הדרכת הורים

deboraa

New member
הדרכת הורים

מזה חודש אני משתתפת בהדרכת הורים. אשמח לשמוע מהורים שהשתתפו בהדרכת הורים, עד כה 4 מפגשים שמעתי חוויות הורים ממה שקורה עם ילדיהם, האם בשלב כל שהוא אמור להיות טיפים להתמודדות או בזה זה מסתיים.

דליה.ד

New member
אם אין הדרכה מסודרת

אז זה לא שווה! האם זו קבוצת תמיכה? יש דרכים רבות לעבודה עם ילדינו בשיטות קוגנטיביות-התנהגותיות והדרכת ההורים היא קריטית בתכנית כזו. בקשי הבהרות בפגש הבא ונסי לקבל תשובות.

שריתילה

New member
אחרי חודש כבר היית אמורה לקבל לפחות

שני כלים להתחיל לעבוד איתם בבית. אבל באמת יכול להיות שמטרת הקבוצה היא יותר למידה מתוך החוויות של ההורים מאשר כלים להתמודדות. מה נאמר לכם במפגש הראשון בתיאום הציפיות? ובכלל, האם זו סדנא שיש לה התחלה אמצע וסוף? כי אם לא אז באמת ייתכן שזו רק קבוצת תמיכה, אבל מהשם שאת ציינת "הדרכת הורים" היה עליכם כבר להתחיל ולקבל כלים ולהתחיל לשמוע איך הכלים הללו עובדים/או לא עובדים אצל יתר ההורים. בהצלחה, שרית.

לנו יש הדרכה מסודרת עם טיפים

וכלים להתמודד איתם. אנחנו מוצאים טיפים חדשים כל הזמן ומשנים בהתאם להתנהגות הילדה. זה נחמד מאד לשמוע חוויות מהורים אחרים ואיך הם משיגים את הטיפים שלהם ולפעמים טיפים של אחרים שהעזו וניסו מצליחים גם אצלנו (איזה כייף)_. ואיזה כייף לגלות שגם אצל אחרים הדשא לא ירוק יותר ויש עם מי להתחלק בצרה.

r66

New member
את צודקת

גם אני אוהבת לקבל עצות שעובדות אצל אחרים. בעיותינו אלה, דורשות מאיתנו, ההורים, להיות יצירתיים כל שני וחמישי. ר.

זהבה נ

New member
לנו הדרכה הורית בקבוצה מאוד עזרה

זה היה מזמן הרבה מאוד זמן עבר מאז והיום יש כבר יותר מודעות לכל נושא ההדרכה ההורית. באחת מקבוצות הלימוד של הדרכה הורית בסדנה להעצמת הורים של ביחד העלנו זכרונות איך רצנו לפני יותר מעשר שנים לכל קבוצה שנפתחה אז גם אם הרחק היה מאוד רחוק ממקום מגורנו, היה חשוב לנו מאוד ללמוד עוד ועוד ולקבל כלים להתמודדות. אז כן מקבלים כלים ומאוד חשוב להתמיד ולהשתמש בהם, הם אכן עוזרים וזה בדוק. אנני יודעת באיזה שלב בדיוק של ההדרכה ההורית והיכן אתם עוברים אותה בכדי לענות לך במדויק אבל על פי מה שאני כן יודעת זה בדיוק השלב לאחר כחודש ימים כן לקבל כלים להתמודדות בבית. אצל מי בדיוק אתם עוברים את ההדרכה הזו? בסדנאות ההורים של עמותת ביחד על פי המתכונת המוכרת לי אתם הייתם צריכים לקבל את הכלם בשלב הזה. בהצלחה לכם,

זהבה נ

New member
אני חושבת שלא היתה הכוונה לסדנאות

להורים של "עמותת ביחד", אולי חבל שכך כי הסדנאות של ביחד הן מאוד מובנות ויש מספר מאוד ברור של מפגשים ואת הכלים להתמודדות מתחילים לקבל כשיעורי ביית כבר מהפגישה הראשונה. עד כמה שאני יודעת יש כ 12 עד 14 מפגשים. אולי תכנס שוב שריתלה ותספר כאן מעט על הסדנאות, יש לה ידע הרבה יותר ממני בנושא, היא מנחה של סדנא כזו להורים.

deboraa

New member
הדרכת הורים

בו אני משתתפת נמצאת בראשל"צ, בחודש מאי פניתי לבריאות הנפש לילדים בכדי להיפגש עם פסיכולוג זומנתי לפגישת הכרות לבד ולספר את קורות הילד ומאז לא שמעתי מהם לכן פניתי לכל המבדקים מיוזמתי באופן פרטי,ולפני חודש פנו אלי באם רצוני להשתתף בהדרכת הורים, נענתי בחיוב ובשמחה כי עד כה לא השתתפתי בהרצאה או חוג כלשהו בנושא,אבל עד כה לא קיבלתי מענה כלשהו פרט לחוויות הורים על מה שקורה איתם, במקביל לפני מס´ ימים התקשרו ואמרו שנפתח חוג תמיכה לילדים היום החמוד היה לראשונה,6 ילדים משתתפים ו-2 פסיכולוגיות משחקים משוחחים והחמוד די נהנה, המטרה לתת לילדים לפרוק את מה שיש בשיחת חברים לבעיה,צפיתי בהם והתרשמתי לחיוב

2 1 2

New member
לעמותת ביחד אכן יש קבוצות...

