הדרכה בבה"ד 10

הדרכה בבה"ד 10

קודם כל, שלום כולם. לא הייתי פה כבר המון המון זמן... (אריאל יומטוביאן, מד"א נתניה) בשעה טובה ומוצלחת הצלחתי להשתחל לקורס חובשים שמתחיל ביום ראשון. הכוונה שלי היא לסיים את הקורס ולהשאר שם להדרכה. השאלה שלי היא מה האופציות שלי משם? הבנתי שיש ארבעה מדורים (מפקדים, חובשים, בר"ץ וצפ"ה). מישהו יכול להרחיב קצת יותר על המדורים האלה? שמעתי על משהו שנקרא "מדור חוליה" או משהו כזה... למישהו יש מידע על העניין הזה? רב תודות!

chilli peppa

New member
|../images/Emo27.gif

ממה שידוע לי: מגמת מפקדים - קר"פים, קא"רים, פראמדיקים מגמת חובשים - חובשים.. מן הסתם אחרי שאתה מסיים הדרכה אתה יכול להמשיך להדרכת חובשים, או לתפקיד במרכז טראומה, שזה כולל גם הדרכה של פראמדיקים וקא"רים, מתעסקים עם צוותי 10 ועוד כל מיני דברים שקורים שם. כמובן שאתה יכול (אם הנתונים מתאימים) לצאת לקצונה ולהיות קא"ר...

nikonit

New member
עד כמה שידוע לי

(וזה כבר עוד מעט עשור מאז שהשתחררתי, יתכן שדברים השתנו). "מדור חוליה" = החוליה הארצית, שעוסקת בהדרכת ותרגול גדודי רפואה במילואים. משערת שהחסרונות והיתרונות ברורים. שני חברים טובים שהדריכו שם זוכרים את התפקיד מאוד מאוד לטובה. ממה שהבנתי, מדובר בצוות יחסית קטן, לכן עלול להיות קשה להתקבל.

החוליה

הדרכה בבהד מחולקת לענפים - ה"ענף" (ענף חובשים) שמתעסק עם הקורסי חובשים, "מפקדים" - כמו שכבר צינו פה זה,קאר"ים,פאראמדיקים, "טראומה" - קרפי"ם, חופלים, חוגדים "צפה" - פיתוח הדרכה.. "הדבמ" - הדרכה באמצעות מחשב.. אין יותר מידי מה לפרט..תכיר אותם במהלך הקורס . ברה"צ - הדרכה פחות דיסטנטית מהענף.. גם אותם תכיר במהלך הקורס. " החוליה " - החוליה הארצית, יושבת במתקן לאימון יחידות. מירב עיסוקה הוא אימון מילואימניקים. והחוליה הפיקודית (חו"פ), נכון להיום לכל פיקוד יש את החוליה שלו שמתעסקת בעיקר עם אימוני צוותים /מרפאות/אללי"ם (אימון לפני לחימה)/מערי"ם.. ועוד מגוון רחב של אימונים. רוב האימונים הם של מרפאות סדירניקיות. נבדקת האופציה להעביר את החוליה הפיקודית תחת חסותה של הארצית. אופי החוליה הפיקודית: משך ההכנה לרוב הוא 9 שבועות... המילים שמתארות את התפקיד בצורה הכי טובה - בדואים! נוודים! כל היום עם התיק על הגב.. מוכנים ללכת לאן שלא ישלחו אותך.. מדריכי החו"פ מדריכים במגוון גדול של בסיסים. חלק מהאימונים מועברים ע"י מדריך 1, חלקם (מערים) ע"י מספר מדריכים .. כמובן כמו בכל מקום.. לכל חוליה יש את ההווי שלה.. בכל מקרה, אם תהיה יותר ספציפי לגבי מה רצונך לדעת (על החוליה הפיקודית לפחות), יהיה קל יותר לענות לך.. רצוי בפרטי... כדי להישאר להדרכה בבה"ד בנים לרוב עושים מבדקי הדרכי לפני שירותם הצבאי. תמיד יש אופציה (אם אני לא טועה בשבוע 10) לעבור מבדקים במידה ועדיין לא עברת. עד מתי יולי 04? :) הדס.

