ההבדל בין הימין לשמאל:

sombol

New member
איזה מתוקה את הופמן !!

אם לא הייתי נשוי....
אני אתקו אותך זו כן העזרה שביקשת אבל עדיין לא הסברת. מרצ הם הטובים וכלללללל השאר רעים ?! זאת אומרת שיד קשה נגד יהודים(מתנחלים) זו הדרך ולא יד קשה בישובים ערבים ? הדרך שלכם קרובה מאוד לדרך של חד"ש בל"ד וכ... האם גם הם צודקים ? תסבירי לי ברצינות אני מבולבל עכשיו יותר למרות שהרגעת אותי את ממש ממש טובה בזה ! המרגיעה הלאומית את צריכה ללמוד הוראה או פסיכולוגיה את טובה בלדבר !
אז עכשיו סופי היהודים(מתנחלים) הם הרעים ? אין מתנחלים = יש שלום ? אבל לא יותר הגיוני שהערבים(מחבלים) הם הרעים ? אוף תסבירי לי. תודה

בת אור ה

New member
................

חח, בסדר, אבל אני לא באמת חושבת שמרצ הם הטובים וכל השאר רעים: למעשה אני אפילו לא מאמינה שיש דבר כזה "טובים" או "רעים" זה היה לצורך המחשה בלבד... צר לי אם אתה חושב ככה, אבל מרצ הם לחלוטין לא נגד יהודים. אנחנו פשוט מאמינים שלכל בני האדם מגיע יחס הולם גם אם הם לא יהודים. (הנה, כבר משהו שנראה לי שווה לאמץ.)
להגיד על המתנחלים שהם רעים? אותי לא תשמע אומרת דבר כזה, לא ברצינות בכל אופן. אני כן מוכנה להגיד אבל, שלפי דעתי, הם לא מקדמים אותנו למקום טוב על אף שאני בטוחה שהם כן חושבים כך וכוונתם טהורה.
הערבים רעים? טוב, נו- ברור שאני לא חושבת ככה; אני בהחלט חושבת אבל שמי שבוחר לחבל ולהרוג עושה בחירה רעה ואפילו מרושעת. האם הם עושים זאת משום שהם רעים? אתה יכול לקרוא לי יפת-נפש, אבל אני מאמינה שלא. אני מאמינה שהדבר שמניע אותם לכך הוא ייאוש הנובע ממצבם העגום. באופן כללי החשיבה שלי היא בערך בכיוון הזה: • אף אחד לא באמת רוצה לעשות רע, פשוט דברים לפעמים משתבשים בדרך. • כל אחד יכול, אם יתאמץ מספיק, למצוא בהיסטוריה ובעבר צידוקים נקמניים לאלימות שלו, אבל זה לא ממש מקדם לשום מקום טוב. בעייני ראוי: להבין את ההווה, להסתכל טוב על העתיד, לחשוב איך כדאי שהוא יראה, מה אפשר לעשות כדי לדאוג שהוא ייראה כך, ולזכור לאורך כל הדרך שהמטרה לא מקדשת כל אמצעי. (
איזה יופי – יצאו לי מדרגות) בהווה שלי יש את הקיום של היהודים, יש את הקיום של הערבים ויש את ההכרה בחשיבות זכויות האדם של כולם ובחשיבות הדמוקרטיה. בהסתכלות על העתיד אני רוצה לראות שאנחנו קיימים, שהם קיימים ושכולנו נהנים מכל זכויות האדם שמגיעות לנו ומדמוקרטיה. כדי שהעתיד יראה כך, הפתרון היחידי שאני רואה הוא שתי מדינות לשני העמים, כי בכל דרך אחרת מוותרים או על הקיום שלנו או על הקיום שלהם או על זכויות האדם והדמוקרטייה. יצא קצת ארוך אבל דברים כאלה לא באים על רגל אחת...

