ההדרדרות.....

mc850

New member
ההדרדרות.....

הפעם הראשונה שראיתי את התקווה 6 היתה לפני שנתיים בפסטיבל צאלים וכבר אז אמרתי שהם יהיו להקה טובה. אחרי ההופעה אתמול בב"ש שמבחינת show הייתה ממש אחלה. אבל יש משהו שגורם לך לחשוב פעמיים אם כדאי ללכת להופעה הבאה...

xXx Shiraz xXx

New member
מה?

מה גורם לך להתלבט ? ברור שהתשובה היא כן בהחלט ללכת לעוד הרבה הופעות... בשביל מה את הולכת להופעה אם לא בשביל המוזיקה והשואו?.. אם את המוזיקה אהבת בצאלים, ואת השואו אהבת אמש, מה ההתלבטות ?

SV Design

New member
../images/Emo45.gif אין לי משהו נגד הלהקה

אבל מספיק לבוא להופעה אחת של התקווה בכל מקום כמעט ולראות אנשים שלא רואים בהופעות כל יום.. ואולי התקווה רוצים להיות יותר מיינסטרימים שיהיה להם בכיף אבל אני פחות מעדיף את זה..כי כשלהקה נהיית מיינסטרים היא רק מנסה לייצר להיטים ורק להביא עוד קהל כדי להשאר במיינסטרים וכדי שיותר אנשים יכירו וישמעו אותה ויבואו להופעות.. הבעיה היא שהרבה מהאנשים ששומעים מוזיקה מיינסטרימית הם אנשים שלא כיף לראות בהופעות כי הם לא באמת שמים על המוזיקה הם באים להופעה כי הלהקה נהייתה מיינסטרים וכי אולי שמעו שיר אחד ברדיו ואהבו אבל לא באמת מאהבה למה שהלהקה עושה..וככה יוצא שאתה רואה אנשים ששומעים כל מיני רוני סופרסטאר בהופעות של התקווה...וזה לא כיף.. ונכון זה עדיין לא הגיע לזה אבל זה עוד יגיע אם זה ימשיך ככה.. ודוגמא אחת לזה שלפחות לי זה הפריע : בהופעה במעבדה היו ילדים בכיתות ג,ד,ה,ו אני לא בטוח בדיוק כי לא שאלתי אבל ככה הם נראו וזה הפריע לי(ואני דווקא בעד שילדים בגיל הזה ישמעו מוזיקה איכותית ולא זבל) כי הילדים האלה עמדו לידי בשורה הראשונה והתחילו לצרוח את המילים של השירים ושמעתי אותם יותר חזק מעומרי ובכללי זאת הייתה התנהגות "גרופית" כזאת..וזה ממש הפריע לי במיוחד שהם צרחו את המילים.. ונראה שהילדים האלה פחות שמים על המוזיקה יותר בקטע של להיות מעריצים כאלה של הלהקה..ולא באמת של המוזיקה.. ככה שזה רק דוגמא אחת ויש עוד הרבה.. אבל אני לא בטוח יש מצב שפעם הבאה אני עדיין יבוא כי ההופעה עדיין טובה והלהקה עדיין סבבה..

צושית

New member
אמממ

אני ראיתי קטנטנים כבר לפני חצי שנה בהופעה בבארבי בכפר סבא ודי התאכזבתי אבל לא נתתי לזה להפריע לי.. קח כמה שורות אחורה ולא תראה אותם בכלל.. חבל שהקהל הזה יגרום לך לא לבוא להופעות לא?

MC SammY

New member
זו גישה ילדותית, לדעתי

אז התקווה 6 כבר לא הלהקה שאף אחד לא מכיר שמופיעה בפסטיבל מול 200 איש. אז מה? אז צריך לשמוח בשבילם שהם פרצו את גבולות המיינסטרים, מקבלים הרבה השמעות ברדיו וגרמו לתקשורת לשים אליהם לב. כשאתה מגיע להופעה, ברור שלפעמים זה מבאס שהקהל הוא לא בידיוק בגיל שלך, או לא בידיוק ברמת האינטלקט שלך, אבל אין מה לעשות-לתקווה 6 אין קהל יעד מסוים וחוץ מהופעות שיש בהן הגבלת גיל-אתה תראה את כל הסוגים של האנשים מכל הגילאים והצבעים. איפה הערכים של הרגאיי? ONE LOVE וכאלה? תשתחררו

