הדרכת הורים

רקפת 10

New member
הדרכת הורים ../images/Emo53.gif

שלום אנו הורים לילד בן 8 המוגדר PDD בתפקוד גבוה מאוד. לאחרונה חלה נסיגה בהתנהגותו. אנו מרגישים שקשה לנו להתמודד. האם קיים איזשהו גוף שיכול לסייע או להדריך הורים כיצד להתמודד עם הילד,בעיקר, במצבים של שינויים בלתי צפויים שקורים לו. אנו גרים באזור השרון. תודה, רקפת.

נונינה1

New member
הדרכת הורים יכול לדעתי לתת מי שמכיר

טוב את התחום ואת הילד. ואם אין כזה אז הייתי ממליצה ללכת לפסיכולוג טוב ולהתחיל תהליך.

איריס56

New member
הדרכת הורים

יקירה, אפשרות אחת היא, ואנחנו מקבלים אותה, הצעיר שלנו מקבל טיפול ריגשי אצל טרפיסטית נפלאה ודרכה אנו מקבלים הדרכת הורים כך שאנחנו נהנים גם מטיפול ברון שלנו וגם מקבלים הדרכת הורים ואוזן קשבת ואיפילו עצות לגבי איך לנהוג עם בנינו הבכור (שניהם PDD). האפשרות האחרת היא לגשת לשירות הפסיכולוגי בעיר מגוריך ולקבל שם שיחות בכמות מוגבלת שתאפשר לך הדרכת הורים. יש אפשרות שאין לי מושג אם תוכל להיות רלבנטית לגביך בגלל שאתם גרים בשרון והיא בית לורן שנמצאים בר"ג. בכל מקרה ובכל דרך הדרכת הורים בין אם היא אישית ובין אם קבוצתית חשובה מאוד. בהצלחה, איריס

נעמה91

New member
הדרכת הורים

איריס, האם יש לך כתובות מומלצות באיזור המרכז להדרכת הורים, כולל גננת?

איריס56

New member
היי נעמה,

בית לורן לא נראה לי שיקבל להדרכה גנת ושם השיחות הם עם עוד הורים וזה עובד על ישי שיחה עם אנשים שיש להם בעיות קלות או קשות יותר עם ילדיהם - אצלי זה לא עבד - מעבר לעובדה שהפגישה היא שבועית בשעות הערב ולכמות מסויימת של מפגשים. עם הטרפיסטית של רון אני מרגישה הרבה יותר טוב, קודם כל היא זמינה תמיד בכל שעות היום לכל עניין ודבר, היא מגיעה לבית הספר לשיחה עם יש צורך (כמובן בתשלום), שמינה תמיד לצוות המקצועי מכל כיוון והדרכת ההורים נעשית אחת לחודש - חודש וחצי אז כבר מתאסף מספיק חומר לשיחה, היא מעלה נושאים מספרת מה קורה אצלה בחדר שואלת שאלות ואפילו מציעה כל מני רעיונות להקלה על חיי היום יום. מעבר לעובדה שהבן שלי אוהב אותה מאוד וכשצריך ללכת אליה הוא כועס על אבא שלו אם מאחרים לקחת את האוטובוס ועצוב אם היא מבטלת טיפול. מאוד מומלץ, שמה רונית גולצמן 0544-919518 והיא מראש אומר שהיא תגיד להורים אם היא יכולה לטפל ולהואיל לילד אחרי פגישה אחת איתו וזה מראה שהיא לא מנסה לרמות פה אף אחד. היא עובדת בקליניקה עם קלינאית תקשורת טובה ואם יש צורך אפשר לשלב טיפול של שתיהן עם קבוצת ילדים. תנסי לשוחח איתה - אם היא לא תוכל לעזור היא תוכל אולי לכוון אותך. מקווה שעזרתי, איריס

רשימת מטפלים קיימת בבית לורן

היי רקפת וברוכה הבאה, בבית לורן ישנה רשימה של מטפלים, כמו פסיכולוגים ואנשי מקצוע נוספים העובדים עם ילדי הספקטרום ונותנים הדרכה הורית לדעתי שווה לך לבקש מהן שמות ופרטים ולנסות ליצור קשר ישירות עם אנשי המקצוע. לגבי הנסיגה בהתנהגותו- האם היא יכולה להיות קשורה למסגרת החינוכית? להתייחסות הילדים אליו ? האם הוא משולב? האם יתכן כי יש שם קשיים שאינכם מדווחים עליהם? האם יכול להיות מצב שבו מתעללים בו - מילולית או גופנית והוא איננו מספר לכם? האם יש לו צוות או סייעת שמדווחת לכם בפירוט? ברשותך- היות ואני מסתכלת גם על התחום האחר הביו רפואי\ מטבולי של ילדינו, על סיבות שיכולות ליצור רגרסיה: האם התחלתם חוג של שחייה בבריכת כלור? או שהחשיפה שלו בבריכה יותר מרובה? האם ריססתם בבית או בחדר המדרגות? או צבעתם? האם רכשתם כלב והוא מרוסס בכימיקלים נגד קרציות? האם רכשתם ריהוט חדש לסלון? ארון לחדר השינה שלו? מיטה חדשה? האם את משתמשת בחומרי נקיון חזקים? נוספים? או חומרי חיטוי חזקים בבית? האם יש לו עיגולים כהים מתחת לעיניים? האם הצואה שלו נעשתה רכה? לעיתים קרובות יותר? האם הוא שינה תזונה והתחיל לאכול יותר ממתקים ומוצרי חלב? האם קיבל אנטיביוטיקה לאחרונה? האם קשה לו להרדם? האם הריכוז שלו נפגע? כל אלה הן סיבות לא מקריות לרגרסיה ואם אחת התשובות היתה חיובית- כדאי להתייחס גם לסביבה ולתזונה שלו. בברכה, תלמה.

