ההבדל

TangoTango

New member
ההבדל../images/Emo153.gif

מה ההבדל בין הנדסת תוכנה למדעי המחשב (חוץ ממספר השנים שלומדים) ולמה לדעתכם יותר כדאי ללכת?

Clips

New member
הוא...

ההבדל הוא כזה (ככה אני רואה אותו): מקבלים תואר B.Sc ולא B.A. מה שהופך אותך למעשה למהנדס. יש לזה יתרונות, למשל: לא צריך לעשות כל מיני השלמות מיותרות לתואר שני, יש ג´ובים בצבא שצריך להיות על תקן מהנדס כדי לקבל וגם יש יותר מרחב להתמחות במה שבאמת מעניין אותך. אולי שכחתי משהו.

wiz

New member
תלוי איפה לומדים....

נתחיל מזה שהנדסת מחשבים זה הטופ - גם B.Sc וגם הכשרה שמובילה לתחום הכי נחשב ונחשק שיש היום. בקשר להבדל בין מדעי המחשב להנדסת תוכנה - ממה שידוע לי שניהם זה B.A (כנראה תלוי איפה), והמסלולים די דומים. אני נדחתי מלימודי תוכנה, אבל לא ממדעי המחשב, למרות שהדרישות אליהם היו יותר גבוהות. העניין הזה תמוה לי, והעליתי שאלה דומה... אז אם למישהו יש תשובות אני אשמח מאוד לקבל תשובות... wiz

galga

New member
הכל תלוי

בצרכים של הצבא. והם ממש מוצפים במתכנתים.

amitai1

New member
תראה

בטכניון הנדסת תוכנה זה BSC - הנדסה 4 שנתי, ומדעי המחשב זה 3 שנתי. אם הנדסת מחשבים זה מסלול חומרה, אז הנדסת תוכנה מתמקד כמובן בתוכנה. מדעי המחשב זה מסלול כללי מאד שמקיף את כל החומר - חומרה ותוכנה, קצת מפה וקצת מפה ובלי דגשים מיוחדים. במדעי המחשב בוחר מי שרוצה להמשיך אחר כך לתואר שני. זה חוסך זמן ולימודים. אחרת - עדיף לקחת את הנדסת תוכנה. מקבלים תואר מהנדס שנחשב הרבה יותר. בקשר לדרישות - בטכניון מספיק להתקבל לפקולטה למדעי המחשב, ואחר כך כבר אפשר לבחור במסלול הפנימי. מבחינת הצבא - עד כמה שאני יודע הדרישות הן די דומות.

Clips

New member
אז בואו רק נבהיר כמה עובדות ../images/Emo97.gif

1. התואר בהנדסת מחשבים יותר קל מתואר בהנדסת חשמל - ראה ערך "עוקף שדות" 2. הגירסה הרישמית היא שהסינונים ל"הנדסת מחשבים" מאנשי הפקולטה להנדסת חשמל הוא על סמך הגרלה (אל תשכח שבהנדסת חשמל יש הרבה מאד תותחים כמוך ואפילו יותר ממך). 3. לצבא יש תקן קטן מאד למהנדסי מחשבים. (אז אם אתה לא רשום מלכתחילה להנדסת מחשבים הסיכוי שיתנו לך לעבור הוא זעום). 4. זה נכון שזה תואר משולב (קצת חשמל + קצת יותר מחשבים) אבל בסוף אתה הרי תהיה או איש מחשבים או איש חשמל אז מה הרווחת? מה גם ששמעתי שמהנדסי מחשבים מוסבים בצבא למחשבים או לחשמל בהתאם לצרכי הצבא. 5. "הנדסת מחשבים" לומדטים הרבה יותר מתמטיקה מ"הנדסת תכנה" (וגם ממדעי המחשב אם אני לא טועה). 6. גם סטודנטים מהנדסת חשמל יכולים לקחת קבוצות התמחות הקשורות למחשבים. למעשה יש להם בחירה מיותר קבוצות התמחות. וגם מספר הקבוצות גדול יותר (3). אז לא יזיק לכמה מכם לרדת המעץ. וסליחה על השגיאות :).

