הדת וחיינו

nms24

New member
הדת וחיינו

לגמרי במקרה שוטטתי היום באינטרנט וגיליתי שמיס עולם לשעבר לינור אברג'יל חזרה בתשובה. זה אמנם קרה לפני הרבה זמן אבל בזמנו זה לא עיניין אותי במיוחד. הסיפור שלה מאוד מעניין ,מספר ימים לפני התחרות על מיס עולם פורסם בעיתונות העולמית שהיא נאנסה,בעיקבות האונס היא עברה טיפול נפשי וכנראה זה מה שגרם לה לחזור בתשובה. כשאירוע טראומתי קורה לנו ,יש לנו את הנטייה לשאול את עצמינו :"למה דווקא לי זה קרה". התשובה של העולם החילוני שלרוב קובע שאנחנו אשמים במה שקורא לנו היא :"אתה אשם". התשובה של העולם הדתי:"זה בא מאלוהים" כאשר אנחנו חושבים שזה בא מאלוהים אז יותר קל לנו פסיכולוגית לקבל את זה. אבל לינור אברג'יל לא אשמה באונס שלה,ובכל זאת הדרך היחידה שלה להתמודד איתו הייתה חזרה בתשובה. שמעתי גם על בחורה שנאנסה בנערותה,סיפרה על כך להוריה,הוריה האשימו אותה באונס.היא ברחה מהבית והפכה לזונה. אז למה בעצם הכלים שיש לאדם חילוני לא מספיקים כדי להתמודד אם חוויות טראומתיות? כאשר הגיע עידן ההשכלה והדת החלה להידחק ממדינות המערב החליפה אותה הלאומיות. המסגרת הייתה הלאום.כל אדם השתייך ללאום .לכל אדם הייתה מטרה וסיבה לחיות למענה. עכשיו שנגמר עידן מדינת הלאום ואפשר להגר בעצם לכל מדינה בעולם ולחיות שם. אז אין סיבה אמיתית לחיות חוץ מאשר ההישרדות האישית. כשאנחנו חיים רק למען ההישרדות האישית אז אנחנו מסתכלים על חיינו ורואים שיש בהם לרוב יותר סבל מאשר שמחה. צריך לעבוד 6 ימים בשבוע לרוב בעבודה שאנחנו לא אוהבים.וכל זה רק במטרה לשרוד אז בשביל מה בעצם? אם יש לנו משפחה אוהבת אז בהחלט יש לנו סיבה לחיות.אבל אם אין אז אין. פעם ראיתי את הסיבה לחיים שלי כתיקון עולם.אם אני יצליח לעשות אפילו קצת טוב בעולם אז יש סיבה לחיים שלי. אבל בסופו של דבר הבנתי שזאת סתם נאיביות.לרוב אנשים כמוני הביאו רק רוע לעולם. כל האוטופיות כמו למשל הקומוניזם הביאו בסופו של דבר לרצח המוני וסבל ולא לשיפור מצב האנושות. נדמה כי המצב של כל אחד לעצמו הוא המצב האופטימלי כל ניסיון ליצור משהוא אחר שמאחד את האנשים כמו למשל דת,לאום או מדינה.לרוב מאחד קבוצת אנשים אחת נגד קבוצה אחרת ותמיד מוביל בסוף למלחמות מיותרות. יותר מזה כל המחשבות שלי על איך אני יכול לעשות טוב בעולם השאירו אותי די אחורה מבחינת קריירה,בגלל שהשקעתי כל כך הרבה אנרגיה ב-"תיקון עולם" לא ממש הצלחתי להתקדם בחיים.הבעיה שזאת הסיבה היחידה שאני מוצא לקיום שלי ובלי זה החיים שלי די חסרי משמעות. כותרת ההודעה היא אמנם דת וחיינו ,אבל משמעות ההודעה היא :אם אין חיים אחרי המוות והמטרה היחידה של חיינו היא בעצם להשיג לעצמינו הנאה.אבל תמיד הסבל יהיה רב יותר על ההנאה אז בשביל מה בעצם לחיות? אם מישהוא הצליח לקרוא את כל זה אז קבלו:
חיבוק לא עולה כסף אז למה לא לתת בחינם?

