ההוכחה שאין עתיד

sakapaka

New member
ההוכחה שאין עתיד

ההוכחה שאין עתיד במסיבת עיתונאים מיוחדת הודיעו ראשי מכוני המחקר המובילים שאין עתיד.ההתקדמותך הטכונולוגית תאט עד שתעצר, אין אימפריות חלל, אנדרואידים ומסעות בזמן. החיים בעוד מאה שנה לא יהיו שונים בהרבה מהחיים.היום. איזו השפעה (אם בכלל) הייתה להודעה כזאת על העולם?

ezaton

New member
אפס.

כמות הידע בעולם לא מכפילה את עצמה כל עשור, אלא גדלה בצורה אקספוננציאלית. לפני מאה וחמישים שנה לא רק שקונספט הטלפון הנייד לא היה קיים, אפילו טלפון לא עלה על דעתו של איש (עד שבא אלכסנדר גרהאם בל). אם תיקח אדם מאותה התקופה ותשים אותו בכאן ובעכשיו שלנו, תקבל אדם שבטוח שהכל קסם. מכוניות שנראות כמו חלליות (מכוניות?), כלי תעופה, סלולאר, מחשבים - ברגע שהטכנולוגיה מתקדמת מאוד ביחס אליך, אין הבדל מהותי בינה ובין "קסם". מי יודע מה יהיה עוד מאה שנים? אני לא. אני יכול לומר לך שיש יסוד סביר להניח שהעולם יראה כפי שלא אתה ולא אני מסוגלים לדמיין אותו, עם דברים ופריטים יומיומיים שאפילו לא עולים על דעתינו. שתלי מחשבים בגוף האדם, שליטה מרחוק בחפצים באמצעות אותן הטכנולוגיות, ריחוף... לך תדע. סביר להניח שאני קרוב לזה כפי שהיה ז'ול וורן כשצפה שבטיסה לירח ישוגרו מתותח, ושהאנשים יקפידו על מגבעותיהם בצאתם החוצה לפני הירח.

sakapaka

New member
ברור שהסצנריו שלך סביר יותר משלי. ובכ"ז מעניי

ן אותי מה דעתך על מה היה קורה אם

למעלה