הדת היא שורש כל רע

danchi

New member
הדת היא שורש כל רע

חשבתם פעם מה היה קורה אילו מושג הדת היה נמחק מן העולם? לא אלוהים אלא דת. הגבולות בין בני האדם היו נמחקים, היינו מעריכים חיים ולא אבנים ולא בתי כנסת מסגדים כנסיות וקברי צדיקים. במקום להלחם על ירושלים שעם כל הכבוד היא בסך הכל עיר גם הערבים וגם היהודים יכלו לחיות בשלום. מוחמד ומשה וגם ישו צופים עלינו מלמעלה, לא מאמינים, האם זוהי המורשת שלנו? זה מה שביקשנו לצאצאנו. בשם האלוהים? יש מי שאומר שהאדם הראשון אשר תחם גדר ואמר זה שלי הוא הפושע הגדול ביות בתולדות האנושות. אני הייתי מוסיפה לכך שהאדם הראשון אשר היה מוכן להרוג בשם הדת, בשם אלוהים אשר אנחנו לא באמת יודעים אם לכך הוא התכוון, נכנס לרשימת הפושעים הזו. בני האדם התעוררו. אלוהים קיים אבל המצוות בין אדם למקום לא מעניינות אותו, מכל מקום שתתפללו הוא ישמע אתכם , הוא מסתכל עלינו מלמעלה ולא מבין מי החליט על יהדות איסלאם או נצרות. הוא בסך הכל התכוון שנכבד אחד את השני ונקיים את המצוות בין אדם לחברו שהן החשובות באמת. יתכן ומה שכתבתי יראה לערבים ויהודים תמים ופטאתי במצב היום. תקדישו לכך מחשבה נוספת לפני שאתם פוטרים אותי כעוד אחת שחיה בעולם משלה...

amor

New member
שנאת היהודים היא הרע

אין כל קשר בין מה שקורה כיום לדת. האיבה ליהודים מצד הערבים נובעת רק מרצונם של הערבים לתפוס פיסת אדמה קטנה עליה מנסים אנו לחיות בשקט. מאז ומתמיד פעלו הערבים בשנאה ואיבה נגד היהודים לא על רקע דתי אלא עקב סכסוכי גבול . הדת היא רק חומר בעירה ואם לא היתה דת היה חומר בעירה אחר . העולם אינו יכול להתקיים באחידות לא דתית ,לא אתנית , לא תרבותית ואף לא אחידות השפה. עלינו להתפכח ולהבין כי אנו חיים סמוך לאויב ברברי ואכזרי ולשמור על עמנו מכל משמר.

danchi

New member
לא הבנת

יקירי! אני מסתכלת על הדברים בצורה רחבה יותר. אתה מסתכל על הקונפליקט הרגעי, אני רואה את שחר ההסטוריה ולב בעיותיו של העולם. נכון שהשנאה כלפי יהודים היא הבעיה, אולם זוהי שנאה על רקע דתי בראש ובראשונה.הסיכסוך התחיל באח מועדף על אביו לפני 3000 שנה. הטענה שלי היא טענה פילוסופית ולא פוליטית וראוי שתעשה את ההבחנה.כיון שכרגע לפחות, מבחינה פוליטית אני מאמינה שדעותינו קרובות. הפחד מהמוות אשר בעיקר בגללו הומצאה הדת הביאה לפרדוקס מבעית : פחד ממות שהביא למוות נוסף.דוגמאות ללהט דתי שהביא למוות לא חסר ואני בעוונותי למדתי היסטוריה באוניברסיטה וראיתי שרוב המוות בעולמנו נגרם בעטיה של הדת. הדת איננה מקדשת את החיים אלא את עצמה. היא איננה הגיונית ולכן מביאה את עולמינו לפניו כפי שהם היום. שוב, אל תחפש את הפוליטיקה בדברי כי בקטע הזה אני איתך.

amor

New member
זה מופשט מדי להתיחס כך לדת

רק עבשיו ראיתי את תגובתך. נראה לי שהיחסשלך לדת מופשט ולא מעמיק. איני דתי אך איני יכול להתיחס לדת כגורם בלעדי להרג. ישגורמים לא פחות ``דליקים`` אבל זה לא למסגרת זאת.

danchi

New member
זו דעתי

הדת היא שורש המפריד בין בני אדם. יכולנו להתגבר על הבדלי מראה ומנטליות. הדת איננה הגיונית ולפיכך לא ניתן להתמודד עימה בטיעוני הגיון. זו דעתי, והיא רחוקה מלהיות מופשטת (גובשה לאחר המון מחשבה).

למעלה