SV Design

New member
אממ

תראה אם זה היה מה שאני רוצה אז כן אני מעדיף שהלהקה לא הייתה כזאת מיינסטרימית..ואני אתן דוגמא ללהקה מוכרת מאוד אבל עדיין לא לגמרי מיינסטרימית כי היא לא מנסה להיות כזאת פשוט חלק מהשירים שלה הפכו באוטומט למיינסטרים אבל עדיין היא לא במיינסטרים. אני מדבר על הדג נחש...הם מאוד מוכרים אבל הם לא ניסו להיות כאלה..והתקווה מנסים עכשיו אני מבין שלהקה רוצה שזה יגיע לכמה שיותר אנשים וזה..אני חושב שאם לי הייתה להקה הייתי רוצה שזה יגיע לכמה שיותר אנשים אבל לא שזה יגיע לכמה שיותר אנשים על חשבון להפוך למיינסטרים..שזה אומר מלא אנשים שלא באמת אוהבים את המוזיקה... והתקווה עדיין יכולים מאוד להצליח ולהופיע מול 2000 איש ולא להיות מיינסטרים..אבל הם מנסים להיות אפילו אם הם יגידו שלא..כמעט כל שיר להיט ועוד הרבה סיבות.. והאמת אני ממש נגד הגבלת גיל (חוץ מזה שאני עדיין לא יכול להכנס למועדונים עם הגבלת גיל) אני נגד זה גם אחרי שאני אהיה בן 18 עוד 21 או מה שלא תהיה ההגבלה..אבל לא משנה זה כבר דיון אחר.. ואממ בקשר לערכים של רגאיי אני לא יודע אני לא חובב כזה מושבע של רגאיי מבחינת רגאיי זה התקווה ובוב מארלי לא יותר מזה ואני לא מתעמק בסגנון כל כך.. וזה לא הקטע רק של אנשים שבאים להופעות ומפריעים ומעצבנים או כמו שאמרת לא ברמת האינטלקט שלי..P: כי כשלהקה נהיית מיינסטרים ובעיקר ממוסחרת זה פשוט קשה לי יותר לאהוב אותה..אני לא יודע זה לא שאני חושב שכל המיינסטרים זה זבל ואסור להיות מיינסטרים וחייבים להפסיק את שידורי גלגלצ או משהו..זה גם האנשים זה גם כל הפרסום וגם כסף.. וכשנהפכים לממוסחרים לרוב המוזיקה נהיית זבל שעושה רק להיטים שיבואו עוד מעריצים ועוד כסף ועוד פרסום ללהקה..והמוזיקה כבר לא הדבר המרכזי..

