הדרכת טאי צ´י

Mahadi

New member
הדרכת טאי צ´י

שלום לכולכם אני מתאמן קרוב לשנתיים בטאי צ´י, ולמרות שזה ממש קצת זמן בעיני הייתי רוצה לדעת איפה אפשר ללמוד הדרכה, והאם זה דורש תקופת הכנה מסויימת לפני הכניסה למסגרת הלימוד עצמה(אם יש כזאת מסגרת)? האם צריך לעבור קורס מדריכים בוינגייט כמו במרכז הישראלי? או שיש מסגרות נוספות שמסמיכות להדרכה? בתודה מראש אייל

הדרישה לעבור קורס מדריכים בוינגייט

היא חוק מדינה, לא דרישה של המרכז הישראלי. הסמכה להדרכה אמורה להעשות במסגרת השיטה בה אתה לומד, כשהמורה שלך מחליט כי אתה מוכן לכך. בקיצור - שאל את המורה שלך. אם תשובתו אינה נראית לך - תמיד תוכל לפנות למורה (או שיטה) אחרת, אך זכור כי ייתכן וידיעותיך עד כה לא יהוו משקל, ותאלץ להתחיל את כל מסלול הלימודים מהתחלה.

מריושי

New member
הדרישה היא

לעבור קורס שמוכר ע"י משרד החינוך והספורט (או המדינה במילים אחרות) וינגייט הוא רק אחד מהם. יש אירגונים שמקימים קורסי מדריכים ספציפיים לאותו אירגון, שגם מוכרים ע"י המדינה

מריושי

New member
אני אבהיר נקודה מסוימת

יש אירגונים שעושים לחניכים שבאו מאותו אירגון קורס מדריכים. לדומא, האירגון שלי עושה קורס מדריכים פנימי, ששוה מבחינה "חוקית" לקורס שעושים בוינגייט. ההבדל הוא שהקורס בוינגייט הוא כללי לאומניות לחימה, ואצלי זה קורס עם דגשים לגבי האירגון עצמו (הסטוריה, גישה וכו´) בגלל זה , לא יעזור שאני אתן לך שמות וכתובות....

אין קורס ממלכתי במכון פרטי../images/Emo46.gif

סליחה שאני אומרת לך, לא עניתה לי, אז בדקתי בעצמי, חוק הספורט קובע מפורשות,(אני מחזיקה את החוק ביד), רק בתי ספר שהשר הסמיך לכך, ומופיעים ברשומות יכולים להסמיך מדריכים\ מאמנים. השר הסמיך את ביה"ס למאמנים ומדריכים במכון וינגייט ואת המדרשה לתרבות הגוף למקצועות מסוימים בלבד. זה החוק !!! כל השאר לא חוקי, חד וחלק. אז חבלללללללללל, מקוה שלא זרקתה סתאאאאאאאם כסף.

aiki-freak

New member
טעות!

צר לי לבשר לך אבל אתה טועה. כמי שעובר קורס מדריכים מטעם וינגייט בחודשים אלו, אני יכול לומר במידה רבה של וודאות שוינגייט הוא הגוף היחיד שמורשה להסמיך מדריך אומנות לחימה כחוק. ותיקון נוסף, הרבה אירגונים מעבירים קורס מדריכים בשיטתם דרך וינגייט, למשל הקורס שאני עובר כעת הוא קורס מדריכי אייקידו מטעם מכון וינגייט בשיתוף עם עמותת אייקידו ישראל. חוק הספורט מפרט בדייקנות את האומנויות השונות ולמיטב ידיעתי כבר לא מציע קורס כללי באומנות לחימה אלא קורסים ספציפיים כדי לענות על דרישת החוק ואני חוזר שוב, כפי שכתבו כאן רבים... מכון וינגייט הוא הגוף היחידי המורשה להעניק תעודת מדריך מוסמך לאומנות לחימה! ושלא יעבדו עליכם!

זאנשין

New member
גם זה לא מדויק

גם המדרשה לתרבות הגוף פועלים על פי רשיון השר, הדבר גם מופיע בחוק הספורט, ברשומות, וגם מנהל הספורט מאשרים זאת.

dharmatal

New member
ובכן, שימו לב:

