הדשא של השכן...

danroberto

New member
הדשא של השכן... ../images/Emo5.gif

שלום לכם, אז עברנו למודיעין ועכשיו אנחנו, מה? מודיעינים? ככה קוראים לזה? מודיעיני/מודיעינית וכו'? לא משנה... הקיצר יש לנו דירת גן נחמדת עם גינה היקפית צרה. פעם ראשונה שיש לנו גינה )גם דירה, האמת( ואין לנו מושג מה לעשות איתה... השכנים כבר התחילו לשים דשא מוכן, עצים וכל מיני. מחפש המלצה למישהו ש"מתקין" - זה לא ממש שותל, נכון? - מרבדי דשא, גדרות חיים, עצים וגם מערכות השקייה ממוחשבות, ושגם יתן המלצות לירוקים שכמונו )לפחות אנחנו ירוקים:) מה כדאי לשתול? איפה? שורשים שמרימים את הבית וכל מיני דברים מפחידים. תודה מראש לכל הצעה/טיפ מבעלי נסיון.

החיפזון הוא מהשטן

שלום לכם - ותתחדשו. ראשית אני מציעה לכם לפנות לפורום גינון - אולי תצליחו לשכנע אותם לעזור לכם בתכנון, ובטח תלמדו שם המון (בעיקר במאמרים). הם באמת מקסימים שם. אני לא הייתי ממהרת, במקומכם, למלא את הגינה בשתילים. מציעה שתטיילו אצל חברים בגינות, תראו מה אתם אוהבים יותר ומה פחות, תבררו מה מתאים לכיוונים של הגינה שלכם, לגודל הגינה, לשימושים שלכם מהגינה (אתם מארחים? יש לכם כלבים? אתם זקוקים לעשבי תבלין? וכו'), וליכולת שלכם להשקיע בתיחזוק שוטף שלה. לפני שאתם מוציא כסף תבררו במקום בלתי משוחד אם זאת העונה לשתול (למשל, דשא). חבל ליפול על גנן ש"ידחף" לכם משהו ויבטיח שזה בסדר ואח"כ למצוא חצי מההשקעה שלכם נובלת ומצהיבה... בקיצור, לאט ובסבלנות. גם לנו יש גינה קטנטנה למדיי, וחמודה. אם אתם רוצים להתעניין ולהציץ - ואולי לקבל גם קפה על הדרך - שלחו מייסר. שחר

שלגיה ו7

New member
אין לי המלצה

לגןן טוב0שלנו היה מאוד מאכזב). יכולה ללת לך טיפ- לפיקוסים יש שורשים ארוכים שיכולים לעשות בעיות במע' הביוב. ברוכים הבאים למודיעין.

אפרתש

New member
כמה עצות

תבקרו במשתלת וונדי. הם מאד נחמדים ועוזרים. נתנו לנו הרבה עצות, גם כשלא קנינו כלום. באנו, שאלנו, קיבלנו תשובה, הלכנו. ומצטרפת לקודמי - אל תמהרו. תנסו ללמוד מנסיון של אחרים, לפני שאתם ממהרים לעשות משהו בלתי הפיך. בתור התחלה - כדי שיהיה לכם נעים בעיניים עד שתתחילו - יש צמחים חד עונתיים. מהר מאד הם מייפים את הגינה, ובעוד כמה חודשים - ייעלמו. אני אוהבת את האמנון ותמר ולוע הארי. מה עוד מרים את הבית - תאנה. נענע לא מרימה את הבית, אבל משתלטת על כל השטח. אז מומלץ לשתול בעציץ ולא בגינה.

hagite2

New member
למה שלא תתארגנו כמה ביחד??

מס' משפחות שיש להם דירות גן ותמצאו משהו שיעשה גינה וכו' לכולם במחיר טוב??

11אורנה

New member
דן, קיבלת עיצה טובה,עבור לפורום

גינון,ספר להם על השטח שלך,מה היית רוצה שיהיה לך בחצר והם יעזרו לך בתכנון.

בוזבוזז

New member
עכשיו התעוררתי .

גינה הקפית זה מקסים. אני היתי שותל את הגינה כך שמכל חלון או דלת אפשר יהיה לראות את הגינה בלי לצאת, מהסלון למשל שושנים, חדר ילדים ערוגת פרחים עץ לימון ותבלינים סמוך למטבח. כמה עצות - צריך להעשיר את האדמה בקומפוסט הרבה. 30 שקים אפילו של 30 ליטר לגנה הקפית.זה 10 שקל בערך שקית, קומפוסט הופך את האדמה קלה יותר וגם מזין את הצמחים. אחרי השתילה זה פשוט בלתי אפשרי. עץ קלמנטינה מאוד מצליח אצלנו ובגינות שראיתי במודיעין. מנגו גם מצליח הרבה עצי הדר וקצת טרופי. שים לב לחשבון המים השקיית הגינה מחושבת בדרכ כתצרוכת יתר ומשלמים עליה גם אגרת ביוב. אז זה יכול להיות יקר.

דווקא הדשא מכל הדברים דורש טיפול

רב מדי ומים רבים מדי. אני הייתי בוחר לשים רחבת עץ (עשויה מעץ ולא לשתול עץ) לשם הארוח הקיצי ומסביב חלוקי נחל וטוף בגוונים שונים עם מיני צמחים שלכל אחת ייחוד בצבע ובמרקם, ללא יצירת משטחים אחידים ומשעממים.

למעלה