הדרכת חובשים בה"ד 10

Xcalibre

New member
הדרכת חובשים בה"ד 10

מישהו מכיר את התפקיד? יכול לספר לי קצת עליו? כנ"ל לגבי המיונים. מישהו עבר אותם ויכול לדווח קצת? תודה.

היי

גם אני קיבלתי לפני זמן קצר את הזימון הזה, והייתי גם כן מעוניין לשמוע עליו קצת יותר, בעיקר על מה לעזאזל אני אמור להכין להרצאה של ה10 דקות כי אני ממש לא טוב בדברים האלה. אם מישהו יכול לעזור מניסיון, תודה מראש

Xcalibre

New member
אתה לא לבד..

גם אני חושב שאני לא טוב בזה, אבל בהחלט רוצה לנסות. לא הייתי באף תנועת נוער, וגם לא זכור לי שביקשתי זימון לזה או שהזכרתי משהו לגבי זה, אז אני לא יודע איך קיבלתי זימון לזה.

napp

New member
שאלות חשובות!

טוב ששאלתם! כי אני ממש מעוניין בתפקיד הזה! מה הנתונים שלכם מבחינת פרופיל? כי אני רוצה לדעת אם ישלו לי או לא.. ובקשר להרצאה- תכין הרצאה על כל תחום שבעולם, עדיף תחום שאתה מכיר טוב או שיש לך מתודות מעניינות

תגובה לשניכם

Xaclibre, גם אני ככה - לא הייתי בשום דבר סוציאלי, בתיכון הברזתי מרוב ההרצאות כי אני שונא את הקטע הזה, לא ביקשתי שום דבר שקשור לזה.. אין לי מושג מאיפה זה הגיע. אני לא רוצה לנסות את הקטע של ההרצאה, כי לפי מה שהבנתי, יש שם מבחנים מסויימים ובנוסף את ההרצאה, המבחנים עצמם זה בשביל להיות פרמדיק או חובש או תפקידים בסגנון אני משער וההרצאה זה בשביל "מעבר לזה" - להיות מדריך של חובשים וכד'. ול napp הפרופיל שלי הוא 72 והוא ירד על מיגרנות (אסור לי להיות בשמש יותר מדי זמן) אם זה עוזר לך. בקשר להרצאה הבנתי, אני אנסה לחשוב על משהו מעניין שאין לי בעיה לענות על שאלות לגביו.. אבל למען האמת אני מעדיף לדלג על כל הקטע הזה, זה לא מתאים לי בכלל ><

2inaroad

New member
תשובות לכולכם!

1. הייתי במיונים באוגוסט ונכשלתי לצערי 2. יום המיון כולל- הגעה לבה"ד 10 בצריפין, כנס ומילוי שאלון, אח"כ הרצאה של 10 דקות שבה מציגים מה אתם עושים פה וקצת על המסלול, אח"כ סיור בסימולטר שלהם שבו הם משוויצים כי הוא יקר, אח"כ המיון שכולל שלושה שלבים: א) דינמיקה קבוצתית- יושבים 5 בשורה מול 5 חיילים (סה"כ בכל יום מיונים יש 20 חברה בערך), ונותנים לכם משימה שבה אתם צריכים לדרג כקבוצה 7 ערכים מתוך רשימה מהחשוב לפחות חשוב אצל מדריך, יש לכם זמן לדון על זה והם מסתכלים איך אתם דנים. דגשים- לשבת באמצע, להיות פעיל, לדעת להקשיב לאחרים ולהראות את זה שאתה מקשיב לאחרים ולומד מדעותיהם!! למשל לסובב את הראש בנמרצות כך שהחיילים ישימו לב לזה. אח"כ יוצאים ואז אומרים לכם אחד חד מי עבר ומי עף. ב) הרצאה- מול כיתה עוינת, ה- 5 חיילים יפריעו!!! מה שקובע הוא איך אתם משתלטים עליהם, עושים סדר, האם מתערבים בכל דבר קטן או לא? וכו'. פה מי שלא מדריך מלידה ייפול. מחפשים מדריכים ולא חובשים, תזכרו!!! זה מיון להדרכה! אם יש לכם ניסיון בהדרכה בתנועת נוער אז זה בונוס אדיר! גם קורס במד"א יעזור... ג) מי שעובר יש לו רעיון, ואת תוצאות הרעיון יודעים אחרי כמה שבועות. 3. נתונים- לפי שמועה קב"א 53, ומתאם קצונה 2. לי יש 54, דפ"ר 7 וכנראה מתאם 2. 4. מי מקבל- בין היתר אלה שמסמנים 1 ברצון להיות לוחם בשאלון יח"ש אם יש עוד שאלות, אני כאן.

היי

תודה רבה על הפירוט :) יש לי שאלה פשוטה אני לא רוצה להיות מדריך, אין בי שום תכונה של מדריך, אני סולד מהדרכה, יש לי מה ללכת לשם בכלל ? הזימון הזה הוא רק להדרכה של חובשים? לא גם כן להיות חובש?

2inaroad

New member
עד כמה שידוע לי

אין לך מה לחפש שם. זה זימון יעודי להדרכה. הרבה מאלה שבאו לשם, לא הבינו את זה וחשבו שמחפשים אנשים חכמים ועוד. אז זהו שלא, מחפשים מדריכים. עד כמה שידוע לי, המבחנים שם זה רק לזה ולא לחובשים, אבל אני לא בטוח בכלל.

עוד כמה דברים

קודם כל גם אני הייתי במיונים באוגוסט וגם נפלתי בהדרכה... אז ככה הדרכה בתנועות נוער זה אכן בונוס אבל אני עשיתי טעות ובמקום להרגיע את הכתה העויינת די נסחפתי איתם לשיחות שלא קשורות...(מה אני אעשה שאני אוהב לדבר?!) דגש מאוד חשוב על ההתחלה שאתם מגיעים עד שתיכנסו לכתה תנסו להכיר קצת את החבר'ה שבאו, ואז בדינמיקה קבוצתית יהיה לכם קל כי תכירו קצת את האנשים שם. עוד דגש: אל תנסו לבחור דברים יותר מדי חינוכיים שלא תצליחו לדבר עליהם וגם אלה שהתנדבו במד"א לא כ"כ מומלץ הרצאה על חומר רפואי כי רוב הסיכויים שהמדריכים שם יודעים קצת יותר מכם. בזמנו גם ביררתי לגבי התפקיד...התנאים בסך הכל לא רעים למרות שלפעמים יוצא למדריכים לשבת בלילות ולהכין חומר שהם צריכים להעביר אבל בסופו של דבר באמת האנשים שם סבבה יחסית ושווה להיכנס לדבר הזה. השאלה היחידה זה אם אתם באמת נולדתם להדריך כי אם לא הסיכוי הוא ממש קטן...לוקחים את הטובים ביותר (כמעט כמו טייס?!) ואגב 2inaroad מי אתה?

napp

New member
אם יש לי פרופיל 64..?

אני יכול להיות מדריך ולא רק חובש מרפאה? צריך לבקש זימון לזה או משהו?

תתקשר למדור קד"צ

ותבקש זימון אם לא קיבלת....לגבי 64 יכול להיות שתהיה בעיה כי הם עוברים טירונות 03 אבל תבדוק בכל אופן ואני הייתי ב8ל8

2inaroad

New member
מסכים

זה מיון ממש קשה שמחפש מדריכים! גם ציינתי את זה. אגב, שלחתי בפרטי לך, אז תראה.

למעלה