שחר90

New member
תפסיקו לבלבל את השכל

אני כרגע לומד וחבר טוב שלי בהנדסת מחשבים. אל תבלבלו לי את השכל עם זה BA וזה מהנדס ושה BSC : מדעי המחשב זה מדעי המחשב נטו עם כל המתמטיקה המגעילה שלו. הנדסת מחשבים זה מדעי המחשב בשילוב עם הנדסת אלקטרוניקה!!!!!!! זה תואר אחד משולב! ומי שהולך לזה כדאי שיהיה די תותח. בי!

Ziv17

New member
מה כל-כך טוב בהנדסת מחשבים?

בהשוואה להנדסת חשמל, מה יותר טוב בהנדסת מחשבים? בעצם, בשנתיים הראשונות לומדים מתמטיקה ופיסיקה כמו כולם ובשנתיים האחרונות בוחרים קבוצות התמחות. העניין הוא שבהנדסת מחשבים אתה יכול לבחור גם התמחויות שקשורות למדעי המחשב וגם להנדסת חשמל, אבל מותר רק שתי קבוצות התמחות בעוד בהנדסת חשמל צריך 3. אם כן, מה כל כך אטרקטיבי בללמוד קבוצת התמחות אחת פחות? הבנתי שלהנדסת מחשבים מקבלים רק את התותחים ואני בטוח שהתותחים לא נמשכים לשם בגלל שהלימודים קלים יותר מבהנדסת חשמל. אם אני נמשך לפיסיקה הרבה יותר מאשר למתמטיקה (אני די שונא את זה), האם זה אפשרי ללמוד הנדסת מחשבים תוך כדי הימנעות ממתמטיקה מיותרת פרט ללימודי החובה והבסיס? או שהגדרת המושג הנדסת מחשבים כוללת בתוכה מנה גדושה של מתמטיקה... זיו המתוסבך

שחר90

New member
אתה מדבר הרבה בשביל ילד

מדעי המחשב=מתמטיקה הנדסת מחשבים זה לא תותחים ולא היו שורדים שבוע ביום בחוג שלי (הנדסה + פיזיקה) בהנדסת אלק´ תלמד הרבה יותר הנדסת אלק´ ולכן תהיה בעל יותר ידע בהנדסת אלק´ מאשר מהנדס מחשבים מה אכפת לך מה לומדים שנה 3 ו-4 ????? נראה אותך עובר סמסטר ראשון ואז בכלל נראה אם יתנו לך לדבר.... תפסיק להקשיב לילדים בתיכון לגבי האוני´ ואם יש לך שאלה תשאל מישהו שלומד שם כבר . בהצלחה

עומר ד

New member
מישהו כאן נפוח...

לא אמרתי שזה אתה שחר, אבל לידיעתך גם מבין התיכוניסטים יש חברה שלמדו סמסטר או שתיים קורסים מסויימים, יש להם אחים אחיות ומשפחה שלמדו באוניב´. חוצמזה עדיין לא הבנתי את ההתלהבות הגדולה מפסגות, בעיני זה "נכשלי תלפיות", וזו בטוח לא הפקולטה שהכי קשה ללמוד בה באוניב´, סה"כ הנדסה זה מתמטיקה למהנדסים - ברמה יותר נמוכה מלמתמטיקאים, פיזיקה למהנדסים - ברמה יותר נמוכה מפיזיקאים, מחשבים ברמה יותר נמוכה מאנשי מחשבים - כך שזה הרבה קורסים שונים שהדגש בהם הוא על הצרכים הרלוונטיים להנדסה.. "אי אפשר לשרוד שבוע בחוג שלי.." - טוב,טוב, תתפלא אבל אנשים שרדו דברים הרבה יותר קשים באקדמיה;ואם אתה מדבר ככה על לעבור סמסטר ראשון בפסגות אז אולי בשבילך זה קשה,אל תסיק לגבי כולם..גם אתה היית פעם בתיכון, לא? מה לא?!

