הדרכת טיסה באז"מ

bobwings

New member
הדרכת טיסה באז"מ

האם מדריך טיסה באז"מ חייב להיות בעל רישיון GA ולעבור את כל המסלול של מדריך GA ?

לא צריך להיות בעל רשיון GA...

אבל, זה יכול לעזור להוציא רשיונות מסחריים....

היו בעבר בעיות לאנשים מסויימים, אפילו לעובדי רת"א... עכשיו זה בסדר..... לפי הידוע לי....

שלמה זלקין

(מדריך גם באז"מ).

נתי ניב

New member
לא צריך אבל

כן צריך שיהיה רשיון מסחרי ורשיון מסחרי לאזם זו חיה לא מוכרת, מספר אנשים ניסו לעבור את המסלול של "רשיון מסחרי לאז"מ" רק אחד שהיה עובד מנהל הצליח, האחרים כולל אני בתוכם הוכשלנו/נכשלנו אבל זה היה מזמן אולי היום מנגנות זמירות חדשות, לא יודע.

bobwings

New member
זה ממש מוזר

באז"מים אין רישיון מסחרי. אז איך מדריך טיסה אמור להרוויח כסף על כלי שכלל לא הוסמך לטוס עליו מסחרית ?
או שמדריך טיסה כזה יכול ללמד, אך ללא תמורה ?
באחד מתחקירי תאונות ראיתי תיאור רישיונות של מדריך כלשהו והתפלאתי שלא היה שם רישיון מסחרי ל-GA.

רמי בר1

New member
רישיון מסחרי אינו למטוס מסויים.

למי שיש רשיון מסחרי הוא לכל המטוסים שהוא מוסמך עליהם.
כנ''ל בהדרכה.למדריך יש רשיון הדרכה.כדי להדריך על מטוס מסויים הוא צריך מינימום שעות על אותו דגם,אני חושב שעשראם טייס אז'מ יעשה רשיון מסחרי כשיש לו ברשיון הגדר אז'מ בלבד ,הוא יוכל גם לעשות קורס הדרכה,ואם יעמוד בו בהצלחה,יקבל רשיון הדרכה.
שים לב שלא קוראים לי שלמה זלקין,ואני כותב מההיגיון שלי.אני לא יודע
אם רתא יתנו לטייס אזמ לגשת לבחינות לרשיון מסחרי.

כדי להיות מדריך באז״מ כמו בתעופה

הכללית יש ראשית להיות טייס מסחרי.
יש מסלול כזה ואני עשיתי אותו וקיבלתי רשיון מסחרי לאז״מ.
השלב הבא הוא רשיון מדריך שהחלטתי לא לעשות.
העניין הוא ברשיון מסחרי באז״מ אסור לקחת נוסעים בשכר לעומת התעופה הכללית בה טייס מסחרי יכול לקחת נוסעים בשכר.
למעשה רשיון מסחרי באז״מ הינה רק שלב בתהליך של רשיון הדרכה, אין לו משמעות בפני עצמו מלבד האתגר האישי.

שום דבר איננו מוזר......

טיסת הדרכה איננה נחשבת כטיסה מסחרית! ישנו פסק דין חלוט ארוך ומנומק המבהיר עניין זה באופן ברור ומוחלט.

בברכה - יוסי

כמה הבהרות.

ראשית, ליוסי ידידי.

לצערי יש פסק דין של בג"ץ מ- 22-8-2012 שבו נאמר שפרק 12 מוניות אויר כן חל על הדרכה ובתי ספר לטיס.
כמובן שזו שטות מוחלטת, אבל זה מה שקבעו שופטי בג"ץ.

גם שופטי בג"ץ הבינו שזה לא הגיוני ולכן כתבו דברים קשים נגד רת"א בפסק הדין הזה.

בנוסף קבעו שופטי בג"ץ באותו פסק הדין שטייס מתלמד (שכידוע הוא עובד טייס לכל דבר ועניין) הוא למעשה נוסע !!!1

מכאן נובע שכאשר מתלמד טס עם מדריך ונוגע בהגאים הוא למעשה נוסע שנוגע בהגאים, דבר שהוא אסור בטיסות מסויימות.
כאשר אותו מתלמד עושה סולו, הוא הופך לנוסע לשמטיס מטוס לבד....
כך קבע הבג"ץ.