xXx Shiraz xXx

New member
../images/Emo23.gifדבר ראשון סאמי לקחה לי את המילים מהפה

צריך לשמוח בשביל הלהקה שהיא מצליחה בדרכה וצוברת עוד קהל וכאלה, לא לשים לה רגליים בדרך לתהילה. בקשר אלייך חבר.... תראה אני לא רוצה לפגוע בך או בכל אחד שחושב כמוך אבל כשאתה אומר שזה מעיק לך שיש ילדים קטנים שלא ברמת האינטלקט שלך וכאלה, אבל שניה לפני זה אומר שבשבילך רגאיי זה בוב מארלי והתקווה 6, לדעתי משהו חסר לך בהשכלה במוזיקה. אני ממש מתנצלת אם זה מעליב אבל אני מנסה לנסח את זה כך שתבין שאתה לא יכול להגיד על מישהו אחר שהוא לא ברמה האינטקלטואלית שלך כשאתה עצמך בור בתחום הרגאיי.... למה אני אוהבת את התקווה 6? בגלל מסר הנוקב והמשמעות של השירים. זה היופי ברגאיי בעיניי, אנשים ברגאיי כותבים שירים על חיי היום יום שלהם ועל דילמות מוסריות ואתיות, שי הרבה חוכמה במוזיקה הזו. ברור שהשואו והFAYA בהופעות של התקוה מוסיף לכל העסק אבל בראש ובראשונה עבורי זה המילים. אם אתה מוצא את עצמך רק בתקווה 6 ובבוב מארלי אתה מפספס המון כי בוב מארלי אמר בפשטות של 2 משפטים מה שאחרים אומרים בשיר שלהם, וזה לא אומר שבוב יותר טוב . רגאיי זה תחלום שכשאתה שומע משהו, אתה צמא לעוד. איך נעצרת אחרי התקווה 6 (בהנחה שהם באו לאוזנייך אחרי בוב) ? ושוב מתנצלת אם העלבתי אותך רק מנסה להעביר נקודה שתרחיב אופקייך בתחום הרגאיי לפני שאתה קובע שאדם הוא בור רק על פי גילו הצעיר... אני אישית בת 16 ואוהבת רגאיי לא מתאמול ולא משלשום ואם יש משהו מעליב זה שמתייחסים אליי כמו לילדה מטומטמת.... המסחור: mainstream - הזרם המרכזי. קרי - מה שמוכר לכולם. הדג נחש זה בהחלט מייסנטרים וזה שלהם זה בא בקלות לא אומר שהם לא רצו את זה התקווה 6 עובדים קשה ולוח ההופעות שלהם צפוף מאוד כדי שאנשים ישמעו ויכירו את המוזיקה, לכן לקח להכרה הציבורית זמן להגיע (להזכירכם הם קיימים כבר 3-4 שנים...) כל להקה רוצה לזכות בהכרה ציבורית. זה חלק מהקסם במוזיקה, שהיא סוחפת אנשים... זה לא התמסחרות, זה עליית שלב. והכל לטובה כמובן. המשך לילה משובח לכולם =]