sombol

New member
איזה מתוקה את מזכירה את מיקי הופמן

זה ממש נשמע כמו מיקי הופמן כזה חייכנית בעד שלום עולמי וגן עדן. הלוואי וזה נכון. אני מתחיל להבין מדברייך שהטרור נובע מסבלם של הערבים ? מצבם העגום והרע בו הם נמצאים ? השאלה מי גורם למצב הזה בו הם נמצאים ? ושוב זו שאלתי הראשונה מלכתחילה. מה גורם למצב העגום של הערבים שגורם לטרור ? היהודים (מתנחלים) ? כלומר אין יהודים(מתנחלים) הערבים יחיו טוב יותר ויפסיקו עם הטרור ?! בדקת את זה על אמת בשטח ? אולי כדאי לבדוק את זה באמת בשטח לראות ולשמוע מפי הערבים במקום לדבר בשמם ? אני לא הייתי אוהב אם היו מדברים בשמי אולי נשמע אותם ? מה דעתך ללכת לסיור(מאובטח) באחד מבתי הספר בעזה שם המקום נקי מיהודים(מתנחלים) ולראות ולשמוע להבין מה מלמדים שם את דור העתיד בבתי הספר ולראות מה הערבים עושים כדי לשפר את מצבם ולצאת מסבלם ?! אפשר אח"כ במקביל ללכת לבית ספר כלשהו בישוב יהודי(ללא אבטחה תבחרי איזה שאת רוצה) ולהשוות מה מלמדים שם את דור העתיד של היהודים(מתנחלים). אני אשמח לבוא איתך להיפגש עם הופמן המדליקה !
תביאי את כל החברה נביא במבה וקולה ונחלק לילדים בבתי הספר ! אני רציני ביותר זו הבדיקה הכי אמיתית אותנטית נכונה שתביא למסקנה אחת נכונה וצודקת ואנחנו בעד צדק שלום ואהבה אז מתי שתרצי אני בא אם את רוצה: [email protected]

בת אור ה

New member
........

אני מבינה ששאלתך היא "מי אשם" אבל התשובה שלי היא שזה לא משנה כי זה לא מקדם לשום מקום טוב, לא התשובה ולא החיפוש אחריה. אי אפשר למצוא צד אחד שאשם כי הכול פה סבוך בשלל גורמים שאנחנו לא יכולים בכלל לתאר לעצמנו, מה גם שבסכסוכים וריבים ממושכים כאלה אין דבר כזה שצד אחד שה תמים והצד השני הוא התגלמות הרוע עלי אדמות. לשאול מי התחיל יהיה לא רלוונטי וגם אין לזה תשובה אחת: תחשוב על התחלת הסכסוך הישראלי-פלסטיני: מה שקרה מבחינת היהודים זה שאחרי אלפיים שנות גלות של רדיפות וייסורים הם מצאו לעצמם מקלט. הם רק קצת לא שמו לב שהמקלט הזה טיפה תפוס, אם אתה רוצה להאשים אותם בזה אתה יכול, אבל לך תכעס על איזה מנהיג שראה פוגרומים של טבח בבני עמו והחליט לפעול כדי למצוא פתרון... מבחינת הפלשתינאים, הם בכלל לא שמעו עלינו, פתאום נחתנו להם על הבית, על הארץ שלהם מדורי דורות והתחלנו להשתלט בהמונינו. אתה יכול לכעוס עליהם שהם לא אוהבים אותנו? או שהם לא מוכנים לוותר בלי מאבק? אפילו אם יימצאו אשמים מוחלטים (מה שלא נראה לי הולך לקרות) זה לא יעזור לאף אחד כי העובדות כבר נטועות חזק ויציב באדמה: אנחנו נשארים פה, ופה נשאר בדיוק כפי שהם פה ופה יישארו. אם בדקתי את הדברים בשטח – לא, לא הייתי בעזה וגם אין בכוונתי להיות שם בזמן הקרוב. אולם, בהחלט שמעתי מספר קולות מן הצד השני במסגרת תוכניות דו-קיום בארץ ובארצות הברית. בקשר לסיור בבתי ספר – תודה על ההצעה אבל אני אאלץ לסרב. אני לא חושבת שזה מתאים לי, או מתאים בכלל, לנחות ככה סתם על ילדים ולהפיל עליהם תיק של מייצגי עמם ואומתם. חשוב אבל, שתשמור אבל על ההתלהבות הזו, כי היא מבורכת. אם חשוב לך לשמוע קולות מן הצד השני זה נהדר וכן ירבו כמותך. אני מציעה לך להצטרף לאחת מן התוכניות הרבות שעוסקות בקידום שיח בין שני העמים. חפש לך ברשת את התוכנית שהכי מתאימה לך וצור קשר עם המארגנים שלה. בהצלחה.

sombol

New member
את מסרבת לגילוי אמת בשטח ? למה ?

