הדרכה

איילת כ

New member
הדרכה

טוב, אני יודעת שזה ישמע קצת תמים אבל לא אכפת לי. היום שאלתי חברות שלי אם הן רוצות להכנס להדרכה, והן ענו לי שהסיבה העיקרית זה בגלל החברים, ושמעתי עוד סיבה שהן נכנסות להיות מדריכות בגלל שזה "מגניב" והכי חשוב זה שחלקן בכלל לא מאמינות בדרך בנ"ע. זה לא שאני נגד הרצון להיות עם החבר'ה, הרי נאמר "לא טוב האדם להיות לבדו", ואני מסכימה עם זה. הסיבה העיקרית לא צריכה להיות לרצות להדריך בשביל להנחיל ערכים לחניכים?(כמובן שאני צריכה להאמין בהם...)

תחיה

New member
כן...

בעזר"ה אם החברות שלך נכנסות רק בגלל מה שאמרת אין להם מה לעשות בהדרכה. אני לא יודעת איך זה הולך אצלכם בסניף, אבל אצלנו יש התיעצות לגבי כול חניך אם הוא מתאים להדרכה או לא. אם את רוצה להיכנס להדרכה תעשי את זה רק בגלל הסיבות הנכונות! ואל תיכנסי כי זה קול וכו'... ההדרכה זה דבר קשה, לא קל לפעמים למדריך גם ללמוד, גם בגרויות, וגם הדרכה צריך לחשוב פעמים לפני שנכנסים! מקווה שהדרך שתבחרי תהייה הכי נכונה!

איילת כ

New member
תקשיבי

אני לא התכוונתי אלי, הבנות ששאלתי אותם לא כולם באותו סניף. אם אני יהיה מדריכה? אני ממש לא יודעת, וחוץ מזה אני לא אעשה משהו בגלל שזה קול או משהו, אלא רק אם אני חושבת שזה נחוץ ושאני אוהבת את זה. אני נשארת נאמנה לעצמי.

תחיה

New member
אוקיי...

בעזר"ה אותו דבר גם לגבי חברות שלך... אני חושבת שצריך לפני שנכנסים לראות אם זה באמת נכון מה שאנחנו עושים!

איילת...

בס"ד בטח שהסיבה העיקרית צריכה להיות בשביל להנחיל ערכים. אני לא הייתי מכניס מדריך/ה להדריך אם אלו הן מטרותיה (חברים,מגניב וכו'...) אבל לכי תדעי אולי אחרי המעשים יימשכו הלבבות. לפחות אני מקווה...

LadyTitania

New member
ובכן

את צודקת, הסיבה העיקרית צריכה להיות בשביל להנחיל ערכים לחניכים. קצת אופטימי ואידיאלסטי מידי בימינו - אבל זאת צריכה להיות המטרה. מי שנכנס מכיוון שזה "מגניב" לא ישרוד הרבה. אומנם לא הייתי בבנ"ע, אבל כל החברות שלי היו ורובן אף הדריכו עד י"ב. ראיתי מה זה דורש. הדרכה דורשת השקעה, זמן, רצון לחנך ולעזור, המון אכפתיות. אידיאלים אני מניחה... כשחברות שלי היו צריכות להחליט את מי להכניס להדרכה הן ישבו ודנו בזה די הרבה זמן. לא מתאים לכל אחד. בקיצור אפשר להיות עם החבר'ה בלי להיכנס להדרכה. ראיתי מה זה מדריך שלא נכנס לזה מהסיבות המתאימות..

beckham17

New member
אולי הן לא אמיתיות?

והן אמרו לך את זה בצחוק, או שזאת הייתה רק הסיבה המשנית? אולי הסיבה האמיתית היא שהן רוצות להנחיל ערכים, והן אמרו לך שהן רוצות גם כי זה כיף?

איילת כ

New member
זה לא היה בצחוק

אני מפקפקת אם הסיבה העיקרית היא באמת להנחיל ערכים, אחרת הן היו נכנסות לפעולה, לא?

beckham17

New member
אם זה ככה...

אז זאת בעיה קשה... לפעמים אבל אין ברירה, כי חייבים להכניס מישהו... נקווה שגם אם הן בכ"ז יכנסו, הן יהיו מדריכות טובות, ויצליחו להקנות ערכים, בנוסף לכיף ול"כבוד"...

למעלה