הדרך לשינוי העולם המוסלמי, המעש

nightbird

New member
הדרך לשינוי העולם המוסלמי, המעש

אינה יכולה להיות הדרך שאתה מציע, כי אתה יוצא מנקודת הנחה שהעולם כולו רציונלי לחלוטין, כולל המערב תאב-הנקם (ובצדק) וכולל העולם המוסלמי על כל הסתעפויותיו המטורפות וחלקו ה"מתון" יותר, שרק שמח בשקט על פגיעה בארה"ב. זה כאילו בשנות השלושים היו מציעים לחסל את הנאציזם על-ידי הטבות כלכליות לגרמניה. זה פשוט לא רציני. מגיע שלב מסוים בו האובייקט-לתיקון עבר את נקודת החזרה. כשקניבל מטורף רודף אחריך עם סכין מדממת, אתה צריך לירות בו, לא להציע לו ארטיק בתור תחליף. המצב עם האיסלם הקיצוני הוא כזה שאין דרך לתקנו אלא על-ידי מלחמה.

המעש

New member
קשקוש מקושקש.....nightbird !

תמיד כשאין לימין מה להגיד אתם מביאים דוגמאות מהנאצים! הנאצים היו תופעה מיוחדת בהיסטוריה האנושית של הייתה קודם לכן ואין כיום ולא תהיה בעתיד! להזכירך, גרמניה היא אחת המדינות היותר מתועשות והיותר עשירות בהיסטוריה ודווקא בשל עובדה זו צמח משם הנאציזם!

nightbird

New member
למה אתה צועק? ../images/Emo13.gif

אי אפשר לענות בצורה תרבותית, בלי צרחות וסימני קריאה? מה קשור לפה ענין הימין והשמאל ולמה זה כל-כך מרגיז אותך? לעצם הענין - גרמניה היא אכן אחת המדינות העשירות - היום. אך אני די מתפלא שאתה לא יודע שהנאציזם עלה על רקע של בעיות כלכליות קשות וחובות גדולים למדינות אחרות אחרי מלחמת העולם הראשונה. מה שאני אומר הוא שלכל דבר אפשר למצוא סיבה, והשאלה היא מתי אתה מחליט שהסיבה כבר אינה יכולה לשמש כהצדקה. לא משנה אם הדוגמה היא הנאצים או משהו אחר.

המעש

New member
המשברים הכלכלים....nightbird !

של המאה הקודמת פקדו את כל העולם המתועש והמפותח, גם בארה"ב היה משבר כלכלי ושם לא צמחו הנאציזם! הנאציזם הוא תוצאה של אנטישמיות של מאות שנים באירופה שהמשבר הכלכלי תרם לעלייתם לשלטון, אבל מי אני שאמצא סיבות לתופעה נאצית ימש"ו? רק לידיעתך, גרמניה הייתה למדינה המתועשת והעשירה ביותר בכל אירופה, לפני המשבר הכלכלי של שנות השלושים, במאה הקודמת - עד כדי כך שמארקס חזה ששם תהיה המהפכה הקומוניסיטית הראשונה! כך אוכך, אין להשוות את הנאצים למה שקורה בעולם המוסלמי המפגר כלכלית ומצמיח את התופעה של המחבלים שאין להם כל ערך לחיי אדם!

nightbird

New member
זה בערך מה שאני אומר

עוני או קשיים כלכליים אינם יכולים לשמש להצדקה או אפילו ל"הבנה מסוייגת" של אלימות. זו אכן בעיה של מנטליות, כמו האנטישמיות באירופה. ואז צריך רק איזה טריגר להוציא את השד מהבקבוק. בקשר לגרמניה, אתה מדבר על תקופה אחרת לגמרי, עוד לפני מלחמת העולם הראשונה ולפחות שלושים שנה לפני עליית הנאציזם. בין מלחמות העולם היא היתה שקועה בבעיות כלכליות קשות, כאשר נאלצה להדפיס כסף בכמויות עצומות ולהדהיר אינפלציה אסטרונומית כדי לשלם חובות. במחצית השניה של שנות העשרים היא קיבלה הלוואות שאכן שיפרו את מצבה ואיפשרו לה תקופה קצרה של רגיעה לכאורה, אך כלכלתה התמוטטה לחלוטין במשבר העולמי שהזכרת. בקיצור - הנאציזם לא צמח על רקע של שגשוג.

המעש

New member
מה הפלא שאין לך מושג nightbird ?

משברים כלכליים יכולים להרחש רק במדינות עשירות ומתועשות! מילארד מוסלמים חיים היום תחת משטרים אפלים שארה"ב תומכת ברובן, מלחמה בטרור אינה יכולה חהיות יעילה ללא שינוי האווירה מהם צומחים הטרוריסטים ולזה אין כל צורך בהבנת המניעים שלהם שאינם קיימים ממילא!

nightbird

New member
טוב, חמודי ../images/Emo13.gif

די ברור שאם יש פה מישהו שאין לו מושג זה אתה. אתה מבלבל ארועים היסטוריים (למשל - מקפיץ את קארל מרכס לשנת 1920, כאשר הוא כבר היה, איך לומר, קצת מת) ובמקום להוריד פרופיל ולהודות בטעות אתה מעדיף להמשיך לצרוח. זו לא בושה לא לדעת משהו, זו כן בושה להעמיד פני ידען ולהתעקש. בקשר לטרור - דעותינו לא חלוקות באופן מהותי, אכן צריך לשנות את האוירה בה צומח הטרור, אלא שאתה סבור שהדרך היא כלכלית בלבד, אני סבור שהדרך היא כלכלית אחרי מכה צבאית. בוא נסיים כדי שהוויכוח הזה לא יתחיל להיות יותר מדי מביך עבורך

אבו-דני

New member
nightbird עוד מעט תשמע על הפתעה..