עכשיו יבוא יוסי ויאמר שיש פדק דין חלוט וכולי. לי אין בעיה עם זה.
השאלה שלי היא, מה כוחו של בג"ץ שלא הוגש עליו ערעור מתאריך 22-8-2012? לדעתי זה חלוט ומכאן שזה מה שקובע בישראל,
ולא כל פסק דין אחר, חלוט או לא חלוט.....

כמובן שזה הופך את התעופה בישראל למשהו מטורף, אבל כך קבעו שופטי בג"ץ....

לגבי השאלה של טייס מסחרי באז"מ, אתם צריכים להבין שהחוקים של ישראל קובעים בפרק רשיונות לעובדי טיס אילו רשיונות
והגדרים ניתן לקבל. מתברר שניתן לקבל רשיון מסחרי גם לאז"מ וגם לדאון למשל. כמובן שזה בחלקו מבוסס על מדינה נורמלית
כמו ארה"ב ששם גם ניתן לעבוד במקצוע ולהטיס נוסעים בשכר וכולי.... בישראל אכן נוצר מצב מצחיק שאתה יכול להוציא רשיון מסחרי כלשהו
אבל לא להשתמש בו כלל לדברים מסחריים או רק בתנאים מסויימים.... למשל 500 שעות, החוק הידוע והמפורסם....

בימים אלו רת"א עובדת על שינוי בתקנות פרק 12 ומנסה לעשות עבודה באויר, Aerial Work, כך שתהיה הפרדה בין הטסת נוסעים ממקום למקום ולשאר העבודות באויר.
ואני הרי כתבתי על כך מליון פעמים..... כל מה שצריך זה להחזיר את המילה -לא- למקום שממנו הציאו אותה ולהגיד "הוקוס פוקוס שלמה זלקין פרק 12 מוניות אויר" והכל יסתדר....

אבל, רת"א בחוכמתה לא תעשה את זה, וגם לא תבוא אלי ותבקש הסבר. (הסברים ששלחתי לכולם ברת"א, כולל עו"ד אבישי פדהצור והמנהל גיורא רום).
רת"א תתחיל לבדוק אפשרות לכתוב את התקנות מחדש.

ואני שואל למה????!!!! למה לא לעשות את מה שאמרתי, קצר ולענין, ויבוא שלום על ישראל ?

והנה התקנות לטיס מסחרי אז"מ ולדאון. שימו לב לדרישות של שעות הטיסה.... מענין. כמובן שהשעות הללו והרשיונות הללו ניתנים גם בארה"ב. וכמובן שלי יש גם בישראל וגם בארה"ב...

סעיף 105 לתקנות הטיס (רשיונות לעובדי טיס), התשמ"א-1981
===================================================
פרק שלישי: רשיון טייס מסחרי

סעיף 108א לתקנות הטיס (רשיונות לעובדי טיס), התשמ"א-1981
8א. הנסיון הדרוש לקבלת הגדר אוירון זעיר
[תיקון התשמ"ה (מס' 3)]
אלה דרישות הנסיון המזערי לקבלת הגדר אוירון זעיר:
(1) שבעים שעות טיסה כטייס, או חמישים שעות טיסה אם המבקש עבר קורס אימונים בבית ספר להוראת טיס, בשנתיים שקדמו להגשת הבקשה לקבלת הרשיון;
(2) השעות המפורטות בפסקה (1) יכללו -
(א) שלושים שעות כטייס מפקד על אוירון זעיר ובהן חמש עשרה שעות לפחות בטיסות ניווט;
(ב) חמש שעות הדרכה בטיסה שנתן מדריך טיס מוסמך;
(3) טייס שהוסמך בחיל האויר השראלי והמשרת בו בשירות פעיל כטייס בעת הגשת הבקשה, יוכיח לפחות עשרים וחמישה אחוזים מדרישות הנסיון כאמור, ומהן לפחות חמש שעות הדרכה כאמור בפסקה (2)(ב).

