבר להגיון העקום שלו. אגב, אני לחלוטין לא מסכים עם הקביעה שאין 'רגש' במוזיקה של סימפוזיון. בחלקים גדולים מההופעה הזאת, עברתי חוויה כמעט רוחנית, מסוג שלא נראה לי שעברתי מעולם בהופעה של הרכב אחר. זה נכון שבשמיעה ראשונה המוזיקה עשויה להישמע מעט 'קרה', אבל זה מה שקורה בכל מוזיקה מיוחדת כשמאזינים לה לראשונה.

אני אגיד לך מה היה חסר

משום מה בהופעה האחרונה, אריק ממש התאמץ לא לספר לנו סיפורים על השירים, ולא לתבל בשכל. זה היה ממש חסר! הופעה של סימפוזיון זה לא הופעה של סימפוזיון בלי זה. תמיד עדיף מונולוגים הזויים מאשר "טוב, עכשיו הוא מכוון... הנה עוד רגע הוא מסיים לכוון..." חוץ מזה, מבחינת ביצוע, היה עשר. בכלל, סלעית החלילנית פשוט מדהימה, למרות שאני מסכים שבחלק מהקטעים אולי היה עדיף דווקא עם חלילית ולא חליל.

tz6

New member
זונת רחוב

היה הקטע האחרון (לפני ההדרן)? זה שבסופו כל הכלים שוצפים וקוצפים ומסיימים (גומרים?) יחד?

למעלה