daphnar

New member
לבני יש עיגולים שחורים סגולים כהים

מתחת לעיניים. יש לו תקופות שבהן אין לו כלום, ויש ימים שבהן העיגולים כ"כ בולטים, שממש נראה מפחיד. על מה זה יכול להעיד? ומה עושים בתזונה? האמת הוא בעייתי מאד בתזונתו: לא אוהב לאכול.

עיגולים כחולים הם עומס של טוקסינים

היי דפנה, עיגולים כהים, בצבעים שונים, מתחת העיניים מעידים על עומס של טוקסינים= רעלים בדם, ועומס על הכבד והכליות, עם בעייה בפינוי רעלים מהגוף יש הרבה מה לעשות במקרים כאלה, כי עומס כימיקלים משפיע לרעה על תיאבון, שינה, למידה, קשב וריכוז והתנהגות. הטיפול כולל ניקוי של הסביבה מרעלים מיותרים- חומרי ניקוי חזקים, ריסוסים, הדברות בחצר\גינה ובבית, ויש מקרים, בעיקר בערים הגדולות המזוהמות בחו"ל, שהורים אפילו רוכשים מערכות לניקוי וסינון אויר ביתי, כדי להקל על הזיהום. דרך האויר מגיעים עופרת (מדלק רגיל וסולר), ארסן, ותוצרי ייצור שונים, כחלק מזיהום האויר. כדי להקל על הילד, רצוי לאכול פחות מזון מרוסס ומתועש, ולהשתמש בחומרים שיכולים לעזור לו לפנות רעלים, כמו מגנזיום סולפט במלח או בקרם (יש בבית מרקחת נצח ישראל בת"א), גלוטטיון למריחה על העור, אוטיה וגם תוספי תזונה, היכולים לעזור לכבד. לשלב הראשון של הפינוי בכבד עוזרים ויטמיני B , ויטמין C, E, חומצה פולינית, אבץ, וגדילן שניתן להשיגו באותו בית מרקחת. לשלב השני של הפינוי בכבד, עוזרים חומצות אמינו סולפור ושום.. צירפתי לך קישור.
תלמה.

אופסס שכחתי הערה על ויטמיני B

היי דפנה, אני זוכרת ששאלת על עור יבש בתחילת עונת המעבר. עור יבש ומחוספס, גם הוא סימן של מחסור בויטמיני B, כמו גם חריצים על הלשון וסימנים נוספים כמו תשוקה למתוק, עייפות, נדודי שינה, עצירות, דיכאון, דופק לב מהיר, בחילות ולעיתים הקאות. גם שיער שיבה מוקדם, עצבנות, סחרחורות, הפרעות בשומני הדם (טריגליצרידים, כולסטרול, או היחס ביניהם), פצעונים ואנמיה, הם סימנים הקשורים למחסור בחלק מויטמיני B. לילדינו ויטמיני B עוזרים בפינוי רעלים, ויסות חושי (B1, B12), זיכרון ולמידה (B2,B6),טונוס ויצירת אנרגיה בגוף ובשרירים (B2,B5,B6) שינה, ועוד. לצידם חייבים להוסיף מגנזיום וכדאי לקחת אותם כקבוצה, כקומפלקס B ולא רק את חלקם, כי הם חייבים אחד את השני, כדי לעבוד. במזון הם נמצאים בכבד, בשר, גרעני חמניות לא קלויים, קטניות, צנוברים, שמרי בירה, ואגוזים.

סוגים של הדרכות

רקפת, לפי ניסיוני יש מספר סוגים של הדרכות וכדאי שתחשבי לאיזו מהן אתם זקוקים לפני שאת מתחילה לחפש את האדם המתאים. האם הקשיים הם בעיקר ביניכם או בין שאר בני המשפחה ואתם זקוקים לאדם חיצוני ליישב את ההדורים? אם כן אז מטפל משפחתי. האם הקשיים הם באינטראקציה שלכם / של האחים/ של המשפחה המורחבת עם הילד? אם כן אז אתם זקוקים למטפל שיגיע אלכם הביתה ויתן הדרכה בזמן אמת אחרי היכרות עם הילד לפעילויות שמתאימות לאינטראקציה כזו. לדעתי בכל גישה טיפולית יש את אותו אדם שיכול לסייע. בגישה ההתנהגותית בה אני מתמחה, מנתח התנהגות מוסמך יכול לתת לך את התשובות. תשאלי כאן לגבי גישות אחרות. בכל מקרה, חשוב מאוד שאת פונה לסיוע. בכל מצב בו יש איזשהו שינוי ובמיוחד לרעה, גם אם הוא רק בהרגשה שלך, חשוב מאוד לוודא שאת לא קורסת יחד איתו. שיש לך את הכוחות לסחוב אותו קדימה. לך ולבני משפחתך. שיהיה לך בהצלחה! גילי

למעלה