הדרכה

mikile8

New member
הדרכה

בשנה האחרונה התחלתי לעבוד בחינוך הרגיל, בגני ילדים. קיבלתי הדרכה, אך לא באופן עקבי. חברה המליצה לי לקבל הדרכה באופן פרטי. מאחר שמדובר בהוצאה כספית לא קטנה,והתקציב מוגבל, הייתי רוצה לדעת איך מתנהלת הדרכה כזו? הרי יש אינסוף נושאים ומקרים. האם אני צריכה לדעת לשאול את השאלות הנכונות? האם המדריכה מעלה נושאים לפי סדר מסויים? האם מתבססים רק על תאורי מקרה? מה הכי חשוב לדעת? ועוד הרבה שאלות שאני לא יודעת לשאול...

שאלות מצויינות!

בכל מקרה זה טוב לדעת לשאות את השאלות הנכונות... לא רק בהדרכה, אלא גם ככה - בחיים
מה שכן - את הלקוחה. את קונה שירות. השירות הזה צריך לענות לצרכים שלך, אחרת לא שווה לך השירות הזה. אם כל כך קשה לדעת מהן השאלות הנכונות - התחילי בזה שתרשמי לעצמך רשימת צרכים. מה את צריכה מההדרכה??

mikile8

New member
בעצם, הכל!

אני צריכה להכיר אבחונים, אני צריכה לדעת לנתח את תוצאות ההערכה, לדעת לזהות את הקושי ומקורו, לדעת לטפל ע"פ רצף כלשהו,לדעת מה עוד אני צריכה לדעת כאשר יש קושי בתפקוד כלשהו. למשל, כשהורה שואל שאלה בפורום, לרוב הוא מתבקש לתת עוד הרבה מידע שחסר כדי להרכיב את התמונה. מאיפה מתחילים? אני כל כך מבולבלת...

tmaz

New member
עוד טיפ:

מדריכה טובה שואלת שאלות מטרידות, שאלות שמנערות אותך. מדריכה טובה שואלת תמיד מה המטרה של הפעילות שאת עושה עם הילד, והאם היא באמת תפקודית. מדריכה טובה עוזרת לך להתמקד, להגדיר את השאלות שמטרידות אותך ולחפש את התשובה להן. היא שולחת אותך ללמוד ידע חדש שחסר לך, מפנה אותך למקורות המתאימים. מעבר לזה - כמו שיעל אמרה את באמת צריכה להגדיר לעצמך איך את רוצה שההדרכה תתנהל, ולראות איך אפשר להתאים את זה למציאות.

למעלה