הדרך לאמירת "לא" לאלימות עוברת דרך

הדרך לאמירת "לא" לאלימות עוברת דרך

אמירת "לא" לשורש כל רע = הכיבוש הישראלי בשטחי פלשתין הכבושה, וסירוב לשרת בצבא הכיבוש, הדיכוי והרצח. נורמות אלימות אינן נעצרות בקו הירוק! מי שלמד להיות אלים שם, ימשיך בכך גם כאן. כל עוד לא הופנמו, לקחים אלו, יהיו כל מאמציכם לריק.

גם אם נצא משם

אני לא בטוח שזה יפסיק את האלימות בכבישים, ובבתי הספר, ובתור לבנק, ובמשפחה, ובכל מקום אחר- שלא לדבר על הפשיעה האלימה. האלימות במאקרו מתחילה במיקרו. לא כל מדינה שסובלת מנגע האלימות (ואני מאמין לצערי שרוב המדינות בעולם סובלות מזה, מי יותר ומי פחות) כבשה שטחים (או שיחררה אותם, תלוי מאיזה צד של המפה הפוליטית מסתכלים) או נמצאת במצב מלחמה מול עם אחר. האלימות היא נגע אנושי, לא מקומי והיא מגיעה ממקום הרבה יותר בסיסי ואישי ממצב פוליטי זה או אחר.

החברה שלנו הורעלה לחלוטין מן הכיבוש

ויקח לה, אכן, בסביבות ארבעים, עד חמישים וחמש שנה להבריא, באומדן זהיר.

שילה1

New member
רואה בדבריך הסתה או המרדה שלא

לשרת בצה"ל ככלל,ובשטחים בפרט. ואגב,פלשתין?היכן היא? אני מכירה את ישראל,וכך גם רב העולם הנאור.

אלימות וברבריות זו המצאה ישראלית !!

האלימות והברבריות הומצאה בשנת 1967 ! עם כיבוש שטחי פלסטין תחת מגפי הצורר הישראלי הורעלו מקורות התום והנאורות שלנו באלימות גואה ונוראית - שחלחלה גם לשאר תחומי החיים כגון הכבישים והלימודים והשפה. להזכירכם: העולם היה מקום רגוע ושקט, עד לכיבוש השטחים, מולם לא נפלה שערה מראשו של אזרח העולם לפני ששרשראות הטנקים שלנו פלשו לרחובות שכם. האיזור של המזרח התיכון היה שקט ושליו - עד לאירוע המזעזע שהתרחש ב 1882, כאשר קבוצה קטנה של ביל"ויים עלתה לישראל. (אגב היא הגיעה לאחר פרעות קישינב בהם נשחטו בחרבות הקוזאקים מאות יהודים, ברור שהקוז'אקים פעלו בלגיטימיות כיוון שהם הושפלו במחסומים..) המתיישבים היהודים "התנחלו" על אדמות ביצה ואדמות שנקנו בכסף (כסף יהודי מזוהם) בתל חי התרחש הפיגוע הראשון - כל יושבי המקום נטבחו באופן לגיטימי כיוון שגזל הקרקעות הרגיז את בני המקום הנאורים. ב1921 נשחטו רוב תושבי חברון היהודיים כנקמה מוקדמת (שקצת הקדימה את זמנה) על טבח ברוך גולדשטיין, כ50-70 יהודים נשחטו בסכינים על ידי שכניהם השלווים ורגועים, 1936-1939 פרץ בארץ המרד הגדול - האינתיפדה הראשונה !! מאות נרצחו בדרכים, בבתים, בשוק ועבודה - כל זאת כיוון שאנו עם כובש ואכזר ! ב48 האו"ם חילק את הארץ לשני חלקים (לא שווים) בגודלם - אלה שקיבלו את החלק הגדול כל כך שמחו בחלקם שהם מיד פתחו במלחמה - כדי שאלה שקיבלו את החלק הקטן - ישארו בלי כלום !! צודקים ! אחרת אנו בני העם האלים במזרח התיכון עוד היינו עורכים בהם לינץ'.. אבל במחשבה שניה.. בפעם הבאה שיעכבו אותי בכניסה לקניון.. וישפילו אותי.. אני אחזור לנקום - עם חגורה מתקתקת על מותני..