רב תודות! ../images/Emo13.gif

האמת היא שאני מאד מקדים את המאוחר. כאמור, רק מחר אני מתחיל את הקורס חובשים והכוונה שלי היא בהחלט להשאר שם להדרכה (חובש קרבי אני לא יכול להיות מסיבות שאין סיבה לפרט כאן וחובש מרפאה נשמע לי כמו הבזבוז הכי גדול של הזמן היקר בהחלט שלי). החלטתי רק לבדוק את השטח ולראות מה האופציות שלי מכאן. תודה רבה לעונים!

shadow3

New member
המגמות שיש בבה"ד 10 מדור הדרכות מיוחדות (הדר"מ) - נקרא בפני כל ברה"צ או ברה"ן בעצם מתעסק בעיקר בהדרכה מקצועית שם ובעברת תכנים לקורסי חובשים...יש להם פחות קשר אישי עם חניכים והם פחות מתעסקים בפיקוד ומשמעת אלא יותר בהדרכה נטו. ענף חובשים - מתעסקים בהעברת קורסי חובשים גם המגמה הכי גדולה בבה"ד 10, הם מתעסקים מעבר להדרכה של הקורסי חובשים גם בפיקוד כאשר הם המפקדים האישיים של החיילים חוליה ארצית - חוליה ארצית מתעסקים בהדרכה הקשה ביותר שיש. ההתפקיד שלהם הוא להעביר רענונים למילאומניקים שיכול להיות בין חובשים לרופאים הם יכולים להגיע לכל בסיס. הם נחשבים מדריכים ממש טובים כי הם צריכים להשתלט על מילאומניקים ללא בסיס דיסטנס אלא מעניין נטו כאשר הם עובדים לבד ומעבירים הדרכות לבד ורק לקראת סוף השבוע הם חוזרים למתקן ששם הם יושבים. מדור טראומה - מדור טראומה מתעסק בהעברת ATLS לרופאים ופאראמדיקים ומעבר לזה מתעסק בהפעלת מרכז הסימולציה הרפואית שקיים בבה"ד הם לרוב חוזרים ויוצרים יומיות. ענף מפקדים - ענף מפקדים אחראים על הדרכות של הכשרות נוספות - כלומר כל מה שלא הכשרת יסוד. הם מדריכים קא"רים (קצינים ארגון רפואה) קר"פים (רציני רפואה), השלמה של פאראמדיקים, חוג"דים וכו' כל מה שכולל הכשרה נוספות ומעבר להכשרה בסיסית. חוליה פיקודית - בדרך כלל לא הטופ של הטופ של ההדרכה מבה"ד 10 ,הרבה חיילים מגיעים לשם מהיחידות השונות הם עוסקים בעיקר ברענונים לחיילים בסדיר, מזכיר מעט את החוליה הארצית אך בצורה אחרת מאוד... צפ"ה - צוות פיתוח הדרכה, אחראי על תיקוף של כל מיני תו"לים ושל גיוס מדריכים חדשים וניהול מבדקים להדרכה. בכל מקרה רק עכשיו התחלת קורס חובשים, אתה לא יודע מה זה קורס חובשים ואתה לא יודע מה זה הדרכה בבה"ד 10, תרשה לעצמך להחשף מעט לנושא לפני שתשפוט כל מגמה, כאשר גם יכנסו אליך נציגי היחידות להסביר על כל דבר... שיהיה לך בהצלחה

18 G

New member
מצטרפת לתודות

רציתי בדיוק לשאול את אותה שאלה שאריאל שאל. אומנם אני עדיין לא מתחילה קורס אבל אני כרגע ב-יב' ובגלל בעיות פרופיל לצערי לא אצליח להגיע לפראמדיקים. והאופציה שחשבתי עליה היא קורס חובשים והדרכה בהמשך... תודה על ההסברים :) ליאור

למעלה