haim9798

New member
תגובה קטנונית משהו על הודעה קטנונית

כמה דברים קטנים בשבילך להבין עומר: הפיזיקה של הפיזיקאים ושל המהנדסים ( לפחות בהנדסת חשמל ), נפרדת אך ורק מהשנה השניה , בקשר למתמטיקה , אתה צודק בעיקרון אבל ההבדל הוא הרבה יותר קטן ממה שהיית חושב או לצורך זה מה שאני חשבתי שהייתי בתיכון, בקשר למחשבים, זאת הרי שטות מוחלטת מה שכתבת , ולו רק בגלל שאת המחשבים לומדים מהנדסי חשמל\מחשבים ולא אחרים כלל. אתה לא יכול להכליל את כל המהנדסים ולו בגלל שרוב המהנדסים לומדים דברים שונים, וחלקנו לומד פיזיקה ברמה גבוהה מאוד , ואפילו אם תשאל לדעת כמה מהאנשים הרבה יותר גבוהה מהנדרש מאיתנו , אבל בבקשה, שים לב למה שכתבת. הערה נוספת בקשר לפסגות ותלפיות, אל תזלזל באנשים שעושים פסגות ובטח שאל תחשוב שהם פחות מאנשי התלפיות , כי יש כמה גורמים שלא תמיד קשורים לאדם עצמו למה הוא לא התקבל לתלפיות או לחילופין החליט , כמו במקרה שלי, לא ללכת לא לשם ולא לשם , תמיד תזכור שעל כל מסלול מבוקש בכל מקום , עדיין רוב אנשי העולם לא מעוניינים בו , וזה מהסיבות שלהם, אז קצת ענווה בבקשה . דבר נוסף והוא יהיה האחרון להיום , לדעתי פסגות הוא המסלול בעל דרגת הקושי הגדולה ביותר שניתן לעשות בעתודה , עד שלא תלמד באוניברסיטה לא תדע מה זה , כמה שאני או חברי חשבנו שאנחנו יודעים מה זה , זה היה אחרת לגמרי. חיים עתודאי במסלול להנדסת מחשבים דרך הפקולטה להנדסת חשמל בטכניון בחיפה

ימבלבלי ביצים

קצת יותר קשה מתיכון ואם טיפה שכל ומאמץ עוברים את זה כמו עוד אלפים בכל שנה....

haim9798

New member
קודם כל "עם"

ודבר שני , לפחות לי זה הרבה יותר קשה.. אולי זה בגלל שאני לא רגיל ללמוד , אולי זה בגלל שבתחילת הסימסטר הראשון שלי הייתי בשוק והיו פיגורים , ואולי זה בגלל שאני לא רגיל לראות את הציון 70 על בחינה ולדעת שהצלחתי... שוב, זה אולי אני , אבל השוק הזה קיים אצל כולם ברמה כזאת או אחרת , אז אם לך לא היה שוק גדול כל הכבוד, אצלי השוק היה די גדול. ומשהו קטן , אני עברתי את הסימסטר הראשון שלי די טוב , אולי חוץ מחדו"א , אבל זה אצל רוב האנשים :) חיים

עומר ד

New member
מעניין, ואני לתומי..

חשבתי שרפואה כללית הוא המסלול הקשה ביותר בעתודה.

ולדי

New member
ואכן בצדק חשבת

זה המסלול הקשה והארוך ביותר שיש. אולי אין לנו יותר מדי מתמטיקה ופיזיקה (מה שיש בהחלט מספיק!), אבל שהמחשביסטים ינסו לשנן ספרי רפואה באנגלית, ואחרי זה יתחילו לדבר.

haim9798

New member
בלי להוריד מערכך , קרא זאת !

