ההבדל בין...

JohnDoe5

New member
ההבדל בין...

תוכניתן למהנדס למערכת למהנדס תוכנה למהנדס אפליקציה מבחינת תיאור התפקיד ודרישות התפקיד (נסיון, השכלה...) מישהו יכול לענות תשובה לעניין ? הדבר היחיד שידוע לי מהשוק האזרחי (אני מגיע מהצבא) זה שהרבה פעמים חברות מבלבלות בין המהנדס מערכת/תוכנה/אפליקציה לבין תוכניתן (אני רגיל שמהנדס מערכת זה האדם שקובע את הארכיטקטורה והתוכניתן זה האדם שכותב את הקוד בהתאם לארכיטקטורה, בלי הרבה מחשבה מצידו). האם חוץ מההבדל בין תוכניתן למהנדס ***** יש הבדלים בין המהנדסים למיניהם ?

TheReverend

New member
ננסה לענות לך

תוכניתן, מהנדס אפפליקצייה ומהנדס מערכת אלו תפקידים, מהנדס תוכנה זה תואר. מהנדס מערכת זה בד"כ מישהו ברמה יותר גבוהה בפרוייקט, ברמת קביעת הארכיטקטורה, ווידוא שהמודולים השונים בפרוייקט משתלבים. בד"כ מחזיקים מהנדסי מערכת בפרוייקטים אינטרדיסיפלינרים. ההבדלים בין המהנדסים למינהם, פרט לתואר אותו סיימו, קיים בעיקר בסוגי התפקידים אותם הם ממלאים. לדוגמה מהנדס תעשיה וניהול בד"כ לא יהיה תוכניתן ומהנדס תוכנה בד"כ לא יהיה אחראי תקציב של הפרוייקט.

JohnDoe5

New member
זו התשובה שחיפשתי

למעט העובדה שאין לי מושג למה אתה מתכוון ב-"אינטרדיסיפלינרים" (אשמח לתרגום לעברית). בכל אופן, זו בדיוק היתה הדעה שלי בנושא - שתוכניתן עושה את העבודה תכ'לס ואילו מהנדס המערכת הוא למעשה "ארכיטקט המערכת" (זה התפקיד שאני מחפש). לצערי, חלק ניכר מבתי התוכנה בארץ מערבבים בין המונחים ו/או מכילים בתיאור התפקיד גם את צד התכנות (מעין all purpose person).

יש 2 תפקידים שעונים להגדרה שלך:

אחד זה ארכיטקט מערכת או ארכיטקט ראשי שזה בדרך כלל בפרויקטים של תשתית השני זה מנתח מערכות- בדרך כלל בפרויקטים של מערכות מידע ועיבוד נתונים. אינטרדיסציפלינארי זה רב תחומי למשל תוכנה בשילוב הנדסת מכונות (פיתוח מכונה ממוחשבת)

JohnDoe5

New member
במקרה יצא ש...

שני התפקידים שציינת (ארכיטקט ומנתח מערכות) הם בדיוק התפקידים שמילאתי בעבודתי הקודמת ואני מחפש עכשיו. נקווה לטוב (אני מחזיק לעצמי אצבעות, למרות שקשה ככה לשלוח קורות חיים)

JohnDoe5

New member
לא שונא, רק לא רוצה לעבוד בזה

אני מתכנת כבר יותר מ-10 שנים (בין אם במסגרת פרטית או בעבודה). מבחינתי הגעתי כבר למיצוי עצמי בתור תוכניתן ואני מחפש תפקידים שהם יותר high level בתחום הפיתוח (ארכיטקט, מנתח מערכות ובהמשך מנהל מוצר/פרויקט). מצד שני זה לא אומר שאני לא אוהב את תפקיד התוכניתן - מילאתי אותו שנים רבות והאמת הדבר שהכי אהוב עלי בתחום הפיתוח זה לשבת מול קוד שלא עובד טוב ולאתר בו את הבאגים (כשזה של מישהו אחר כמובן), אבל זה לא אומר שזה מה שאני רוצה לעשות כל חיי.

TheReverend

New member
הפוך גוטה, הפוך.

לדעתי, תפקיד המנתח צריך לבוא אחרי תפקיד מנהל הפרוייקט. זו דעתי.

נכון, ארכיטקט ומנתח מערכות הם

מעל רמת מנהל פרויקט, הם מעצבים את הארכיטקטורה והדרישות

eitangn

New member
אין הגדרה למהנדס תוכנה, או למהנדס..

מהנדס תוכנה זו הגדרה חופשית לא מוגנת בחוק, ולא קיימת אצל רשם המהנדסים. לכן השימוש במונח מכיל כל דבר מקורס שולי ועד בוגר הטכניון. לאמיתו של דבר, המונח מהנדס בעצמו אינו מוגן בחוק. מוגנים רק סוגי המהנדסים המופיעים בספר רשם המהנדסים. כל קומבינציה אחרת אינה מוגדרת, לרבות מהנדס מערכת. לדוגמה: מכללת מיקרוסופט מעניקה תעודות של מהנדס רשתות, כמובן מכללה זו אינה מוסד אקדמי, וכל קשר בין תואר זה למושג מהנדס הבא מאוניברסיטה, מיקרי בהחלט. אכן, הבילבול גדול...

למעלה