אממממ... ../images/Emo9.gif

נהניתי מההודעה שכתבת, והכי נהניתי מהחיבוקים בסוף...
בחזרה...
ולענייננו... פעם מישהי אמרה לי שהיא חזרה בתשובה כמו בקטע של סמים... יש בעיות- קשה להתמודד, אז הולכים לאיזה קבוצה שיש להרעיון כלשהו להיתלות בו... אותה בחורה שאמרה לי את זה- עזבה את הסמים, ועזבה את הדת... דברים כאלה לא מחזיקים מעמד אם זה לא ממקום אמיתי... קל "לברוח" למקום שאומר "זה לא בשליטתי", "מה שהרב יגיד- אני עושה"... לא צריך כמעט להתמודד עם כלום... הכל מתקבל בהכנעה כי אין לאף אחד שליטה על זה... הרי מי שמחליט זה אלוהים... לעומת זה- בציבור החילוני, האדם נדרש לקחת אחריות למעשים שלו. כשאומרים למישהו "אתה אשם", לא מתכוונים לייסר אותו, או להשפיל אותו, אלא להגיד לו שעליו להתמודד עם המציאות ועם המקרה. בפעם הבאה שהוא יעמוד בסיטואציה כזו- הוא יגיב אחרת... אגב, אני בכלל לא בטוחה שהדת מורידה אחריות מהאדם... וזה כזה פשוט.. אני הולכת די בקו שאתה יצרת ומנסה לחדד דברים... בעניינה של לימור אברג'ל--- אני מקווה שהטיפול הביא אותה למקום שטוב לה עם עצמה. וזה מה שזה אמור לעשות. והיא ראתה את הדת כמשהו שטוב לה... יהיה עצוב לדעת שהיא החליטה לחזור בתשובה כדי לברוח למקום שבו לא צריך להתמודד... אם ככה- למה ללכת לטיפול? לברוח מהתמודדות אפשר כל הזמן ובמליון דרכים... (מנסיון...) ולגבי מה שכתבת על המשמעות של החיים... נראה לי כל אחד צריך למצוא לעצמו משהו שיחזיק אותו... ("האדם מחפש משמעות" ויקטור פרנקל... מכיר???) ומישהו שיהיה איתו... אחרת- אמת קשה לשרוד בעולם הזה... ואני לא מסכימה איתך שכל הרעיונות הגדולים הביאו לקטסטרופות... רעיונות גדולים גם קידמו את האנושות... מאחלת לך להיות במקום קצת יותר אופטימי. שתצליח להינות מהחיים ולהשאיר בהם חותם חיובי... בלי לפחד שכוונה טובה תוביל למשהו רע...
וזזה לא שאני מדברת ממקום שכולו דבש... אני מפנה את הכל גם ובעיקר לעצמי...

כתבת מאוד יפה ומעניין ../images/Emo20.gif שאלה פילוסופית

חשובה,בזה אין ספק. אני אישית חושבת שיש מקום להכל בחיינו ומשתדלת ללמוד מהחוויות הקשות יותר והפחות נעימות ולהוקיר את כל הרגעים הנפלאים והקסומים בחיי. לא תמיד קל לעשות אבל שווה לעשות את זה. ברגע ששיניתי את תפישת העולם שלי והפסקתי לראות בחוויות שליליות שעברו עליו התקפה ורצון להתעלל בי, החיים שלי נראים יותר טוב ואני מנסה ללמוד מכל חוויה שעוברת עליי.

אטני חושבת שונה ממך

אין לי משפחה חמה ואוהבת העוטפת ראותי רק שתי דודות מותקות ולהפ]יך מחשפחה מתנכרת ומתרחקת מודה יש בי אמונה חזקה בתוכי הנותנת לי את הכח לשרוד חיים לא פשוטים ואני מאמינה בהשארות הנשמה, חוויתי יציאה מהגוף, המלאכים באו לקחת אותי ושמים ובקשתי לחזור לטפל באמי כמו שהבטחתי לאבי , הבקשה נאענתה וטיסה לפתחי השמים נעצרה | וחזרתי ונכנסתי לגוף נוכרת היטב את עוצמת הנפילה והכניסה לגוף , שבוע אחרי זה היו כמה התקפי לב כדי לכוון את הלב לתפקוד תקין ולהמשיך לחיות השאלות למה אני בעולם הזה חולפים המון בראש, המון אנשים מחפשים מעמעות יש את הפסיכולוג ויקטור פראנקל שפתח תיאוריות בעבות ההתמודדות של הדור ששרד את השואה אוטלי ספרו יביא אותך לתשובות, ספקיו עזרו לי לפתח את המודעות הרוחנית שלי "האדם המבקש משמעות" /וקטור פראנקל ואם תרצה נמשיך לכתץוב כמה האמונה עוזרת לאדם לשרוד את החיים ורק הכניסה למימד הרוחני פותחת צוהר בחייו להתמודד עם חיים לא קלים בעלי אתגרים

למעלה