הדרכת הורים

Koketka

New member
הדרכת הורים

במסגרת האבחון שעשינו לבכורתי, קיבלנו שתי המלצות אחת- שהילדה תלך לטיפול פסיכולוגי שניה -שנקבל הדרכת הורים לילדה אין מצוקה ואני רואה שהיא במגמת שיפור, ככה שאני מאוד מתלבטת לגבי טיפול פסיכולוגי בגיל 8 דיברתי עם חברה פסיכולוגית והיא טוענת שבשביל תוצאות צריך להתחייב על כשנתיים בכנות? אני לא מתלהבת ושואלת מה דעתכם בכלל על טיפול פסיכולוגי לילד? ששוב, לא נמצא במצוקה אבל בגלל מורכבות אישיותו זקוק ליותר עזרה מילד רגיל. שאלה שניה אני נוטה יותר לכיוון של הדרכת הורים. חושבת שלנו כהורים יש תפקיד יותר חשוב בשמירה על היציבות ואושר של הילדה. לא מתחברת לאדלר בכלל ובכל מקרה לא מדובר בבעיית גבולות, הילדה היא ילדה נהדרת, אלא יותר על קבלת כלים שיאפשר לנו לתת לה לצמוח ולנצל את הפוטנציאל הגלום בה, תוך שאנחנו בונים לה את הבטחון ונותנים לה כלים להתמודדות עם החיים והחברה. יש לכם רעיונות מי יכול לעזור?

יש לי חברת משפחה שהיא אשה מדהימה

היא במקור כן אדלריאנית, והתפתחה משם למקומות נוספים. (חברה של אמא שלי, מכירה אותי מאז הייתי גורה וסייעה גם לי רבות) אם תרצי מידע, לפנות אליה אישית ולהתרשם את מוזמנת לכתוב לי מסר אישי ואעביר לך פרטים

פרמלה

New member
כשאנחנו הגענו

לפסיכולוגית ילדים היא אמרה שהטיפול הוא בנו ולא בילדה (היא לא "מתקנת ילדים") ונפגשה רק איתנו תחת הכותרת של "הדרכה הורית".

Koketka

New member
פה זה לא נושא של "תיקון"

הילדה זקוקה לחיזוק של בטחון עצמי ועזרה בהבנת סיטואציות חברתיות.

imasarit

New member
נשמע שמה שמתאים כאן זה חוג למיומנויות חברתיות

מצרפת קישור רק לדוגמא, כדאי לברר המלצות.

נושי 14

New member
מה שלנו הוסבר זה שקודם מנסים דרך ההורים

שיש הרבה דברים שההורים יכולים לעשות כדי לחזק את הבטחון. חוץ מזה חוג למיומנות חברתית נשמע מתאים.

אני לא בקיאה בתחום אבל לנו הציעו

טיפול דיאדי קצר מועד: פגישה עם הילד ואמא, אחרת עם האבא והילד, ועוד עם הילד לבד. לא מדובר על חודשים ארוכים. הציעו לכם אפשרות כזו? גם אני לא הייתי מתלהבת מטיפול של שנתיים בילדה בת 8 (רבע מהחיים!), אם אין בעיה ממשית שמפריעה לה מאוד. מישהי פה כתבה בעבר על טיפול דיאדי (אולי D9?) באיזו מסגרת היה האבחון?

Koketka

New member
לא, בוודאות משהו קצר לא יעזור

כי כאמור אין בעיה נקודתית והילדה באמת מדהימה. האבחון היה במסגרת הערעור שאנחנו מגישים למשרד החינוך כדי שיתנו להבחן שוב למחוננים. אז היא מחוננת בטירוף, יופי טופי, אבל עם כל הבעיות שמתלוות לילדים מחוננים. זה ישמע אולי משתחצן או מוזר, אבל אני באמת מעדיפה שילדה שלי תהיה עם אי קיו ממוצע אבל בריאה נפשית מאשר עם איקיו בשמיים אבל עם קשיים חברתיים.

Koketka

New member
חסר לי אייקון של סומק

אני קצת מרגישה כמו פולניה שמקטרת שבן המסכן הרופא שלה, עובד קשה אבל אני באמת רואה את אחותה, שהרבה יותר סומכת על עצמה ועם בטחון עצמי (ולא מחוננת) ואז מתסכלת עליה וממש עצוב לי כי אני יודעת שמצפים לה חיים קשים יותר כנראה. אולי אני סתם מגזימה אבל הנה אפילו באבחון עולה שיש בעיה.

מבינה אותך

כמה שהם חכמים, לא קל לראות אותם מתמודדים עם קושי חברתי. זה פוגש אותנו במקומות קשים. אולי דווקא כדאי לסדר לה מקום תומך. מקווה שיסתדר לכם הכי טוב

נושי 14

New member
אבל זה ברור

קשיים חברתיים יכולים לעשות את החיים למאוד קשים ולא נעימים.

