כמה הבהרות.
ראשית, ליוסי ידידי.
לצערי יש פסק דין של בג"ץ מ- 22-8-2012 שבו נאמר שפרק 12 מוניות אויר כן חל על הדרכה ובתי ספר לטיס.
כמובן שזו שטות מוחלטת, אבל זה מה שקבעו שופטי בג"ץ.
גם שופטי בג"ץ הבינו שזה לא הגיוני ולכן כתבו דברים קשים נגד רת"א בפסק הדין הזה.
בנוסף קבעו שופטי בג"ץ באותו פסק הדין שטייס מתלמד (שכידוע הוא עובד טייס לכל דבר ועניין) הוא למעשה נוסע !!!1
מכאן נובע שכאשר מתלמד טס עם מדריך ונוגע בהגאים הוא למעשה נוסע שנוגע בהגאים, דבר שהוא אסור בטיסות מסויימות.
כאשר אותו מתלמד עושה סולו, הוא הופך לנוסע לשמטיס מטוס לבד....
כך קבע הבג"ץ.
עכשיו יבוא יוסי ויאמר שיש פדק דין חלוט וכולי. לי אין בעיה עם זה.
השאלה שלי היא, מה כוחו של בג"ץ שלא הוגש עליו ערעור מתאריך 22-8-2012? לדעתי זה חלוט ומכאן שזה מה שקובע בישראל,
ולא כל פסק דין אחר, חלוט או לא חלוט.....
כמובן שזה הופך את התעופה בישראל למשהו מטורף, אבל כך קבעו שופטי בג"ץ....
לגבי השאלה של טייס מסחרי באז"מ, אתם צריכים להבין שהחוקים של ישראל קובעים בפרק רשיונות לעובדי טיס אילו רשיונות
והגדרים ניתן לקבל. מתברר שניתן לקבל רשיון מסחרי גם לאז"מ וגם לדאון למשל. כמובן שזה בחלקו מבוסס על מדינה נורמלית
כמו ארה"ב ששם גם ניתן לעבוד במקצוע ולהטיס נוסעים בשכר וכולי.... בישראל אכן נוצר מצב מצחיק שאתה יכול להוציא רשיון מסחרי כלשהו
אבל לא להשתמש בו כלל לדברים מסחריים או רק בתנאים מסויימים.... למשל 500 שעות, החוק הידוע והמפורסם....
בימים אלו רת"א עובדת על שינוי בתקנות פרק 12 ומנסה לעשות עבודה באויר, Aerial Work, כך שתהיה הפרדה בין הטסת נוסעים ממקום למקום ולשאר העבודות באויר.
ואני הרי כתבתי על כך מליון פעמים..... כל מה שצריך זה להחזיר את המילה -לא- למקום שממנו הציאו אותה ולהגיד "הוקוס פוקוס שלמה זלקין פרק 12 מוניות אויר" והכל יסתדר....
אבל, רת"א בחוכמתה לא תעשה את זה, וגם לא תבוא אלי ותבקש הסבר. (הסברים ששלחתי לכולם ברת"א, כולל עו"ד אבישי פדהצור והמנהל גיורא רום).
רת"א תתחיל לבדוק אפשרות לכתוב את התקנות מחדש.
ואני שואל למה????!!!! למה לא לעשות את מה שאמרתי, קצר ולענין, ויבוא שלום על ישראל ?
והנה התקנות לטיס מסחרי אז"מ ולדאון. שימו לב לדרישות של שעות הטיסה.... מענין. כמובן שהשעות הללו והרשיונות הללו ניתנים גם בארה"ב. וכמובן שלי יש גם בישראל וגם בארה"ב...
סעיף 105 לתקנות הטיס (רשיונות לעובדי טיס), התשמ"א-1981
===================================================
פרק שלישי: רשיון טייס מסחרי
סעיף 108א לתקנות הטיס (רשיונות לעובדי טיס), התשמ"א-1981
8א. הנסיון הדרוש לקבלת הגדר אוירון זעיר
[תיקון התשמ"ה (מס' 3)]
אלה דרישות הנסיון המזערי לקבלת הגדר אוירון זעיר:
(1) שבעים שעות טיסה כטייס, או חמישים שעות טיסה אם המבקש עבר קורס אימונים בבית ספר להוראת טיס, בשנתיים שקדמו להגשת הבקשה לקבלת הרשיון;
(2) השעות המפורטות בפסקה (1) יכללו -
(א) שלושים שעות כטייס מפקד על אוירון זעיר ובהן חמש עשרה שעות לפחות בטיסות ניווט;
(ב) חמש שעות הדרכה בטיסה שנתן מדריך טיס מוסמך;
(3) טייס שהוסמך בחיל האויר השראלי והמשרת בו בשירות פעיל כטייס בעת הגשת הבקשה, יוכיח לפחות עשרים וחמישה אחוזים מדרישות הנסיון כאמור, ומהן לפחות חמש שעות הדרכה כאמור בפסקה (2)(ב).
סעיף 110 לתקנות הטיס (רשיונות לעובדי טיס), התשמ"א-1981
הנסיון הדרוש לקבלת הגדר דאון
אלה דרישות הנסיון המזעריות לקבלת הגדר דאון:
(1) עשרים וחמש שעות טיסה בכלי טיס ובהן עשרים שעות דאייה, וכן מאה דאיות כטייס מפקד ומהן עשרים וחמש דאיות שבהן בוצעו פניות של 360 מעלות;
(2) או מאתים שעות טיסה בכלי טיס כבד מהאויר ומהן עשרים דאיות כטייס מפקד בהן בוצעו לפחות 20 פניות של 360 מעלות.
לא כל כך הרבה...... על סמך הדרישות הללו אנשים יכולים להוציא רשיון מסחרי עם הגדרים כאילו. ולא צריך הגדר לאוירון וכולי.
לחבר רמי בר, שים לב שיש דרגות רשיון ויש הגדרי רשיון. כך שאדם יכול להוציא רשיון טיס בדרגת טיס מסחרי, ובו הגדרים מסויימים אם הוא עומד בדרישות הכתובות.
טייס מסחרי זה טייס מסחרי, אבל לא בטוח שאם יש לו רשיון בדרגה מסחרי לכלי אחד הוא יכול מיד להוציא בדרגה המסחרית הגדר נוסף.
כך זה כתוב, וכך זה מבוצע באמריקה....
מה מבוצע בישראל? השטויות הרגילות.... זה ישראל....... אז אל תשאל אותי מה באמת קורה בישראל.
אני אומר מה צריך לקרות, ואכן כך קורה בעולם.
בישראל הכל קורה הפוך ומצחיק.....
שלמה זלקין