ההבדל

עומר ד

New member
וזה בשבילך..

לא אמרתי שפסגות זה לא טוב, רק פחות טוב מתלפיות.. תחשוב בהגיון, לא היו שולחים אותך למיונים בני 6 שלבים בצבא, עם 3 ועדות, 2 מהם ועדות קבלה עם 5 ו10 אנשים בהתאמה (לא מגזים- זה בדיוק כמות הבוחנים), פסיכולוגים ומפקד הפרויקט בכל ועדה, ומעבירים אותך תהליך מיון כה קפדני, וכן שמיונים אלו דוחים הכל - כולל טיס. אז אם אתה בעדיפות הכי גבוהה בצבא ומקבל סיווג בטחוני סגול שהוא הכי גבוה מבין הקורסיסטים , סימן שתקבל יחס בהתאם(אני כבר לא מדבר על תנאי שירות) וממה שידוע על האחוז היחסי הגבוה של מקבלי פרס בטחון ישראל מבין התלפיונים בהחלט ניתן לומר שזה המסלול השווה ביותר בצבא והמטופח ביותר בכל הקשור לניהול ופיתוח מחקרי של פרוייקטים מדעיים. יותר מפסגות בטוח, ששם הקריטריונים הם ככל קריטריונים עתודאיים אחרים עם ההתאמות לציוני הסכם.

yoavsc

New member
אתה קצת טועה.

אולי התואר של פסגות יותר "חזק", לא בדקתי את זה, וגם אם זה נכון, זאת לא הנקודה. התלפיותניקים משובצים בתפקידים יותר איכותיים בצבא בהרבה מהפסגותניקים, וגם אח"כ באזרחי. פסגות זה לא כ-ז-ה היסטרי, למרות שגם הם משובצים בתפקידים שווים (למי שמתאים)

greenguy2002

New member
על מה אתה מתבסס בדיוק??

אין בצבא אפילו פסגותניק אחד, אתה יודע מה זה בכלל תפקיד בצבא, מה יותר איכותי ומה פחות? אתה עוד מדבר על אזרחי...יש עוד 7 שנים עד שהפסגותניקים הראשונים יהיו אזרחים, מה יש לדבר עד אז...??? אם אתה חושב שקודם משבצים את התלפיות לתפקידים השווים ביותר, אחר כך את הפסגות ואחר כך את כל שאר העתודאים אתה טועה ובגדול...תלפיון לא יכול לבצע תפקיד של מהנדס אלקטרוניקה, בכל מקרה הוא יבצע אותו בהרבה פחות טוב מפסגותניק, ורוב התפקידים במחקר ופיתוח בצבא הם תפקידים למהנדסי אלקטרוניקה, ושתדע לך שגם עתודאי רגיל מחשמל שמסיים עם 98 יכול לקבל תפקיד יותר טוב מכל תלפיונים והפסגותניקים, אין שחור ולבן!

arifell

New member
ובל נשכח את המסכנים

שלומדים חשמל-פיזיקה בלי ההטבות של פסגות (ואני
ביניהם)

רק טיפ קטן

אולי אתה במסלול בן זונה... אבל עם המסלול הזה אתה תגיש קפה בצבא... מנסיון של אחרים....

yoavsc

New member
זה לא אומר כלום

השיבוץ תלוי בהרבה גורמים, ואחד מהם הוא יכולת אישית וממוצע. זה שמהנדס אחד מגיש קפה לא אומר שאת כולם משבצים להגשת קפה.

זו בדיוק הנקודה שלי....

שעם גישה כזאת (משמע, אישיות כזאת) לא הרבה מקומות ירצו אותו אחרי הראיון האישי שהוא יעבור... כשהוא יספר כמה הוא הכי טוב והמסלול שלו הכי טוב וכל השאר לא יודעים על מה הם מדברים ובלה בלה בלה....

למעלה