SV Design

New member
אוקיי

אז אממ מה הקשר בין רגאיי לבין רמת המשכל של ילדים קטנים ? והאמת אני לא אמרתי רמת אינטלקט אני אמרתי ילדים קטנים שבאים להופעות לא בשביל המוזיקה..ולא אמרתי שהם מטומטים או לא חכמים או טיפשים ובאמת שאין לי מושג עליהם כלום חוץ מזה שהם באים להופעה. ורואים במהלך ההופעה שהילדים פחות בקטע של המוזיקה ויותר בכיוון של להיות מין מעריץ כזה..וגרופי.. ואמרתי שאני לא מבין כל כך בערכים של רגאיי ואני שומע רק את בוב והתקווה כי תכלס אני יודע שאני עוד יכול למצוא הרבה דברים בסגנון הזה שאני אוהב אבל זה סגנון שאני אוהב אבל טיפה פחות ביחס לדברים שאני ממש אוהב באמת (לדוגמא הדג נחש. ולהקות Fאנק אחרות...) ומספיק לי להכיר את התקווה ובוב כרגע אני לא רוצה להכיר עוד דברים בז'אנר הזה... והאמת לאף אחד לא חסר כלום בהשכלה במוזיקה כל אחד שומע מה שהוא אוהב לשמוע וכמו שאמרתי בינתיים אני לא מעוניין להתעמק ברגאיי כל כך כי זה לא ה-סגנון שאני הכי אוהב ומתחבר אליו.. ואת דיי העברת את הדיון הזה לנושא אחר שהוא כמה אני מכיר רגאיי וזה ממש לא קשור לפה P:.. ובקשר למיינסטרים : הדג נחש זה לא מיינסטרים שיר פה שיר שם שכולם מכירים אבל מיינסטרים זה שאתה רואה ילדים קטנים בהופעות שמנסים להיות גרופים שכל שיר שני שלך זה להיט שאתה מנסה להתפרסם כמה שיותר בטלויזיה ברדיו ובמקומות אחרים..והדג נחש זה לא להקה כזאת.. ואין דבר כזה להקה שלא רוצה להיות מיינסטרים והיא כן מיינסטרים את מבינה ? זה משהו שהלהקה צריכה לרצות.. ואני אומר לך כאחד שבאמת מת על הדג (אם תרצי מעריץ P:) זה לא מיינסטרים זה פשוט לא...הלהקה מצילחה ומוכרת ויש לה כמה להיטים שמתנגנים ברדיו אבל ההבדל בין זה ללהיות מיינסטרים רחוק מאוד..יש את כל השירים שהם לא סינגלים באלבומים שאנשים לא מכירים שאנשים ישמעו את השירים האלה ותשאל אותם מי זאת הלהקה הזאת ? ולא יהיה להם מושג כי זה לא דומה בכלל ל"הנה אני בא" או להיט אחר שמתנגן בלי הפסקה ברדיו..ובכלל כל האלבום הראשון של הלהקה זה אחד האלבומים הכי אנדרגראונד.. ככה שבקשר לדג הם לא מיינסטרים..הם עושים מוזיקה שהם אוהבים ולא מנסים שהיא תושמע ברדיו או בטלויזיה או משהו כזה...ולא מחפשים פרסום.. ויש הבדל בין הכרה ציבורית שאני מבין שכל להקה רוצה לבין מיינסטרים כי הכרה ציבורית יש לדג נחש השם הזה מוכר לאנשים שלא שומעים שום מוזיקה בכלל..אבל התקווה עושים להיטים כדי שהם ישמעו ברדיו ובטלויזיה..ומנסים לקבל הכרה ציבורית גם מאנשים שהמוזיקה לא קשורה אליהם...זה טיפה דומה לכל הקטע הזה עם הסלבס..רוב המעריצים של הסלבים לא באמת אוהבים אותם מבחינת מוזיקה אלא בגלל שהם נהיו כוכבים וסלבים וזה מיינסטרים..וככה לאט לאט להקה יוצרת פחות ופחות מוזיקה ופחות משקיעה בזה והדבר המרכזי הופך להיות פרסום וטלויזיה ורדיו ורק מעריצים שהמוזיקה לא משנה להם.. עכשיו, זה עדיין לא הגיע לזה עם התקווה אבל זה יגיע לאט לאט בין השנים והאלבומים אם הם ימשיכו בכיוון הזה..ואני מעדיף שזה לא יקרה. ושוב אני מת על התקווה ואני גם רוצה שהם יהיו יותר מוכרים ויהיה להם יותר קהל ואפילו יותר מכירות של אלבומים כי בכל זאת מוזיקאים צריכים להתפרנס ממשהו..אבל לא על חשבון המוזיקה..וזה בדיוק ההבדל בין מיינסטרים ללהקה מצליחה ומוכרת.. ואני גם לא מנסה לחבל ללהקה בכלום פשוט התחיל פה דיון אז אמרתי מה אני חושב על זה..

xXx Shiraz xXx

New member
טוב מותעק

גלשנו מאוד ואני חוששת שנמשיך את הדיון של שנינו במסנג'ר או משהו, מה שלא יהיה נדמה לי שאיבדת את עצמך כבר כי אמרת שהדג נחש הם לא מיינסטרים. אין אחד שלא מכיר את הדג נחש, וזה אומר שהם מיינסטרים! וזה קצת עצוב שאתה חושב שמוזיקאים לא צריכים להתפרנס מהמוזיקה... מוזיקה יכולה להיות תחביב אבל כשזה מגיע לסדר גודל כזה אי אפשר להמשיך לנגן בחינם... צריך לחיות ממשהו. תבדוק מסרים! יום טוב

SV Design

New member
אממ

טוב אני בדיוק הולך אז אני אדבר איתך בערב או מחר אבל רק עוד דבר אחד אני אגיד פה, דווקא ההפך אני חושב שמוזיקאים צריכים להתפרנס ממוזיקה אולי לא קראת טוב או משהו כי לקראת הסוף אפילו רשמתי "...ושוב אני מת על התקווה ואני גם רוצה שהם יהיו יותר מוכרים ויהיה להם יותר קהל ואפילו יותר מכירות של אלבומים כי בכל זאת מוזיקאים צריכים להתפרנס ממשהו.." ובקשר לדג נחש אולי יש בהם משהו טיפה מיינסטרים אבל הם לא באמת מיינסטרים וזה שכולם שמעו את השם ומכירים שיר או שניים שלהם לא הופך למיינסטרים אבל נדבר על זה כבר במסנג'ר..