סעיף 110 לתקנות הטיס (רשיונות לעובדי טיס), התשמ"א-1981
הנסיון הדרוש לקבלת הגדר דאון
אלה דרישות הנסיון המזעריות לקבלת הגדר דאון:
(1) עשרים וחמש שעות טיסה בכלי טיס ובהן עשרים שעות דאייה, וכן מאה דאיות כטייס מפקד ומהן עשרים וחמש דאיות שבהן בוצעו פניות של 360 מעלות;
(2) או מאתים שעות טיסה בכלי טיס כבד מהאויר ומהן עשרים דאיות כטייס מפקד בהן בוצעו לפחות 20 פניות של 360 מעלות.

לא כל כך הרבה...... על סמך הדרישות הללו אנשים יכולים להוציא רשיון מסחרי עם הגדרים כאילו. ולא צריך הגדר לאוירון וכולי.

לחבר רמי בר, שים לב שיש דרגות רשיון ויש הגדרי רשיון. כך שאדם יכול להוציא רשיון טיס בדרגת טיס מסחרי, ובו הגדרים מסויימים אם הוא עומד בדרישות הכתובות.
טייס מסחרי זה טייס מסחרי, אבל לא בטוח שאם יש לו רשיון בדרגה מסחרי לכלי אחד הוא יכול מיד להוציא בדרגה המסחרית הגדר נוסף.
כך זה כתוב, וכך זה מבוצע באמריקה....
מה מבוצע בישראל? השטויות הרגילות.... זה ישראל....... אז אל תשאל אותי מה באמת קורה בישראל.
אני אומר מה צריך לקרות, ואכן כך קורה בעולם.
בישראל הכל קורה הפוך ומצחיק.....

שלמה זלקין

שלומיקו ידידי.......

1. אינני מדבר על הדרכה בתוך בית ספר, אלא במסגרת מועדון.
2. בג"צ לא הפיל את ההחלטה החלוטה המצ"ב (הוא גם לא יעשה זאת)
3. לידיעתך, אין ערכת ערר על החלטת בג"צ

שבת שלום - יוסי

יוסף, הערר של ד"ר קלנר זה משהו אחר....

ראשית, מאז ד"ר קלנר חבר ליהודה ביין ועוד שניים והם הגיעו גם לוועדת הערר ולבסוף כמה פעמים לבג"ץ.
כך שאני לא יודע אם בהחלטה הזו לא חלו שינויים עקרוניים בגלל הוועדות והבגצים שבאו אחריה, ובה העורר נוכח.

בנוסף, חוק הטיס שונה, ובערר הזה יש הרבה איזכורים לחוק משנת 1927 ולדברים הכתובים בו.
בעררים הנוספים ובבגצים הנוספים, שהאחרון בהם היה ב- 22-8-2012, יש החלטות שונות, שבין היתר רלוונטיות לחוק הטיס משנת 2011....

כמו כן, דובר על עבודה בבתי ספר לטיס כמו גם על הדרכה במועדון או באופן פרטי. יכול להיות שמדובר על החלטה מקפת יותר, ומכאן שגם מבטלת החלטות קודמות
בנקודות בה היא נוגעת.....

למעשה, יש בהחלטה האחרונה שיפור מסויים כי מדובר על טיסה בשכר בכל מקרה, לא רק במועדון או בהדרכה פרטית.....

לעומת זאת יש לפתע התערבות של פרק 12 בכל הסיפור, דבר שבאופן פאראדוכסאלי מבטל את האפשרויות של מדריכים מעל גיל 65 לעבוד....

ולכן כתבו שופטי בג"ץ שהם מאוד לא מרוצים מרת"א בגלל כל ההתנהלות העקומה הזו שמוציאה מבג"ץ פסקי דין סותרים....