בויגייט קיימים קורסים שונים בבי"ס למדריכים. מטרתם די מסויימת. 1. להוציא כסף מהמדריכים לעתיד. 2. להגן על התלמידים העתידיים - של המדריכים לעתיד. 3. לאפשר למדריכים המוסמכים לעבוד עם מוסדות ציבוריים ללא חשש ולהפך (לאפשר למוסדות הציבוריים לעבוד עם מדריכים ללא חשש). לגבי 1 אין מה לעשות כך הם פני הדברים. 2. בוינגייט המדריך לעתיד לומד אנטומיה ופיזיולוגיה (טוב להכיר את הגוף מבפנים) עזרה ראשונה (חשוב) מתודיקה (חשוב לדעת כיצד ללמד - גם אם יש לכם בטחון עצמי ו"ידע" מוקדם). 3. הדבר החשוב הוא - הסמכה מטעם וינגייט גם אם איננה מוסיפה לידע שלכם -- כי אף אחד לא יכול להעביר לכם את הידע שקבלתם מ´מורה השיטה´ שלכם, תאפשר לכם ללמד בכל מיני מקומות (מוסדות ציבוריים) אשר ללא ההסמכה לא היתה לכם גישה אליהם. אז גם אם אתם בטוחים שאין תחליף למורה שלכם - יש מה ללמוד (ויש גם סיבה ללמוד) בוינגייט - ובסה"כ זו שנה אחת, שעור בשבוע (עד כמה שאני זוכר). שורה תחתונה- ההשקעה כדאית (ולא דווקא בשביל להגדיל את הידע באומנות הלחימה). בברכה טל

aiki-freak

New member
מסכים

עם 1 אני בהחלט מסכים. מוציאים ממך הרבה כסף! עם 3 גם מסכים. זה חשוב לצרכי ביטוח. אבל בפירוש לא מסכים לגבי רמת הלימודים ולגבי היעילות שלהם. כל הלימודים העיוניים הם ברמה ירודה ביותר ומיותרת לחלוטין. אם תפתח כל ספר אנטומיה ממוצע ותקרא בו בעיון קרוב לוודאי שתלמד יותר מאשר בקורס. פסיכולוגיית הספורט מעניינת - אבל לא רלוונטית בכלל לענפים לא תחרותיים. כל הראייה מאחורי מתודיקת האימון היא בעיניים מערביות תחרותיות. הלימודים התאורטיים מנוהלים בצורה חובבנית, וגם מעט הידע הרלוונטי שבהם ישכח אחרי שבוע. קורס עזרה ראשונה ניתן לעבור בלי קשר לוינגייט, והמצחיק הוא שדווקא הקורס הזה , שהוא הכי חשוב, לא נכלל בדמי הלימוד ויש לעבור אותו בצורה עצמאית! קורס המדריכים זו חלטורה, כמו כל דבר אחר בארץ, כיסוי תחת לא בהכרח יעיל ומסחטת כספים על חשבון קהילת אומנויות הלחימה בארץ. אנשים עוברים אותו רק כי הם חייבים ותו לא. אם באמת הייתה חתרות חופשית והלימודים לא היו נעשים מכפייה, אני מבטיח לך שאיש לא היה נרשם לקורס של וינגייט, או לחלופין שרמת הקורס הייתה עולה בצורה ניכרת..

זאנשין

New member
בהחלט נכון ../images/Emo45.gif

כל מבנה השלטון במדינתנו בנוי סביב העיקרון, לא לתת לאזרח לחיות להתפתח וליזום. כדוגמא בארה"ב החוק אוסר לקבוע מגבלות לעיסוק בתחום כל שהוא. אין חובה ללמוד, אין חובה להיות חבר בגילדות למיניהם, הכל על פי שיקולך ותגובת השוק. תטעה, אתה לבדך תתמודד מול תוצאות מעשיך ! זה אומר שאם אתה מצליח בדבר מוזר ובלתי אפשרי, מה איכפת למדינה? המדינה שמחה בשמחתך, אם אתה כישלון הציבור לא יקנה, יתבעו אותך אתה אדון לגורלך. לטעמי, הרבה יותר בריא ממנהגי מחוזותינו. כל פקיד, ח"כ, וינגייט, רק עושקים, בונים ומשכללים את השיטה, כיצד לחלוב עוד ועוד,מהבוקר עד לילה עסוקים בלהפריע לאזרח ולייזם. כל הצלחה ישראלית, היא לא בזכות אלה למראת המערכת הממלכתית. וינגייט או ההתאחדות (שהוזכר כאןלאחרונה) הן רק דוגמאות לשיטה ...

