ההוביט הרוסי - WTF ?!

ההוביט הרוסי - WTF ?!

מישהו חלק בפייסבוק את הקישור הבא: http://www.retronaut.co/2010/07/the-soviet-hobbit מסתבר שבסבנטיז ההוביט תורגם לרוסית (שם קראו לו "חוביט" כי ברוסית אין את האות ה') וזכה לשורה של איורים תמוהים במיוחד, בהם הוא נראה כמו שיכור מזדקן וסוטה. למי שגולש מהפלאפון או משהו, אני אצרף בהמשך העץ את התמונות עם פרשנויות מעליבות פרי עטי. אזהרה - צפו לשפה בוטה, הומור נמוך והתייחסות מזלזלת לשפה הרוסית ולעם הרוסי - נולדתי שם פעם אז זה לא נחשב לגזענות.

בילבו השיכור השעיר

אתם הייתם נותנים לילד שלכם לקרוא ספר עם הטיפוס הזה, שנראה כאילו הוא הוריד כרגע בקבוק שלם של מה שנקרא "סמגון" (וודקה תוצרת בית)? כנראה שמה שיש לו ביד זו הטבעת האחת, אבל זה נראה יותר כמו ממתק שבאמצעותו הוא מנסה לשכנע ילדים ללכת איתו למקלט ולראות את התוכי שלו.

DDN

New member
זה טוב!

מסתבר שגולום הגיע מצ'רנוביל

אחרת אין שום הסבר הגיוני למה הוא נראה כמו הכלאה מעוותת בין לטאה, צרצר ומשהו מהסוג שמשאירים בשירותים של מסעדה סינית גרועה.

וודקה עושה אותך לעוף!

נכון שזה רגע שיא בעלילת הספר, אבל כאן זה נראה יותר כמו הזיית שיכרות של המכוער מעמוד השער. אומרים שרדבול עושה לך כנפיים, אבל כמו שכל סטודנט פיני שחצה את הגבול כדי להשתכר בזול בלנינגרד יודע, וודקה זולה תעיף אותך הרבה יותר רחוק.

עסקה אפלה בהוביטון

קודם כל, התמונה הזו פשוט מסריחה מאלכוהול. המבטים הטרוטים והחיוכים של בילבו וגנדלף הם משהו שלאנשים פיכחים פשוט אין. גדלתי בפריפריה - אני יודע לזהות אלכוהוליסט כשאני מריח אחד כזה. שלא לדבר על זה שאין מצב שמה שיש לו במקטרת זה טבק. וכל הסיטואציה נראית רע - גברים מזדקנים שנראים ככה, עם הבעות פנים כאלה והחיוך הזומם, שאחד עומד בדלת והשני רוצה להכנס - כל מי שגדל בשכונה רעה שבאחד הבניינים שבה היה מה שנקרא "בית מה מכון" יודע שככה בדיוק נראית הכניסה לדירה הזו בימים כתיקונם. לשמן השעיר יש מה (או ליתר דיוק מי) למכור בפנים, והזקן עם הפרצוף הסוטה מוכן לקנות.

DDN

New member
חוץ מזה שגנדלף נראה יהודי

יש לו חיוך והבעת פנים שאומרת: "בילבו משעמם אותי"

הקוזק בחצאית המיני עם הגרזן

שני האשמאים מהתמונה הקודמת נפגשים פה עם מישהו שנראה כמו בוגדן חמלניצקי, צורר היהודים האוקראיני האהוב שאף זכה לככב על הבולים של ארצו בתקופה הפוסט-סובייטית. קלטו איך בילבו השתיין מסתכל לו לכיוון הכללי של מתחת לחצאית. אני בטוח שיש פה איזה מסר חתרני נגד העם האוקראיני. מצד שני, גנדלף נראה כמו יהודי חשוד ובילבו כאמור כמו שיכור מבברויסק או משהו כזה, אז כנראה שיש פה איזה הומור סובייטי דלוח שאפילו אני מפספס.

DDN

New member
מה הקשר של אטלס להוביט?

הוא לא נראה כמו הציורים המיתולוגיים של אטלס?

איך נראה טרול רוסי? כמו רוסי ממש גדול!

ליתר דיוק, כמו הטיפוסים האלה שבצבא קוראים להם "אולג הרוסי" ואז הם מתעצבנים ועונים "אני לא רוסי, אני אוקראיני בלאט!"

עכביש לנגוע בחברים אני לחתוך אותו בלאט!

אני במקום הגמדים הייתי דואג, לפי ההבעה של בילבו, הוא לא הפסיק לשתות לאורך כל הספר ועכשיו אנחנו כבר באמצע. יש לו אולי קצת דם במערכת האלכוהול, אבל כנראה שהוא לא מכוון כל כך טוב - יש מצב שהוא יפגע בהם בטעות במקום בעכביש. אם שותים - לא נלחמים.

סמוג השתכר אף הוא

סמוג הדרקון לא ראה את בילבו, אבל בהחלט הריח את הכוהל הנודף ממנו. מצד שני, בעוד בילבו מסוגל להתגנב ברגליו השעירות (זו אחת הפרשנויות האומנותיות הכי מכוערות שראיתי לתכונה הזו של הוביטים - ושמתם לב שאין לו מכנסיים לאורך כל הספר?) גם כשהוא שיכור לגמרי, המאייר המוכשר הצליח להציג את סמוג הישן כאילו גם הוא שתה לשכרה והתעלף או אף הורעל מאלכוהול. נראה לי שבשלב הזה הם הפסיקו עם הוודקה ועברו לספירט נקי.

סוף סוף יש פה מישהו פיכח שיודע לכוון!

בארד, שנראה מאוד דומה ללנין (בהנחה שלנין היה יותר ספורטיבי ומסוקס ופחות עיזי ומקריח) פוגע לסמוג במקום אסטרטגי. אז נכון שטולקין תיאר את הפגיעה כקרובה יותר לבית השחי של הדרקון, אבל כאן המאייר כנראה רצה להסביר למה לסמוג יש את ההבעה ה.. אמ... "מופתעת" הזו...

מאחורינו מוסקבה ולסגת לאן אין

או שאלה בעצם אלכסנדר נייבסקי והחבר'ה מכסחים את האבירים הטבטונים בקרב אגם נבה? טוב, בהנחה שנייבסקי וצבאו היו נראים כמו חבורה של שיכורים בפוגרום, והטבטונים היו הופכים באורח פלא לאברכים שרכובים על כלבי תקיפה.

ביקורת אומנות אם כבר

ואפילו לא למדתי אף פעם תולדות האומנות... מה שכן, אני תוהה אם כל האיורים האלה קשורים לז'אנר הריאליזם הסוציאליסטי...

למעלה