הדרכה הורית

בוחרת13

New member
הדרכה הורית

אשמח לשמוע איך זה עובד. כל כמה זמן נפגשים? איך מוצאים מישהו טוב? עלויות?
ממש ממש מרגישה צריכה עזרה .
מהגן של בני מקבלת מפגשים עם פסיכולוגית אבל אחרי התלבטות הוחלט שזה יהיה "עבורי" ולא הדרכה הורית. חוצמזה עוד מפגש עם מנתח התנהגות פעם ב-חודש וחצי לערך.
וזה לא מספיק אולי בגלל שזה אחרי קיץ וחגים ומזמן לא היה מפגש.
כ"כ הרבה קורה ביומיום. המון פעמים מרגישה שמגיבה לא נכון. ומלאת חששות שמתחילה להתהוות מציאות שלא לה ייחלתי.
אשמח לשמוע המלצות
אגב אני מאזור ירושלים

תודה רבה ושבוע טוב

TikvaBonneh

New member
תהליך הדרכה הורית

קודם כל אתם ממלאים שאלון בו אתם מפרטים את סדר היום של הילד ומספרים על ההתנהלות שלכם מולו.
לאחר שמנתחת ההתנהגות קיבלה את השאלון, אתם נפגשים איתה לראיון.
אם הילד ורבאלי, אולי היא תרצה גם לשוחח איתו שיחה קצרה.
לאחר הראיון, מנתחת ההתנהגות בונה טופסי תצפית ונותנת לכם למלא אותם בבית. אם יש צורך ואתם מעונינים, היא יכולה להגיע אליכם לצפיה.
לאחר שמילאתם טופסי תצפית במשך שבועיים, היא בונה לכם תכנית הדרכה. אתם נפגשים להשקה של התכנית.
בשלב זה אתם בקשר יומיומי - אם יש לכם שאלות או קשיים בישום, אתם משוחחים\מתכתבים איתה פעם ביום ומקבלים מענה.
אתם ממלאים טופסי מעקב באופן יום יומי ושולחים לה.
לאחר שהתכנית פועלת כמו שצריך, היא מתחילה להוריד ממנה בהדרגה את האלמנטים שכבר אינם נחוצים, עד שמגיעים לתכנית פשוטה מאוד לישום שאינה דורשת מעקב והדרכה יותר.
מדובר בתהליך לטווח של כמה חודשים, מאוד אפקטיבי.
הפגישות הן לפי הצורך.
מנתחת ההתנהגות תסכם איתך לגבי עלויות בתחילת הקשר.
אני מצרפת לך רשימה של מנתחות התנהגות מוסמכות בארץ שמבינות בספקטרום האוטיסטי.

הייתי מציעה מאוד

שתשוחחי על זה עם הפסיכולוגית של הגן.
כדאי שהיא תפנה אותך לפסיכולוגית שהיא ממליצה עליה (בדרך כלל הפסיכולוגיות של הגנים עובדות גם פרטי, אבל אסור לאותה אחת שמטפלת בכם ציבורי לטפל פרטי.
בדרך כלל כשההדרכה דרך הגן זה פעם בשבוע, אבל תלוי בכמות ההדרכה שאתם צריכים-אולי אפשר פחות.

מיק67

New member
וגם תלוי מאוד מה את מחפשת

כי הדרכה הורית יכולה להיות לעזור לך לבנות תוכנית התנהגות לבנך כמו שמציעה תקווה ויכולה להיות הדרכה שעוזרת לך ולכל המשפחה למצוא ביחד את האיזון והמקום המתאימים לכם ומאפשרת לכם להחליט על המינון בין שינוי וקבלה.
ומן הסתם יש עוד הדרכות הורים.
מה את רוצה? מישהו שיגיד לך מה לעשות או מישהו שיעזור לך לדעת לבד?

schlomitsmile

Member
מנהל
אצלנו למשל הדרכת הורים עוזרת לנו (א"ס וא"אית) להבין טוב יותר את הפשוש (הסופר-נ"ט).
כמו בכל פניה אחרת לאיש מקצוע, חשוב להתחיל מלברר עם עצמנו
מה בעצם אנחנו מחפשים

יש גם הדרכות

שבהן את לומדת איך לתווך, וגם מסבירים לך סיטואציות שקורות בבית עם הילדים-גם למה הם מתנהגים איך שהם מתנהגים-גם אם זה קשור לספקטרום וגם אם הסיבות אחרות כמו קנאת אחים רצון לתשומת לב וכ"ו.
בהדרכות הורים מסויימות יגידו לך איך לנהוג במצבים מסויימים.

בוחרת13

New member
לא הבנתי לאן נעלמה ההודעה שלי....

בהדרכה ההורית מחפשת בעיקר הכוונה איך להתמודד עם סיטואציות שעולות.
מחפשת למידה איך לטווח לו מצבים, איך להציב גבולות וכד.
לא מבקשת יאמרו לי איפה לשים גבול ואיפה לא, אלא "איך". ואולי תוך כדי תהליך אלמד להבינו טוב יותר.

תמיד האמנתי שאני צריכה לסמוך כאם על האינטואיציות שלי. עדין מאמינה. אבל ההורות לבני לחוש שאני פשוט לא מבינה, שזו שפה אחרת ולכן אולי אני מזיקה...
זה שובר אותי...

למעלה