הדרכה הורית

הדרכה הורית

האם מישהו מכם היה בקורס הדרכה הורית או בתמיכה הורית אחרת להורים גרושים? אני שוקלת להצטרף לקבוצה של מכון אדלר או לכל קבוצה אחרת שמתמחה בהורים גרושים.

felka

New member
לא הייתי בקורס אבל קראתי הרבה ספרים ו

הרבה תוכן מהרשת. יש ספר מדהים שאני ממליץ: הורים כמנהיגים. לגבי קורס תמיד נשמע מעניין ... ספרי שיהיה לך יותר מידע

א פרסקי

New member
אם אתה ממליץ...

אני אקנה בקרוב אני ממליץ על ספר בנושא זוגיות "לומדים זוגיות" של זיוית אברמסון

felka

New member
יש באמת אחים כאלו?

אח שלי מבוגר ממני ב-8 שנים ועדיין רבנו וכל הזמן קיבלתי מכות ממנו

א פרסקי

New member
מכות זה בסיידר

אחי יום אחד רץ אחרי עם סכין קצבים
זכרונות ילדות

felka

New member
דבר עם אחי ... אני הייתי בן שבועים וחליתי

באיזה מחלה מדבקת אז לקחו לו את החדר ושמו אותי. בת דודה שלי תפסה אותו שם אותי על אדן החלון בשביל להשליך Xית עד עכשיו אומרת שחבל שלא הצליח
סתם

אנחנו 4 אחיות

כל היום היינו הולכות מכות (האבקות בבוץ רק בלי בוץ ובלי ביקיני
). אחותי היתה גוזרת את הציפורניים בצורת חץ כדי לשרוט אותי כמו שצריך (לא כולל משיכות שיער גם בגיל 17
)

א פרסקי

New member
פיספסתי כאן משהו

4 אחיות..... והיכן הגברים בתמונה...
כן מוכר לי כמו שכתבתי אנו 3 אחים ועם המון מריבות בגיל צעיר שהיום הפכה לאהבה

במשפחה שלי היו ויש 2 גברים

אבא שלי, שהוא גבר-גבר משובח (אחרת הוא לא היה מסתדר עם 5 פולניות בבית
) והכלב ז"ל. הבעיה עם הכלב היתה שהוא חיבב את בני מינו אז התקשנו להתייחס אליו כאל כלב-כלב
גם אנחנו היום חברות מאוד טובות וזה היתרון של הגיל

felka

New member
ואני ממליץ ספר "פנויים לקשר" ו"למה אני לבד"

r o n i t 3 7

New member
הייתי

בהדרכה הורית של מכון אדלר, מאוד ממליצה למי שיכול לעבור את הקורס הנ"ל, קיבלתי המון טיפים, ודרכים חדשות להתמודד בהן עם הילדים, איך לצאת ממעגל הכעס של הילד ועוד הרבה... אמנם עברתי זאת לפני הרבה שנים, אך עדיין מייסמת, מה גם שעולם של הילדים אינו שונה מעולמם של המבוגרים, האינטראקציה דיי דומה. שווה בעיני - בהצלחה !!

מתחילה...תקראי את זה

איש אחד צעד בסופרמרקט מאחורי אמא וילדה בת שלוש, שישבה בתוך עגלת הקניות. כשהם עברו ליד מדף העוגיות, הילדה ביקשה עוגיות והאמא אמרה: "לא!". הילדה התחילה ליילל ולצעוק ולהקים מהומה, אבל האמא שמרה על שלוות רוחה ורק אמרה בנחת: "או-קיי מוניקה, נשארה לנו רק עוד חצי שורת מדפים של עוגיות, תיכף נסיים כאן, אל תתרגזי, רק עוד טיפה". הן סיימו את שורת העוגיות והמשיכו הלאה, תוך דקות הגיעו לשורת המדפים עמוסי הממתקים. הילדה החלה לצעוק ולדרוש ממתקים. האמא סירבה לקנות לה. הילדה התחילה לרקוע ברגליים ולהשתולל, אבל האמא לא איבדה את העשתונות: "די, מוניקה, די, אל תתרגזי. לא נשאר לנו עוד הרבה. עוד שתי שורות ואנחנו מסיימות את הקניה. תהיי סבלנית, רק עוד טיפה". כשהגיעו אל הקופה כדי לשלם על המצרכים, נתקל מבטה של הילדה למסטיקים הצבעוניים והיא דרשה בתוקף מסטיק. כשאמה השיבה בשלילה, עשתה שם הילדה סצנה קולנית של בכי וצעקות והאמא דיברה בקול רגוע ושקט: "מוניקה, לא להתרגז. אנחנו תכף מסיימות כאן. חמש דקות ואנחנו בחוץ ואז ניסע הביתה, ותוכלי לחטוף את התנומה שאת כל כך זקוקה לה". האמא גמרה לשלם ויצאה מהסופרמרקט אל מכוניתה. האיש שהלך אחריהן והיה עד לכל שהתרחש, יצא בעקבותיה, הדביק אותה במחצית הדרך לאוטו ואמר לה: "תסלחי לי, גברתי, לא יכולתי שלא לשים לב כיצד שמרת על קור רוחך. אני חייב להחמיא לך על הדרך שבה התנהגת עם מוניקה הקטנה". נתנה בו האמא מבט מחוייך ואמרה: "לקטנה קוראים תמי. אני מוניקה ".

../images/Emo6.gif מכירה את זה....

זה בדיוק מה שקרה לי עכשיו. הלכתי לקנות לעצמי בגדים (מה לעשות שיש לי בקרוב יום הולדת ואני גם נוסעת לסופ"ש אצל המושלמת). הילדים התנהגו כמו שבחיים לא ראיתי אותם
פחד אלוהים... כל הזמן הזכרתי לעצמי שעוד קצת ואני מסיימת

mr_lonely

New member
הבנתם ?

יש לה עוד מעט יום הולדת.... לא ראיתי כלום...לא אמרתי כלום....

mr_lonely

New member
לא אוסף כלום...

מתנות יומולדת זה משהו אישי...לא ? 11 יום...המונה סופר לאחור

רק שיר

New member
רציתי ללכת

וגם חשבתי להתייעץ עם פסיכולוג ילדים , כיוון שילדיי עברו שינוי תהומי ומאד דראסטי, החל מהשינוי במקום המגורים, שינוי בגן וללמוד איך לחיות בלי אבא. אך לא הלכתי, הכל הסתדר משום מה.

love u11

New member
תשאלי את הילדים מה הם חושבים

...מפני שהם יודעים יותר טוב מה עובר עלהם. אם העניין באמת הסתדר אז אני שמח אך יכול להיות שהם סוחבים או מדחיקים משהו--- כדאי מאוד לבדוק את העניין לפחות מנקודת המבט שלהם

למעלה