D X 9

New member
הטיפול הדיאדי שלנו

הביא תוצאות אלב לחלוטין לא מספקות. לא בטוחה אם זו המטפלת או הדרך. הגבר ממש לא מתחבר ולא מוכן להשתתף, אנחנו מחכים לסוף החודש - נעבור קופ"ח ונסיים את הדרך עם אותה מטפלת ואז נקבל החלטה אם נלך דרך הקופה החדשה או באופן פרטי. במקרה שלנו הדרכה הורית היא הדרך הנכונה, אבל כרגע אני לא במקום של מסקנות והמלצות. מה חדש אצלכם?

NORD

New member
לנו יש נסיון בלתי מוצלח עם טיפול פסיכולוגי

לילד. לא עלה יפה בסופו של דבר, ובפרוש, במבט לאחור, עשינו טעות שקצת לחצנו עליו להמשיך (בעצת הפסיכולוגית) כשהוא רצה לנטוש. מבינה מאוד למה את לא מתלהבת על התחייבות לשנתיים בעניין ספקולטיבי כל כך. הבעיה בעניין הזה היא שבפרוש אי אפשר לטעון ש"לא יועיל - לא יזיק", גם כי זה עולה הרבה, וגם כי עלול להיות די מעיק ומשאיר מטענים. חפשי מישהו עם נסיון מוצלח. ברור שדעתי די חסרת ערך כאן, וראוי להקשיב יותר לאנשים שמצויים בתחום או מכירים אותו באופן יותר מקיף. אני מהצד הסקפטי. נראה לי שגם את. מחכה איתך לשמוע מישהו שהתנסה והרגיש שזה חד משמעית הועיל לו.

NORD

New member
הדרכת הורים, מאידך, נשמעת רעיון טוב. לא מכירה

moma422

New member
אדלר לא רק מתיחסים לגבולות אלא גם להעצמה

קודם כל מתחברת אליך לחלוטין בענין הפסיכולוג. מאוד קשה לי עם תחום כל כך מעורפל שבו כל בעל מקצוע יכול לטעון שחוסר הצלחה ביעדי הטיפול הם בגלל הלקוח(כי הוא לא בשל, כי הוא לא נפתח, כי לא התחברנו, כי תמיד צריך עוד זמן/כסף...) ובכלל בגילאים האלו יש כל כך הרבה שינויים גם בלי שנעשה משהו שקשה ממש להצביע באופן מובהק שהצלחה של טיפול היא בזכות הפסיכולוג ולא בזכות הזמן שעבר. מצד שני אם הייתי במצב מאוד משברי הייתי מחפשת פסיכולוג שינחה אותי מה לעשות אני בעצמי הלכתי לטיפול במשך 4 שנים + כל מיני ניסיונות עם כל מיני פסיכולוגים. לגבי חיזוק הילדה. לאדלר יש רעיונות לא רעים לדעתי לחיזוק. + לדעתי דימוי עצמי הולך עם דימוי גופני ולכן אולי דרך ספורט יהיה שינוי

Koketka

New member
היא בהתעמלות קרקע +היפ הופ

ומאמן שמתחן שתעבור לנבחרת היא תותחים על בספורט וכן, גם אנחנו קיבלנו המלצה לשלוח אותה לחוגי ספורט אבל דווקא בנקודת מבט אחרת- של ללמוד על הישגיות ומטרות ואפשרות לראות התקדמות בפועל. אבל איכשהו לאדלר כתחליף לפסיכולוג אני לא מתחברת. חוץ מזה שאני די מכירה את השיטה וכאמור אין בעיית גבולות בבית או חינוך.

שיבולת76

New member
אני טוענת שתלוי מי הפסיכולוג

פסיכולוג נכון (למשל עדנה כצנלסון) יכול לשפר את חיי ביתך עכשיו ובעתיד. הדרכה הורית זה מעולה.

כמה דברים...

בנוגע לטיפול הפסיכולוגי - אפשר מראש ללכת לטיפול CBT (טיפול קוגניטיבי-התנהגותי), שעקרונית מוגדר כטיפול קצר-טווח (בתחילת הטיפול, פחות או יותר, נקבע מספר הפגישות). זהו כלי מאוד יעיל לטפל בבעיות המשלבות פן רגשי עם פן התנהגותי. שמעתי טובות על מכון זלצמן בת"א, בכל הנוגע לטיפולים מהסוג הזה. בנוגע לספורט - אם אני זוכרת נכון, אז חוסר אמביציה ותחרותיות הוא לא הבעיה אצלכם... דווקא ספורט קבוצתי (כדורעף, כדורגל, כדורסל) אולי יכול לתרום יותר מאשר ספורט סופר-אינדיבידואלי כמו התעמלות קרקע.

למעלה