אשל ע

New member
מיינסטרים זה לא מילה גסה

מיינסטרים זה בדיוק משמעות המילה - זרם מרכזי - משמע מה שכולם מכירים - משמע מה שמשמיעים בגלגלץ. הדג נחש הם האמא של המיינסטרים, פשוט משום שכל סינגל שלהם הוא להיט בגלגלץ, זה לא נוגד את זה שהם לא מכרו את נשמתם לשטן (או "התמסחרו" שזו מילה שאני פחות אוהב), הם לא שינו את המוזיקה שלהם בשביל להיות בגלגלץ אלא הגיעו לגלגלץ עם אותה מוזיקה שאיתה הם התחילו, במקרה שלהם זה מאוד בולט עם שירים מאוד "מעוררי מחלוקת" כמו מה נעשה או קוסאמאמק. התקווה 6 כיום גם נכנסו למיינסרים עם "אלוהים" ו"לילה לבן", ואלה אותם שירים שהיו בהופעות לפני שהם התפרסמו בתקשורת ולכן אין סיבה לחשוב שהם מכרו את נשמתם, אם אתם שואלים אותי הם נפלו בהפקה של הדיסק שהיא כשלון, נתן לשירים שמרגשים בהופעה צליל פלסטי כזה, אבל זו רק דעתי וזו לא אשמתם. מספיק לראות את עומרי בהופעה כדי לראות שזה בן אדם אמיתי שמאמין במילים שהוא שר. אבל זאת לא מה שבאמת מפריע לכם , מה שמפריע לכם זאת רק הצפיפות בהופעות, מי שהתרגל להופעות שהיו לתקווה לפני שנה שנתים, שהיו אשכרה הופעות פרטיות עם יחס אישי, קשה לו להתרגל להופעות עכשיו שהם המוניות וצפופות, ואז הוא נהיה ממורמר ואומר שהם התמסחרו, אין מה לעשוות ככה זה כל האמנים המצליחים, גם הופעות של אנשים כמו ברי סחרוף או אהוד בנאי הם מגעילות וצפופות, אבל זה נראה ברור מאליו. ולכן אני אומר שמי שנהנה בהופעות שיבוא ומי שלא , גם טוב חסכת 100 שקל.

אני איתך...

"הם לא שינו את המוזיקה שלהם בשביל להיות בגלגלץ אלא הגיעו לגלגלץ עם אותה מוזיקה שאיתה הם התחילו, במקרה שלהם זה מאוד בולט עם שירים מאוד "מעוררי מחלוקת"..." "התקווה 6 כיום גם נכנסו למיינסרים עם "אלוהים" ו"לילה לבן", ואלה אותם שירים שהיו בהופעות לפני שהם התפרסמו בתקשורת ולכן אין סיבה לחשוב שהם מכרו את נשמתם." לדעתי רק מה שמפריע לכולם פה, זה ממש לא הצפיפיות בהופעות, אלא שהלהקה שהם "גידלו", שהם עזרו לה להתפתח, שהם הכירו ממזמן.. פתאום אנשים חדשים מגלים, ואוהבים. שאלה היא למה שזה יפריע? זה בעצם טוב לא?! שיש לה קהל רחב יותר, גדול יותר... אני רואה בהופעות הרבה זלזול של אנשים ששואלים אחרים "איזו הופעה זו שלכם" ויש כאלו שיענו ראשונה \שניה ואז הקהל הותיק יצחק ויגיד "הנה עוד כמה ששמעו שיר אחד ברדיו ופתאום החליטו שהם אוהבים רגאי" זה לא רע , תבינו. זה טוב שהקהל נחשף לעוד מוזיקה, לעוד סגנונות, שהם באים ומכירים, ומתרגשים בהופעה, ונהנים. תפסיקו עם ה"בעלות" הזו.

אשל ע

New member
הייתי כותב אותו דבר, אבל כבר לא היה לי כוח

גם ככה כתבתי תגובה ארוכה מדי... מסכים עם כל מילה גם אני לא מתאפק ועושה פוזות על אנשים שרק התחילו לשמוע, אבל אסור להאמין בזה באמת..