חניבעל יכנס לתמונה על מנת להסביר לך על מהות הבעיה.. כלום לא ידעת שהאיש הוא בן דודו של טוביה ...החולב ה"מלומד"?

המעש, שאלה לי אליך

האם אתה הוא אותו המעש מאקטואליה לשעבר ביואל?, אם כן, האם עברת גם לאורט אקטואליה למתקדמים?

שאלתי, כי רציתי שתמסור דרישת

לשקדי, מאז המעבר מיואל לאורט אני לא מצליחה להיכנס במובן של להשתתף באקטואליה למתקדמים כי יש בעיות עם הקשר בין האימייל שלי ובין הדס מטס על כל פנים אני מקווה שזה יסודר בעזרת מישהו בימים הקרובים וחוץ מזה סתם סיקרן אותי כי אני זוכרת אותך גם מיואל וזה לא היה כל כך ברור אולי עוד מישהו רצה את השם שלך?

שרוף

New member
קודם כל המעש הרשה לי לתקן אותך

הנאציזם צמח על רקע אבטלה ועוני של מעמד הפועלים בגרמניה באותה תקופה. משטרים צומחים תמיד כשהקרקע פוריה לכך. דבר שני האדון או הגברת ציפור לילה העלה תיזה שאמנם מנוגדת לתיזה שלך אבל לקרוא לכך קשקוש מקושקש זאת מכה מתחת לחגורה התיזה הזאת היא לגיטימית בדיוק כמו התיזה שלך. לקרוא לזה קשקוש מקושקש זוהי התנשאות ויהירות שמאלנית טיפוסית. הגיע הזמן שתגלה בגרות ותפסיק לפסול בצורה כזו מכוערת גאוותנית יהירה ומתנשאת ודיי ילדותית הייתי אומר אחרים שחושבים הפוך ממך.

pomelit

New member
אבל בארצות הברית היה מצב כלכלי

לא פחות קשה משהיה בגרמניה בשנות השלושים. בגרמניה בחרו בהיטלר באמריקה בחרו ברוזוולט למה? אין לי מושג. אבל זה קצת סתמי להגיד שהנאציזם עלה כי היו עניים ודי. הרבה עמים היו עניים. חלק מהם הורידו את הראש לכמה אנשים, חלק מהם לא.

nightbird

New member
נכון מאוד, פומלית

זה מה שאמרתי - לכל דבר אפשר למצוא סיבות, אך סיבה אינה הצדקה. ההסבר המקובל לעליית הנאציזם בגרמניה הוא המצב הכלכלי וההשפלה בעקבות מלחמת העולם הראשונה, אך לכך יש להוסיף דורות של חינוך פרוסי נוקשה למילוי פקודות, מאות שנים של אנטישמיות באירופה וגורמים נוספים שהפכו את גרמניה כר נוח לעליית משטר פאשיסטי מופרע ורצחני. המצב הכלכלי לא יכול היה לשמש לו כ"נסיבות מקלות" במשפט ההיסטוריה. לכן גם אני סבור שזה שטחי לומר שהאיסלם הקיצוני צמח רק על רקע של עוני וש"צריך להבין גם אותם". בעולם המוסלמי יש בעיה קשה של מנטליות אלימה, שלא עשתה שום צעדים משמעותיים קדימה במהלך הדורות. שיפור המצב הכלכלי לא ישנה זאת. כפי שאמרת - יש הרבה עמים עניים, והם לא בהכרח משתוללים ומרסקים מטוסים.

רלוונטי

New member
כל תיזה שמסתכמת.................

במלחמה כאופציה יחידה, היא קישקוש.היכולת שלך לקשר זאת באופן אוטומטי אם השמאל רק מראה שאתה נוקט באותם כלים של התנשאות ויהירות שאתה יוצא נגדם.

nightbird

New member
זה בסדר, שרוף

תודה על תגובתך, אבל אני לא מתרגש מהצעקות של המעש. זו כנראה תרבות הוויכוח של האיש הזה. חוץ מזה הוא הצליח במספר קטן של הודעות לפלוט כל-כך הרבה שטויות, שכנראה מיותר לנהל איתו דיון רציני. לדעתו קרל מרכס חי בשנות העשרים של המאה הקודמת, בגרמניה היתה פריחה כלכלית בעת עליית הנאציזם, ומשבר כלכלי יכול להתרחש רק בארצות עשירות ומתועשות (כמו אלבניה וצפון קוריאה למשל...). אני מניח שהתיזה הבאה שלו תתבסס על כך שהעולם הוא צלחת שטוחה הניצבת על ארבעה פילים, וגם את זה הוא יצעק עם המון סימני קריאה. הוא לא יהיר ומתנשא, הוא פשוט ילד שמנסה להרשים ואין צורך לכעוס עליו.

שרוף

New member
האמן לי שאני גם לא מתרגש מהמעש

אבל מה לעשות זה מגיע לו. אסור לתת לאנשים האלה לצאת פטור מעונש על היהירות ההתנשאות הכל כך שמאלנית טיפוסית הזאת. אני מכיר את האדם הזה והריני להבטיחך כי מזמן הוא עבר את גיל הילדות או אולי מכוון אתה אל הגיל המנטלי? פה לא אתווכח עימך.

למעלה