שמייקמות הרצאות בנושא אולם המחיר שלהם גבוה. באיזור מגורי התחילה קבוצה כזו שבוע שעבר וידוע לי שיש עוד קבוצות בדרך בארץ. העלות היא 900 ש"ח לסדנא לחברי העמותה (החברות עולה 200 ש"ח)למי שאינו חבר עמותה עולה הסדנא 1050 ש"ח. זה די הרבה כסף למרות שאני מאמינה שזה חיוני...אני הפעם לא נרשמתי. מקווה שעןד 4 חודשים לסדהא הבאה יהיה לי יותר אפשרות

זהבה נ

New member
האם הכוונה לקהילתנו המיוחדת והחמה

נכון את צודקת, במשפחה הכל זה בחינם. אבל ללא קשר אני מאוד תומכת בסדנאות ההורים של ביחד, הם פיתחו מודל מאוד מעניין והוא עובד ובאמת. זה לא סתם קבוצת תמיכה בסדנא, הם בנו אותה מאוד מיוחד, אולי יש כאן הורים נוספים שעברו סדנא ואז הם יוכלו להביע דיעות, אז קדימה. וכאן בקהילה שלנו תמיד את מוזמנת ותקבלי גם הרבה חיזוקים וחיבוקים. להת´

r66

New member
זו בדיוק הכוונה - בקהילנתו.

הורים - כמוני - שלא יכולים להרשות לעצמם זוכים להיות חלק מבעלי נסיון. אני מקווה שגם אני "תורמת" ולו במעט.. ר.

זהבה נ

New member
לדעתי אני חושבת שאתם יותר ../images/Emo63.gif

משתתפים בקבות תמיכה. זה לא אותו הדבר וגם בנויי בצורה אחרת. אני חושבת ששתי האפשרויות מצוינות גם קבוצת תמיכה וגם סדנאות הורים. המודל של ביחד ייחודי מאוד לדעתי כי אותו מעבירים הורים של ילדים שעברו הדרכה , הם לא באים מהעולם הטיפולי אבל בכל זאת הם במקום אחר מאשר כל הורה אחר, גם ברמת הידע וגם בנושא הכלים, לי אישית יצא לשוחח ולפגוש הורים שעברו סדנאות בביחד והם היו מאוד מרוצים. אני אישית שעברתי כמה סוגים של סדנאות וקבוצות תיכה חושבת שמכל אחת כזו שהשתתפתי למדתי עוד אבל לא מאותו הדבר, וזה הדבר החשוב לדעתי. אז מקוה שהורים שעברו סדנאות בעמותה יתיחסו, ואני מאחלת לכם בהצלחה. לילה טוב,

דליה.ד

New member
קבוצות תמיכה

יש קבוצות תמיכה אנונימיות כמו הקבוצה שמתנהלת פה (ועבורי זה באמת בית חם ומקום שעזר לי לעבור תהליך של העצמה והתחדשות בכל הנוגע להתמודדות היומיומית שלי עם 4 ילדים בעלי adhd ובעל אחד שגם הוא כזה בטוח.....
). קבוצה וירטואלית היא קבוצה ששומרת על אנשים מפני הזדהות מלאה ומאפשרת דרגת חשיפה מאוד גבוהה וזה היתרון שלה. כמובן בנוסף על העובדה שהקבוצה פעילה 14 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, 365 ימים בשנה... קבוצות תמיכה "רגילות" או כאלה בהם נפגשים פנים אל פנים נותנים תמיכה מסוג טיפה שונה. אתה נקשר אל האנשים, אתה יוצר "רשת" הדדית עם עוד אנשים במצבך (פחות או יותר), אתה רוכש חברים לצרה שיש להם פנים וזהות שידועה לך. הרי אם אני אעבור ברחוב, למשל, לצידן שלך חברות יקרות כאן לא אדע שאלו הן, והן לא תדענה שזו אני...מצד אחד חבל! מצד שני...תודה לאל! כי אתן רואות אותי כאן, כמו שאני באמת...חפה מכל הצגה שהיא.

2 1 2

New member
ואולי...

אולי הרעיון של להקים קבוצה מתוך הפורום או לקיים מפגשים היא רעיון לא כ"כ רע? **נושא למחשבה**

זהבה נ

New member
באמת צריך להרים את הכפפה, מפגש

זה יכול להיות מאוד מתאים. קדימה אפרת, דליה השותפות שלי כאן לניהול, תחשבו על משהו בנושא...

zivadina

New member
כמובן 24 שעות ביממה, ושימו לב

שהפורום שלנו תמיד ברשימת הפורומים המועדפים, ולפי מיטב הבנתי זה אומר שכל ההיפרים האלה לא יכולים להפסיק להכנס אליו בכל שעה. איפה תראו עוד פורום כזה? הרעיון של מפגש קוסם גם לי. אני אגיע מרמת הגולן לאן שצריך, למרות שאין לי רכב. הנה, הרמתי גם אני את הכפפה. זיוה

למעלה