הדרכות לשינויי גזרה נדרשים

../images/Emo51.gif

לקישורים

שלגעף

New member
מגניב. ושאלה לי אליכן לגבי מידות בורדה

תפרתי מספר חצאיות ושלושה זוגות מכנסיים מבורדה. מכיוון שהיקף הירכיים שלי הוא 104 ס"מ (יכול להיות שרזיתי מאז אבל לא חשוב
), אני אמורה להיות מידה 42. אז אני תופרת לי להנאתי לפי מידה 42 ובסוף צריכה להוריד סנטימטרים שלמים מהצדדים, מה שמתגלה כבעייתי אם יש כיסים, רוכסן בצד, וכו'. אז את זוג המכנסיים השני תפרתי לפי מידה 40, ועדיין הוא היה גדול מדיי, ואת האחרון לפי מידה 38 והוא יצא טוב. גם לכן זה קורה?

קודם כל - כולי קנאה ../images/Emo13.gif

שנית - אני מכירה את הבעיה יותר מגזרות אמריקאיות, לא אירופאיות, מצד שני - עשיתי עד כה מעט מאוד גזרות של בורדה, ומעולם לא מכנסיים... מה שכן - כמעט כל גזרה שאני עושה אני בודקת אם מופיעות עליה המלצות מהאתר של http://www.patternreview.com/ אני אוהבת את האתר הזה - לרוב יש שם טיפים ואנשים משתפים מנסיונם באילו בעיות וקשיים הם נתקלו בגזרות שונות.. האתר

lirola

New member
פשוט תמדדי את הגיזרה של החצאית

אם את 104 , בדקי שהגיזרה היא 106-108. אל תשכחי שאם הוספת תוספת תפר בצד של 1.5 ותפרת ברוחב של רגל מכונה שזה 0.6-0.7 הוספת להיקף כבר 3.5 סמ.

שלגעף

New member
...

ניסיתי למדוד וזה לפעמים עוזר, אבל ברמת הבסיס זה כאילו שבורדה תיכננו טונות של עודף בד, לא ברור לי למה. ובמקום לתקן גיזרה ולהזיז כיסים ולהזיז מתפרים, אני מעדיפה מראש גיזרה שבאופן כללי פחות או יותר מתאימה, משום מה 38 מתאים. אני ככלל תופרת שוליים בדיוק לפי כמה שהוספתי (1 ס"מ, למשל). יש קווים מנחים על המכונה, שאם הבד נושק להם, התפר נמצא במרחק כך וכך מהשוליים, כך שאפשר לדאוג לשוליים של 1 ס"מ. זה גם תלוי בבד - אם זה בד נמתח, את רוצה שיישב קצת יותר צמוד מאשר בד לא אלסטי. אחרת הוא לא מחזיק את עצמו על הגוף ונופל נמוך מהמותניים. קרן

ו שתי

New member
אני בדיוק באותה בעיה. הקף אגן 104

ובבורדה אין לי ספק שמה שמתאים לי זה איפשהו בין מידה 38 ל-40 (היום לבשתי מכנסיים שקנתה לי חברה בתמנון. מידה 40 וגדול עלי. ימים יפים).

ו שתי

New member
../images/Emo6.gif אכן, אבל עד עכשיו פשוט לא הצלחתי להבין

למה כשאני תופרת לפי מידה 44 זה יוצא שק, ואז אני מסתבכת עם ההקטנה. (מצד שני- 38 יושבת עלי טוב במתניים וברגליים, אבל צמודה לידיות הבלתי מחמיאות בצדי הגוף. הגדלה לעומת זאת- יוצרת עודף בד במפשעה- פחות חינני. אין מושלם. פשוט אין
)

לא שזה מנחם -

אבל אצלי הפער בין המותניים לירכיים הוא גם בשקט 2-3 מידות
מעולן לא ניסיתי לתפור מכנסיים ונראה לי שבקטע הזה אחפש מורה שתעזור לי בבניית גזרה טובה ולא אסתבך מדי לבד. אני מחכה עם זה כי, את יודעת, אולי בגיל 34 משהו פתאום ישתנה בפורפורציות שלי

lirola

New member
אם ה-38 שלהם היא עם היקף ירכיים

שמתאים לך אז בדקי מהו ההיקף הזה שהם שמו בגיזרה ותמיד תבדקי שהגיזרה שלך בהיקף הזה. בוודאי שכל בד הוא שונה. אם זה בד שנמתח אז את יכולה גם לעשות אותו קטן מהיקף ירכיים באיזה 5% תלוי במתיחה שלו -ואז אנחנו בכלל על 99 ולא 106- הבדל משמעותי. וזו הסיבה שלעבוד עם גזרות מוכנות זה מתסכל אם לא יודעים מה לעשות איתן.

למעלה