הדרכה באוסטריה

SPnage

New member
הדרכה באוסטריה

שנה שעברה הצלחתי סוף סוף לשכנע את האישה לנסות שוב סקי אחרי 5 שנות הפסקה, ונסענו לשבוע לקלאב מד בואל-טורנס. נסענו לקלאב בעיקר כי רציתי שהיא תהיה במסגרת של הדרכה, ואכן ביום האחרון כשגלשנו יחד היא כבר עשתה כחולים בקלות והסתדרה עם אדומים לא קשים.
השנה חשבתי על אוסטריה. יש מבצע של לופטהנזה למינכן בסביבות 350$ ויש להם טיסה חזרה במוצ"ש ב-22:30 אז מרוויחים עוד יום גלישה.
השאלה איך זה עובד מבחינת הדרכה באתרים הגדולים באוסטריה. פשוט נרשמים ביום הראשון? מה עלות? מה קורה אם אנחנו מגיעים לאתר ביום חמישי או שישי ולא מתחילים לגלוש ביום ראשון כמו כל המלונות?
או בקיצור בהתחשב בזה שאני נוסע עם גולשת ברמה בינונית ורוצה שתהיה לה הדרכה, אפשר לעשות זאת באוסטריה בנוחות ובמחיר נורמלי, או ששוב אאלץ לחפש איזה קלאב?

I Gabe

New member
עשיתי רק שיעורים פרטיים, לא קבוצתיים

נכנסתי ביום הראשון לבי"ס לסקי הכי קרוב לאתר והזמנתי שיעורים. עם קבוצות זה לא שונה מהותית. אתה שואל מתי מתחילה קבוצה באנגלית לרמה שלה. בשיא העונה מתחילה בדרך כלל קבוצה כל יום. המחיר תלוי באורך הקורס. לא התעמקתי בקבוצות כי כאמור אני מעדיף שיעורים פרטיים אבל מה שאני זוכר זה סדרי גודל של 120€ לקורס של יומיים. צריך לברר גודל קבוצה כי פה ושם ראיתי קבוצות די גדולות ולא נראה לי שהמדריך יכול להקדיש תשומת לב לכל כך הרבה תלמידים. שיעורים פרטיים עולים בערך 40€ לשעה ולדעתי 3 שיעורים פרטיים יותר עדיפים מיומיים בקבוצה וגם מפנה את שאר היום לתרגול וגלישה עצמית.

מחזק את דבריך בקשר לאפקטיביות השיעורים הפרטיים.
אבל יש מצב שהיא רוצה הדרכה קבוצתית בשביל החברה.

Cמן רשום

New member
כן, נרשמים ביום הראשון

בחלק מבתי הספר אפשר להרשם גם באינטרנט (או מייל) מראש אבל נראה לי מיותר. זה לא יותר זול ולא נתקלתי אי פעם שלא היו מדריכים פנויים.

רוצה לחזק את אלה שכתבו לפניי, גם אני מאמין ששיעורים פרטיים יותר משתלמים בתחשיב הכללי מבחינת עלות תועלת. למרות שאני חייב להסתייג שבחלק מהאתרים באוסטריה ההדרכה היא קצת יותר יקרה מ-40 יורו. השכיח שאני נתקלתי זה 50 יורו וראיתי גם 55 ו-60. באיטליה באמת היה 40 יורו ואפילו פחות. תשאלו בקבלה במלון כי להרבה בתי מלון יש הנחות בבתי ספר מסויימים. כנ"ל גם בהשכרת ציוד.

SPnage

New member
לא יודע אם מתאים פרטי

בשבילה זו תהיה חופשה שלישית, היא כבר לא ברמה של מתחילים אבל עדיין קשה לה במסלולים מאתגרים. העניין הוא שאנחנו כנראה נסע עם עוד חברים שגולשים ברמה גבוה יותר. אני רוצה לפחות חלק מהמזמן לגלוש איתם ולא עם האישה פשוט כי היא גולשת לאט (זה נחמד לגלוש ביחד ליום של צילומים, אבל לא לשבוע שלם). מה שבאמת אני צריך זה שתהיה לה מסגרת לגלוש בה כשאנחנו לא ביחד, מדריך או קבוצה שתוכל לגלוש איתם וכמובן גם ללמוד ולהתקדם ברמת הגלישה.
שיעורים פרטיים ליותר מיום-יומיים יעלה מחיר אסטרונומי. לכן אני מחפש משהו כמו 4-5 ימים של הדרכה מלאה, או לפחות חצאי ימים שיאפשרו לנו גם לגלוש ביחד קצת וגם לגלוש בנפרד.

Cמן רשום

New member
אתה מפספס נקודה

שיעורים פרטיים אתה לא לוקח לה מהבוקר עד הערב, אתה לוקח שע ביום, שעתיים גג. האפקטיביות של זה היא כמו של יום הדרכה קבוצתי מלא, אם לא יותר.

SPnage

New member
כנראה לא הבנת אותי

אחרי שעה-שעתיים היא לא תמשיך לגלוש לבד, ואני רוצה שהיא תוכל להיות זמן ארוך יותר במסגרת הדרכה כדי שאני אוכל לגלוש גם בעצמי ולא רק איתה. אני צריך בשבילה מסגרת שהיא תוכל לגלוש חצי מהזמן בערך עם הדרכה, ושאר הזמן נגלוש ביחד. חשבתי על משהו כמו 4-5 ימים מלאים או חצאי ימים בקבוצה.
ההדרכה זה לא רק כדי לשפר טכניקה, זה גם לגלוש בכיף עם מדריך שמכיר את האתר ויודע לאן כדאי לקחת אותך לפי תנאי הגלישה באותו יום ורמת הגלישה שלך.

marceloros

Member
מנהל
לסיכום

היות ולא מדובר בקלאב מד, קבוצות נפתחות כל הזמן, צריך רק לגשת לבי"ס וכמו שציינו יהיה הכי טוב, להזמין כבר מהבית.
תהנו !

למעלה