שלמה זלקין

שלמיקו ידידי

לדעתי אתה עושה מישמש מכל העסק. כל עוד בג"צ לא ביטל את תקנה 34(2)ב,4 - תקנה המעודכנת לתאריך 10.7.2011, התקנה שרירה וקיימת! בג"צ 9859/09 של חברי יהודה ביין לא נגעה כלל בסוגייה של הדרכה בדרך של מועדון טיס כפי שהתקנה אותה הבאתי מדברת עליה. אני יכול להבטיחך שבג"צ לא יבטל את התקנה הזאת (אין גם סיבה שהוא יתבקש לכך.) ההישג הגדול של החלטת וועדת הערר החלוטה אותה הבאתי בפני הפורום ביום שישי (של ד'ר קלנר) הוא ההבהרה המנומקת באופן וירטואוזי, פנטסתי וחד משמעי לעניין: האם טיסת הדרכה הינה טיסה מסחרית או שמא ניתן לסווגה כטיסה פרטית. עקרון ההפרדה בין הדרכה מסחרית לבין הדרכה לא מסחרית נשמר, והחוק מאפשר במפורש לבעל רשיון מדריך לאמן אדם אחר שלא במסגרת טיסה מסחרית, ובתנאי שמדריך הטיסה עומד בתקנה 34(2)ב,4 האומרת כך:

סימן ב': מבחנים מעשיים בטיסה - תנאים למבחן מעשי בטיסה
34. לא יגש אדם למבחן מעשי אלא אם: —

(1) הוא עמד בכל המבחנים העיוניים הנדרשים לפי תקנות אלה
לקבלת הרשיון או ההגדר המבוקשים;
(2) א. הוא המציא תעודת גמר שניתנה לו מאת בית ספר מאושר
על ידי רשות הרישוי ואשר בו למד, חתומה בידי הממונה
הראשי על ההדרכה באותו בית ספר; או
ב. המציא אישור, בחתימת ידו של המדריך האישי שלו,
לפיו קיבל הדרכה מתאימה, ובלבד שהתקיימו כל אלה:
1. המדריך האישי ממלא אחר התנאים הנדרשים
ממדריך טיס ראשי של בית ספר כמשמעותו בתקנה 1
לתקנות רישוי שירותי התעופה (בתי ספר להוראת טיס),
תשל"א–1971, כאמור בתקנה 5 לתקנות האמורות;
2. כלי הטיס שבו התבצעה ההדרכה היה רשום על
שמו של המדריך האישי או על שמו של המתלמד בכל
זמן ההדרכה;
3. ההדרכה התבצעה לפי תכנית אימונים ופיקוח
שאישרה רשות הרישוי;
4. ההדרכה לא בוצעה בטיסה מסחרית.

אני תקווה כי הכול ברור עכשיו!

בברכה - יוסי

ובנוסף.....

יתכן ואתה לא מעודכן היות ואתה יושב בניכר, פתחתי מועדון בחיפה העובד על בסיס התקנה שהבאתי למעלה. המועדון עובד יופי, החניכים והטייסים משלמים על טיסותיהם חצי מחיר!!! מה רע? איך אמר לפני כמה חודשים מייק 300? "יותר זול מהרבה מקומות בארצות הברית"

בברכה - יוסי

יוסי ידידי, אני מעודכן בכל דבר...

ראשית, כשאני בחו"ל אני יודע יותר על מה שקורה בישראל מאשר כשאני בישראל.

שנית, אני בישראל מנובמבר 2013...

שלישית, אתה ואני דיברנו והתכתבנו בנושא של חיפה.

רביעית, את החלטת הוועדה של קלנר הבאתי כאן לפני המון המון שנים.....

להית,

שלמה זלקין

רמי בר1

New member
הבהרה בבקשה. בסעיף 108'א לתקנות הטייס,

8א'. הניסיון הדרוש לקבלת הגדר אוירון זעיר .
האם מס השעות הרשומות הן המינימום הדרוש לצורך רשיון מסחרי הגדר אז'מ?
לגבי רשיון מסחרי, עד עכשו חשבתי שרשיון מסחרי הוא אחד, טייס עובר את הבחינות פעם אחת, והוא תופס על כל מטוס שהטייס יכול להטיס עפי' חוק.

למעלה