לא אני לא מתכוון ללמוד דברים בע"פ , זה לא משאני אוהב או יודע טוב , אבל נראה אותך פותח ספרים של MIT ,נגיד בשביל הקורס הדי מעניין "תכן לוגי" או מנסה ללמוד שפת תכנות מסוימת שאתה צריך בשביל להוציא תואר כשכמות החומר בעיברית היא בערך משהו כמו 5% מכמות החומר שיש באנגלית והרבה מאוד חומר תמצא אך ורק בספרות המקצועית , שהיא כמובן באנגלית. לא הייתי ממהר לזלזל או לקבוע איזה מסלול הוא הקשה ביותר. אני חייב לכל הרפאונים ( אני מקווה שאני כותב את זה נכון.. מצטער אם לא ) סליחה קטנה כי פשוט ששכחתי אותכם , אבל סה"כ נראה לי כאדם שיודע מהו תחום הנדסת החשמל ויודע מה זה ללמוד לתואר ראשון בפיזיקה , כי התואר של הפסגותניקים הוא אולי הקשה ביותר ומה שבטוח שהוא הקשה ביותר בתחום ההנדסה , בקשר לתואר זה לעומת עריכת דין או רפואה , אני חוזר בי מהדין שלי , אבל לפי איך שזה נראה לי התואר של פסגות הוא הקשה ביותר שיש.

ולדי

New member
זה גם שאלה של מה מתאים לך...

אני למשל חוטף קריזה כשאני רואה מתמטיקה ברמה של מעבר למשוואות ריבועיות (ותאר לעצמך איזו קריזה הייתה לי בבגרות...). כנ"ל גם כל מיני פיזיקה וכימיה. לעומת זאת, בביולוגיה ובמקצועות שקשורים יותר לרפואה, אני מסתדר יפה מאוד. יכול להיות שהתואר של פסגות הוא באמת קשה, ולי למען האמת הוא נראה בלתי-אפשרי, אך עם זאת אנחנו צריכים למדוד את קושי התואר לפי הרמה של האנשים שהולכים ללמוד אותו. ככל הנראה, רמתם של פסגותניקים במתמטיקה, ויכולתם להשתלט על חומר ריאלי, עוזרת להם ללמוד את מה שלומדים שם, כמו שיכולת לקרוא ולזכור נפחים מאוד גדולים של חומר (ולאו דווקא לתרגל אותו ולפתור בעיות) עוזרת ללמוד רפואה. חוץ מזה, כשאני מדבר על "תואר קשה", אני גם מתכוון לכמות ההשקעה, הזמן והכח הנפשי הדרוש לסיים אותו. "פסגות" לומדים 3 שנים (ותקן אותי אם אני טועה), לעומת רפואה ורפואת שיניים שלומדים 6 שנים, כ-30-35 שעות שבועיות. ובכל מקרה, בסוף כולנו ניקרע בצבא בשכר מינימלי מאוד, אז מה זה משנה באמת?!...

עומר ד

New member
אהה, אז אולי תענה לי ולדי...

ולדי שלום אני הייתי בטוח שברפואה יש מקום למדעים ריאליים..אני מאוד אוהב מתמטיקה פיזיקה וכימיה וביולוגיה לא למדתי, אבל תמיד התענייתי בנושאים שקשורים לגוף האדם. בד"כ שמעתי מאנשים שברפואה יש הרבה קישורים למקצועות ראליים, אולי לא כמו בפסגות, אבל אני די בטוח שזה גם חלק מלימודים בני 6 שנים, ואפשר למצוא שם את הנישה הראלית.

greenguy2002

New member
נכשלי תלפיות אהה...

תראה אחי, נראה לי שאתה לא מבין כלום!!! פסגות ותלפיות זה שני דברים שונים למרות שרבים מנסים להשוות, התואר בפסגות הוא הרבה יותר חזק, זה תואר כפול(גם תואר ראשון בפיזיקה כמו שמקבלים פיזיקאים וגם תואר ראשון בהנדסת חשמל כמו שמקבלים מהנדסי חשמל) בשילוב הנדסה,בהשוואה לתואר משולב במדעים שעושים תלפיות, פסגות ותלפיות לא ילחמו את אותם תפקידים בצבא, אבל השיבוץ נעשה באותו אופן(יחודי לכל חניך), הכמות היא אותה כמות של משתתפים, והתוכנית עוד לא הוציאה אפילו מחזור אחד, אז במקום לקטול תפרגן אחי, ובקשר לתארים קשים יותר, תחשוב שהיית צריך לקחת קורס וחצי נוסף בכל סמסטר,ולא קורסים כמו תולדות האומנות אלא כמו תורת הקוונטים, ואז תדבר

למעלה