SV Design

New member
תאמיני (תאמין ?) לי

אני יודע בדיוק מה מפריע לי ואני לא מסתיר את זה..ולא הצפיפות בהופעות זה הבעיה שלי וזה לא מה שיגרום לי לבוא להופעות כי אם כן אז כנראה שאני לא אוהב מוזיקה מספיק בגלל שצפיפות מסכנה תזיז לי.. בכל מקרה מעטים הם הסינגלים שהם לא להיטים גם של להקות שהם לא במיינסטרים וגם של להקות שהם כן במיינסטרים.. אנשים בכוונה מוציאים את השירים הכי טובים והכי קליטים (להיטים) שלהם לרדיו כסינגלים..ככה שזה לא קשור.. אם מסתכלים על האלבום של התקווה חצי אלבום או אפילו יותר זה להיטים שיכולים לצאת כסינגלים..לעומת זאת אצל הדג זה לא ככה.. ואפשר עדיין להשאיר מילים שאוהבים אבל אני מתכוון מבחינת לחן ושאר הדברים זה משהו שמשתנה כשנהיים ממוסחרים..כי תכלס הדבר שבאמת חשוב זה הלחן,השיר.. המילים זה אח"כ לפחות בשבילי..ולא משנה איזה מילים יהיו אם השיר להיט הוא יהיה להיט גם אם מילים ממש ממש ממש ממש גרועות..או מילים ממש ממש ממש טובות ועמוקות או מילים לא קשורות..

xXx Shiraz xXx

New member
טוב אנחנו לא עושים פה קלאש בין התקוהו לדגנחש

כי אם היינו עושים, היה ברור מי היה זוכה כן (בכל זאת, פורום רשמי........חחחח) בכל אופן...אשל לטעמי ההפקה של האלבום מעולה, יש שיר שבגרסת אולפן קצת פספס את הFAYA שעוברת מדהים בהופעות (קוקוריקו) אבל ההפקה מדהימה. זה לא הפקה ראשונה ולא שנייה של מייקל גולדווסר והבחור בהחלט יודע את העבודה, והוא עושה את זה על הצד הטוב ביותר. אני לא מבינה מה הבעיה שלך עם ההפקה כי עובדה שבאמת חוץ מקוקוריקו כל השירים עובדו מדהים! בכל אופן, אסא, הרבה כבוד והעכרה לדג נחש, אבל גם הם מגה מיינסטרים, ואין פסול בזה. להפך.

ללאנושא

New member
יאללה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! יש לי משהו להגיד..

יש למעריצים "וותיקים" נקרא לזה, מן קטע שמתי שהם מגלים להקה חדשה, מתלהבים וחושבים שזה שרק הם ועוד 6 אנשים מכירים אותה זה מגניב. והיא כאילו "רק שלהם". ואז שהלהקה סופסוף נכנסת לגלגלצ והיא כאילו כבר "של כולם" ויעני ממוסחרת, אז הם מרגישים שעכשיו הם צריכים לחלוק את ההופעות עם עוד כמה חבר'ה שוואלה, לא שמעו את כל הדיסק ולא יודעים את כל הקורות חיים שלהם בע"פ, אבל אוהבים את "גיאדמק". אז??? אז הלהקה מצליחה ומקבלת מימד יותר רחב של אנשים ששומעים אותה, אז??? אז הלהקה מושמעת אינספור פעמים בגלגלצ, ומרוויחה אחלה כסף של תמלוגים, אז??? ביג פאקינג דיל צאו מהקטע הפלצני הזה של "אוי, הלהקה ממוסחרת, לא כיף ללכת להופעות". כי בלי שהלהקה תגיע להכרה רחבה ו"תתמסחר" לא יהיה להם כסף לעשות הופעות ל6-7 אנשים (טוב הגזמתי קצת, אבל הבנתם את הנקודה). ואני מכירה את המצב הזה, כי אני גם לא רציתי שבית הבובות יגיעו לגלגלצ... טוב מה שניהיה מהם מאז זה ביזיון. אבל זה לפורום אחר. שיהיה לכם יום טוב!!! :)

למעלה