amir_aikido

New member
לכל דבר מידה - איזון הוא שם המשחק

בזמן שאני מסכים שהמצב הנוכחי בו מכון וינגייט קיבל אישור גורף להכשיר מדריכים לכל התחומים של אמנויות הלחימה, למרות שברור לכל שמכון וינגייט מתמחה בספורט ולא באמנויות לחימה הוא אבסורדי. לא סביר לחלוטין שאותם אנשים שהעבירו קורסי מדריכים ומאמנים בוינגייט לא יוכלו להעביר קורסים דומים במוסדות אחרים ולהעניק אותה הכשרה. והאנשים הללו ידרשו לעבור מסלול חתחתים (אני מבין שמר רוני קלוגר עושה זאת כרגע) ואילו וינגייט יוכל לפתוח בכל פעם קורס חדש, ובתנאים מוזרים ביותר (אני מאמין שאייקי-פריק יסכים איתי שהקורס שהוא עושה צריך להחשב לכזה - ה"אחראי המקצועי" על הקורס למדריכי האייקידו הוא מדריך הטאקוונדו שלי, כי הוא עשה קורס מאמנים בוינגייט ...) מהצד השני, אני לא משוכנע שצריך שוק פתוח לחלוטין. אם תסתכלו מעט ברשת תמצאו המון מכונים ושיטות בעולם ובעיקר בארה"ב שהם פשוט סכנה לציבור, מכונים שאין למדריכים שלהם שום ניסיון באמנויות לחימה בכלל או שנתיים / שלוש כבני עשרה במקרה הטוב, אשר מתיימרים להיות מאסטרים גדולים ו/או מייסדי אמנות לחימה עם שם בין-לאומי. ומסתבר שבאופן מפתיע, כמו בכתות המיסטיות, גם בתחום אמנויות הלחימה יש לא מעט גורויים שמושכים אחריהם המון פתאים, ומסכנים אותם פיזית. להתאחדויות למיניהן יש גם יתרונות ולא רק חסרונות, הכל תלוי באופן הארגון. עובדה, למיטב הבנתי, אותם אנשים שכל כך מתנגדים להתאחדות שייכים בעצמם לארגונים שכוללים מספר מועדונים - מיני התאחדויות. לדעתי הפתרון הנכון היה צריך להיות הגדרה ברורה של כללי - מינימום, כאלה שיתאימו גם לאנשים שלמדו אמנויות לחימה בארץ וגם בחו"ל. דרישה לקורס ע"ר ורענון שוטף (או מקבילה רפואית אחרת) נראית סבירה ביותר. גם דרישה להציג רשיון הוראה (או לפחות דרגה שמקבילה לדאן 1 או אולי 3) של שיטה מוכרת ע"י אחד מ- X אירגונים בינלאומיים היתה יכולה להיות חיובית, אם את הרשימה של הארגונים הבינלאומיים מעדכנים באופן שוטף. לצערי אין לפוליטיקאים שקובעים את החוקים בארצנו מושג בשום דבר, לא במדינאות, לא בכלכלה, לא בטכנולוגיה וכמובן שגם לא באמנויות לחימה. לצפות לחוקים טובים גדול עלי מי שרוצה לשנות את המדינה, שיתחיל בשינוי של העיר שלו. מי שרוצה לשנות את העיר שלו, שיתחיל בשינוי השכונה שלו. מי שרוצה לשנות את השכונה, שיתחיל ברחוב שלו. מי שרוצה לשנות את הרחוב שיתחל בשינוי הבית שלו. מי שרוצה לשנות את הבית שלו שיתחיל בלשנות את עצמו בודו - זו הדרך שלי לשינוי ושיפור עצמי
גם לכם בשינוי וחג שמח אמיר

שאלה ../images/Emo62.gif

בעצם ארבע.
כדי ללמד בארץ, אפילו בכדי להעביר סדנא חד-פעמית, צריך רשיון מוינגייט או מוסד מוכר אחר, נכון? ולשאלתי הראשונה: כאשר מאסטר או ראש שיטה מגיע מחו"ל בכדי להעביר סדנא בארץ, והרי ברור שאין לו רשיון מוינגייט, האם הוא בעצם עובר על החוק? שאלתי השניה: מדריך אשר לימד אומנויות לחימה בחו"ל, במקום שאיננו מצריך רשיון מיוחד, אם הוא מגיע לארץ ללמד הוא צריך רשיון מיוחד? ובהנחה שהוא עולה לארץ ומשתקע בה ומאחוריו שנות נסיון בהדרכת אומנויות לחימה, האם הוא יצטרך לעבור קורס בוינגייט? שאלתי השלישית: האם גם מדריכי יוגה אמורים לעבור הכשרה בוינגייט? ושאלתי הרביעית: אם מישהו ממציא שיטת ריפוי בתנועה הכוללת תנועה נמרצת ועבודת זוגות. האם הוא צריך לעבור קורס בוינגייט כדי להנחיל את שיטתו הלאה?

הודעה נפרדת כיוון שמתייחס לטאי צ´י

יש לשים לב שטאי צ´י צ´ואן (אמנויות אחרות לא בדקתי) ייתכן ופתורה מכל הנ"ל, אם מדקדקים בקוצו של יוד. התקנה הדנה בחיוב בתעודות הסמכה (סעיף 2/א/24) מתייחסת לאמנות בעלת השם הנעלם טאי-צ´אי, ושמונח לגביה (עפ"י המשתמע מסעיף 3) כי קיימת בה חלוקה לרמות המבוססת על חגורות - בפרט חגורה כחולה. השם (השונה משם האמנות טאי צ´י צ´ואן) וההנחה המובלעת לגבי קיום חגורות ייתכן ומספיקים כדי לנגח את תוקף התקנה לאמנות הטאי צ´י. מצד שני אני לא משפטן, וכל אדם שיחליט להסתמך על אבחנתי כאן, עושה זאת על דעת עצמו ובאחריותו בלבד.

למעלה