תגובה
שלום, חבל שחלקכם מזלזלים בגר"א, בלי להבין איזה דמות רוחנית גדולה הוא היה. ואני לא מתכוון מבחינה דתית. אלא מבחינת הבקיאות שלו בנושא אותו למד ולימד (שבמקרה היתה התורה). אדם חילוני שישלוט בצורה כזו במאות ואלפי דפי מידע - בודאי שהיו קוראין לו גאון. אבל, אדם דתי שעוד קורא לעצמו בתואר "רב" - בוודאי שהוא סתם קוקו שכותב שטויות - חבל שזו ההתייחסות. שנית, דלות לשונית איננה מדד לחכמה או חסרונה. ולו משום שהכותב דברים אלו לא יודע לאיזה אוזניים דבריו מגיעים. ועל מנת שלא להשמע כמתנשא שומה עליו לדבר בלשון העם. שלישית, כן- אני בערך מרכזניק, למדתי בעבר בישיבה הגבוהה שהיתה בדימונה (ועברה למצפה רמון) ולאחר מכן שירתתי 6 שנים בצה"ל. דבר אחרון: זה לא נכון לבוא ולהגיד שאנשים כמוכם פקחו את העיניים או ראו את האור או כל ביטוי אחר ולכן הגעתם למצב שזרקתם את הכיפה/ הורדתן את החצאית ונהייתם חילונים. אני אגיד לכם מה שהרב קוק אומר על המצב בדור: עם התקדמות הדורות רמת העילויים התורניים יורדת, אולם הרמה הכללית של העם עולה. ולכן, מגיע מצב בו אין לילד תשובה מספקת לבעיותיו, בגלל שנשמתו גדולה יותר מנשמות הדור שלפניו. במקרה כזה יש שתי אפשרויות או שיחפש את התשובה לבד וישאר דתי. או שיחליט שהכל שטויות - ויהיה חילוני. דיברתי פעם עם בחור שזכרתי אותו כדתי, ולאחר מספר שנים הוא נהיה חילוני- והוא אמר לי למה הוא נהיה חילוני, וזה היה בגלל 2 שאלות פשוטות שהיו לו. ולא היה מי שיענה לו. וכמובן, כשפגשתי אותו זה כבר היה מאוחר, ולא יכלתי להפנות אותו לרב או למקורות שיענו לו את התשובה הנכונה. בטוח אני שיש שתי אפשרויות מדוע כל אחד מכם לא דתי: 1. אין לכם כח לדת - ולזה אין לי פיתרון. 2. יש לכם דברים שנראים לא הגיוניים לדעתכם בדת - ולזה עליכם לפנות לרבנים ולשאול אותם (אפשר גם באתר www.moreshet.com). מקווה שעזרתי למעט מכם, ואם מישהו חושב שאני סתם כותב שטויות - אל תטרחו לענות לי.