שילה1

New member
לא אתן שתשתמש בביטוי "צורר ישראלי"

בהתייחסות לצה,ל. צורר הוא צורר..והיה אחד שכזה. כל קונוטציה לשואה אינה מקובלת עליי,ומבטאת את חוסר הרגישות של הכותב. ולצערי,כתיבתך אלימה,ובסופה מגיע איום. האם זו דרכך. תמהתני!

s h o o s h a

New member
אלימות וברבריות

אכן, שתי אלה על פניה הרבות, אינן המצאה ישראלית ומי שכן המציאו אותן, אין לו שם. ברורה ונהירה לי ההשוואה שניסית לעשות בדבריך ולחדד את ה"לגיטימיות" שבה נוקטים שונאינו נגדנו, אולם, כפי שעיניך הרואות, הדיון נגרר להיות דיון אלים מאד, בעל אמירות שפוגעות בנפשות רבות ולא לזה כיוונתי. אין כל לגיטימיות לנקיטת שום סוג של אלימות. נקודה את הויכוח הפוליטי סביב אמירתי הקודמת אבקש להעביר לפורום שעוסק בנושאים פוליטיים (שטחים כבושים, כן או לא צודק וכו') ואת הפורום הזה, הבה נשאיר בניסיון לדון ולפתור מצוקות של אלו הסובלים מידי המשטרה, ילדים ונשים הסובלים בתוך ומחוץ לביתם. באשר להצעה כי יתחילו להתייחס למדיה זו ולדברים הנאמרים בה, סביר שהדבר יתרחש, אך ככל דבר, כל דבר בעתו. אני מאחלת לכולנו יום נעים ותחילת והמשך שבוע רגוע

s h o o s h a

New member
לקחת נושא הכי רגיש ועשית בו לינץ'

לא, אין לי כל כוונה להתווכח אתך או להתעמת אתך שכן דבריך באים מתוך שנאה ושטנה כל כך רבה עד שהיא מעוורת את עיניך ומשתקת את אצבעותיך להקליד באופן מאד מסויים. אני גם לא אמחק את השרשור הזה, על מנת שיהיה אות וראָיה לאחרים ל'עשבים השוטים' שעדין צומחים בינינו, על מנת שתהווה דוגמא לכל אותם אלו שצריך לעקרם מהשורש.

שילה1

New member
וכולי תקווה שיהיה מי שישים לבו

ולא רק,לאיומו של הכותב בסוף דבריו!

למי שלא הבין את דברי..

מכתבי הוא תשובה לכותב הראשון, המרשה לעצמו לסכם את כל הרוע והאלימות בתפיסה פוליטית עלובה וריקה מתוכן ממשי. ציטוט: אמירת "לא" לשורש כל רע = הכיבוש הישראלי בשטחי פלשתין הכבושה, וסירוב לשרת בצבא הכיבוש, הדיכוי והרצח. למי שיקרא עכשיו את הודעתי, בהקשר זה, יבין את הציניות בה היא נכתבה. את המגוכחות של הטענה - כאילו כל הרוע במתחיל ונגמר בסכסוך הפוליטי. את האיוולת שמצדיקה פיגועים - כמענה לגיטימי של מאבק.. המשוואה המעוותת שאם השפילו אותי במחסום.. אזי פיגוע הוא הגיוני.. קראו את ההודעה הראשונה. וחזרו וקראו את הודעתי. ולאלה שנפגעו מביטויים - אני מתנצל, באמת מתנצל. יחד עם זאת לא אתן שיציירו את הצבא שלנו כהתגלמות הרוע, ההרס והאלימות !! אל תהיו שטחיים. הביטויים שבהם מתאר הכותב הראשון את צה"ל הם כמו תאורו כצבא צורר ! הייתי מצפה לתגובות על ההודעה הראשונה ! כפוגעת בצה"ל ובנו כמדינה.

למעלה