אני לא שואל מי התחיל כי זה באמת לא רלוונטי. אבל את כתבת ואני שוב מצטט מדברייך : "אם בדקתי את הדברים בשטח – לא, לא הייתי בעזה וגם אין בכוונתי להיות שם בזמן הקרוב. אולם, בהחלט שמעתי מספר קולות מן הצד השני במסגרת תוכניות דו-קיום בארץ ובארצות הברית. " אני לא משנה ולא מוסיף תקרא בבקשה את דברייך שוב ושוב. זה נשמע לך רציני ? בהחלט שמעת מספר קולות ? במסגרת תוכנית שכזו או אחרת ??! למה להסתמך על שמועות ולהפוך אותם לעובדות בשטח ?! הנושא כאן הוא רציני מידי בשביל להסתמך על שמועות ממספר קולות !! מי הם הקולות האלה ? אובייקטיבים ?! חשבתי שאת יותר רצינית מזה אני מחפש את האמת כאן ולא להסתמך על שמועות. בלי להעליב או לפגוע חלילה אני מאוד מעריך את הרצון שלך לדעת ולהשפיע. אז בואי נדע קודם לפני שנשפיע !! כל עוד מסתמכים על שמועות אין סוף לוויכוח ! אחד יגיד ששמע שהשמיים כחולים האחר יגיד ששמע שהשמיים צהובים. אבל מי צודק ?! צריך ללכת ולהסתכל על השמיים אולי אפילו לצלם אותם ולהוכיח את האמת ! אני הצעתי דרך ללכת ולראות מה קורה בבתי ספר דתיים של יהודים(מתנחלים) ולראות מה קורה בבתי ספר דתיים של ערבים זה נשמע לי הגיוני צודק ונכון לחקר האמת. כך נדע מה המקור לסבל הערבים שהוא המקור לטרור. באהבה אור ושלום. סומבול.

בת אור ה

New member
שלום גם לך אדון sombol,

כן, להרוויח תומך – למה לא? דווקא משום שאינך תומך כרגע בשום דעה בימין או בשמאל, ואתה חש בלבול רציני בכל הקשור לעניין, חשוב לעזור לך ולתמוך בך בשעת לבטים קשה זו. התמזל מזלך להיכנס לפורום מלא באנשים נהדרים שישמחו לעזור לך ולתרום מדעותיהן הרבות והמגוונות. פנייתי בהודעה שלי למעלה הייתה מיועדת אל חברי נוער מרצ, שמרגישים צורך לענות בתוקפנות למתקפות הטרולים בפורום, ובכך כמעט תמיד מפסידים את קשב הצד השני בגלל תגובה אנטגוניסטית. אך אל לך לתעות בכוונותיי - תוכן פנייתי דיבר על כך שבמיוחד בשל היותם שמאלנים עליהם להשיב באיפוק ובהבנה מתוך הכרה בכך שתקיפת התוקפים רק מולידה עוד מתקפות משני הצדדים, וחבל. דיברתי על התנשאות השמאל כי אני מאמינה ביכולתו להפנים, להשתנות ולהשתפר. לא הייתי טורחת להגיד את דברי אם לא הייתי מאמינה בפוטנציאל העצום הזה שיש לשמאל, פוטנציאל שעל אף חיפוש מעמיק לא מצאתי בימין. אם כן, לא אעבור לתמוך בימין, ולמען האמת הטובה, אודה בכך שהייתה תקופה שמאוד רציתי וניסיתי לעשות כן, אבל לא הצלחתי למצוא לכך סיבה הגיונית משכנעת. טוב לי בשמאל, ואם תבוא בגישה פתוחה, מקשיבה ולא תוקפנית אתה מוזמן לנסות להצטרף אלינו.

adato

New member
אין מצב שהם יכתבו לדעתי

מהסיבה הפשוטה שאין להם דיעה משל עצמם אותם אנשים עברו שטיפת מוח מגיל ינקות ולכן מדברים כל כך הרבה שטויות ועוד חיים בסרט שהם צודקים מבחינתם האמת היחידה היא האמת שלהם ולאו דדוקא באשמתם כמו שאמרתי חינוך מגיל 0 לאי קבלת השונה ולהיות צודק ולא חכם אם הם היו מסוגלים לראות מעבר ל"דיעה שלהם" הם היו מצליחים לקלוט שהם טועים והם המיעוט המיעוטי בארץ

למעלה