ההבדל הקטן

סרפד

New member
ההבדל הקטן

סתם פרט קטן שנתקלתי בו לאחרונה אבל שמשקף משהו גדול יותר: כשאתה נרשם לשרת אירוח אתרים אתה צריך לקבל את תנאי השירות של בעלי השרת. חלק מהתנאים כוללים הגבלות על תוכן האתר שתארח על השרת - ההגבלות הסטנדרטיות הן על אתרי תוכנות פרוצות, וירוסים, פעילות בלתי חוקית, גזענות, שנאה, אלימות וכיו"ב. רוב מארחי האתרים שביקרתי בהם עד היום היו אמריקאים, אבל לאחרונה הגעתי לשרת צרפתי ותנאי השירות שלהם היו סטנדרטיים לחלוטין, עד שנתקלתי באיסור על תוכן מן הסוג הזה: la négation de crimes contre l'humanité תרגום: הכחשת פשעים כנגד האנושות. זו הפעם הראשונה שאני נתקלת בסעיף כזה ואני תוהה (לא ממש) למה מארח האתרים הצרפתי נזקק לציון מיוחד ומפורש של האיסור הזה (הכוונה, כמעט ללא ספק, להכחשת השואה).

e-magine

New member
האם השווית לתנאי שירות של שרתים

אחרים מצרפת או ממדינות אחרות השייכות לאיחוד האירופאי? אני ממש לא יודע. ההשארות שלי הן: או שזה נובע מהחוק, או שזה שרת בבעלות יהודית.

סרפד

New member
עדיין לא השוויתי, אבל אני בתהליך

האתר הזה הוא פורטל צרפתי שהוא חלק מרשת בינלאומית של פורטלים (Wanadoo) - בסניף הספרדי ובעוד אתר של שותף ספרדי שלהם שהציעו גם הם אירוח חינם לא נתקלתי בסעיף הזה (למעשה לא נתקלתי שם בשום סעיפים בכלל, רק משהו מאד כללי על לא להפר את החוק). אמא שלי מיד הסיקה שזה שרת בבעלות יהודית כי מה אכפת לגויים, אבל אני נוטה יותר לכיוון של החוק ושל הנסיון - אין לי מושג מה החוק בצרפת ביחס להכחשת השואה, אבל להערכתי, סביר שהסעיף הזה הוכנס לתנאי השירות בעקבות נסיון שהיה לשרת הצרפתי עם אתרים של מכחישי שואה, שיש להם מן הסתם נוכחות בולטת יותר בצרפת מאשר בארה"ב וגם הרגישות לנושא גבוהה יותר. מעניין מה המצב בגרמניה. זה מעלה את הנושא של השימוש באינטרנט לצורך הפצת תעמולה שקרית בכלל. למשל, למרות שבארצות ערב אחוז המחוברים לאינטרנט מזערי, עדיין מספר הערבים שיש להם חיבור לאינטרנט (בעולם כולו) גדול בהרבה ממספר כל היהודים בעולם ובהתאם מספר האתרים האנטי-ישראליים, כולל רבים שמציגים - איך לנסח זאת - אי דיוקים מסוימים ביחס לעובדות. או אתרים ניאו-נאציים (שמרבים לצטט את "הארץ") וכיו"ב. האינטרנט הוא אמצעי זמין ונוח מאד להפצת כל סוג של תעמולה כולל מסמכים ותצלומים מפוברקים. הישראלים, לעומת זאת, אדישים ברובם לכל הנושא. היהודים בארה"ב יותר מודעים לבעיה ולצורך לפעול ביחס אליה למרות שאין סיכוי להתמודד עם השיטפון האנטי-ישראלי והאנטישמי באינטרנט.

למעלה