``הדרך השלישית...`` [ז-2]

``הדרך השלישית...`` [ז-2]

- שוחחנו יום יום בטלפון, המשכתי לבוא יום בשבוע לעיר, נפגשתי עמה, יצאנו פה ושם, לא השלימה עם עזיבתי ואז הפתיעה אותי באחד מביקוריי והציעה לי שהיא תעזוב את העיר לתקופת ניסיון ותצטרף אליי… - - הופתעתי מאד מהצעה בלתי צפויה זו, חשבתי עליה ימים כלילות והגעתי למסקנה, שזה לא ילך, היא יכולה לבוא ולהצטרף אליי, אך היא לא תהיה מאושרת , הכרתי את סיגל במידה מספקת כדי לדעת שזה לא בשבילה, היא לא תוכל להתגורר ביישוב קטן כמו שלי… לא ! עניתי בפגישתנו הבאה לא חושב שזה רעיון מוצלח בשבילך ,מוטב שלא מאשר תהיי אדם לא מאושר וממורמר… אבל אני כמובן לא אקבע לך וזו צריכה להיות החלטה שלך. באחד הימים, קיבלתי שיחת טלפון ועל הקו היתה אימה, הזמינה אותי לי-ם , קבענו למחרת בשעות הבקר, הגעתי לשכונת רמות , קיבלה אותי יפה בפתח דירתה, בצעד מפתיע משהו נשקה ללחיי, הזמינה אותי לשבת ונפנתה להכין קפה, הבטתי בה מאחור עת נפנתה ונכנסה למטבח, אישה נאה ואף יפה, הליכה זקופה וגאה, אישה שלמרות שעות העבודה המרובות לידות וגידול שמונה ילדים, תמיד עם אופטימיות, חיוך על השפתיים , אישה …. הכינה קפה עוגיות ביתיות מעשה ידיה והתיישבה לידי, עם הג`ינס והסריג החצי זרוק לא יכולתי להפסיק מלבחון אותה במבטי, ניראה שהבחינה במבטיי ואף נהנתה מהם… פתחה , במה נשמע ואיך הןלך בעיסוקיי החדשים, סיפרתי פרטתי, הקשיבה והתעניינה בכל ואז מבלי שום איתות או התראה שאלה: מה קורה בינך לבין סיגל???!!! ואני, כמעט נחנקתי, אמרה סליחה , זה בהחלט לא ענייני, ואני ממש מתנצלת אם אני חצופה, אבל דע לך שאני שואלת בשבילך לא פחות מאשר בשבילה, היא הבת שלי , אבל אתה, אתה ,.. אליך אני חשה משהו מיוחד… ואני , יודעת להעריך גבר, ואני חושבת שאתה סתם מתבזבז… וגם היא. משום מה אתם חגים אחד סביב השני במעגלי ריקוד אינסופיים… אתם מסתובבים אחד סביב השני כמו עש לילה סביב המנורה, אבל הוא לפחות נצמד בסוף, אומנם הוא נשרף אבל הוא נצמד. ואתם , אתם ממשיכים להסתובב , כאילו יש `` מגן מים`` למנורה…[דוקא אהבתי ת`דוגמא…] קדימה, סיגל היא בחורה עם הרבה גאווה , תעשה ת`צעד, מה יש??? אני יודעת עליך כמעט הכל… אומנם דרך העיניים של סיגל אבל אני לא טיפשה והתרשמתי ממה שהייתי צריכה, מאז שראיתיך בפתיחת המשרד אני לא מצליחה להבין מה מונע מכם??? השתררה דממה. לא ידעתי מה… לא יכולתי להגיב, כל אישה אחרת שהייתה רק מנסה לחדור מעט לפרטיות שלי הייתי קם והולך, כל חברותיי לשעבר כשרק העלו את נושא המפגש עם הורהן, עשיתי אחורה פנה.. וכאן, אני יושב ומאזין בשוויון נפש. אישה נהדרת חשבתי לעצמי, אישה מדהימה, והפלגתי לי במחוזות הדימיון… חשתי בידה אוחזת בכף-ידי שהייתה מונחת, מוטלת על ירכי, נחתתי באחת, מדימיונותיי, חפנה בכף ידי וליטפה אותה באגודל ה, הביטה לתוך עניי , איזה צבע משגע היה לעיניה… אני ממש מתנצלת אמרה, לא התכוונתי ולא רציתי לפגוע או לחטט, אני , אני רק מנסה לעזור לך ולא רק לסיגל אתה יקר לי … אם הייתם מנסים, ולא הולך אז מילא, אבל… השתתקה, והמשיכה ללטף ידי, איני יודע כמה זמן ישבנו כך מביטים אחד בשני, בוחנים ,ראש שיער, גוף… נצמדה אליי עוד יותר נשקה ללחיי וביקשה סליחה, אני לא יודע אם זאת חוכמתה המרובה או צירוף מקרים אך באחת נשבר הקרח, הסברתי, דיברתי, שיחזרתי, יש רגעים שאני דיברתי והיא שתקה והיו רגעים שדיברנו יחד, והיו רגעים שהיא דיברה ואני שתקתי והיו שתיקות הרבה שתיקות. לבסוף קמתי ואמרתי שאני צריך לזוז, ניסתה לשכנע אותי שאצטרף אליה לצהרים לא הסכמתי , לוותה אותי לדלת, ואז אמרה ביקשה שני דברים, אחד, שסיגל לא תדע לעולם על המפגש הזה… שנית, `` אל תעלם…`` כך אמרה ולא יספה. ניפרדנו לשלום, ואני עשיתי את כל הדרך הארוכה לביתי מהורהר ומבולבל לחלוטין. ביקוריי הלכו והדללו, הלכו ונתמעטו, הייתי עסוק עד מעל לראשי במשימות שונות ביישובי החדש –ישן. בנתיים הכרתי נשים אחרות, ובנהן את מי שעתידה להיות אישתי, נסעתי אליה וסיפרתי לה על כך שיש מישהי רצינית בחיי… ופעם ראשונה, כן זו היתה פעם ראשונה. שממש ממש ראיתי בעיניה, בפניה שזה אינו לרוחה כלל וכלל, למרות שהכחישה בתוקף ואף נתנה לי את ברכת הדרך. כעבור כשנה נישאתי, סיגל לא היתה…אך אימה הגיעה . לאחר נישואיי נפרדתי מרוב עיסוקיי הקודמים, והתמקדתי בעבודה במקום אחד כשכיר. המשכתי ת`קשר עמה בעיקר טלפונית אחת למספר חודשים נסעתי אליה למשרד… והקשר ג ו ו ו ו ו ע ע ע ע ע ע . . . . . . . . . . . . הטלפון מצלצל מתעלם, לא בא לי להפסיק עיסוקיי בגינה, ביום החופשי שלי, שוב צילצול ועוד צילצול, לבסוף ניכנע רץ הביתה מרים ת`שפופרת….שקט. טוב, שוב צילצול מרים, sus ? כן, מיד זיהיתי, סיגל? סיגל מה נשמע, התיישבתי על השטיח ופיטפטנו, התקשרתי ביום ו` משום שאני יודעת שאישתך בעבודה… ולא רוצה להפריע, דיברנו למעלה משעתיים סיפרה הכל שיחררה קצת וינטלציה… וביקורת מרומזת עליי, ואז לפני שנפרדנו אמרה כדרך אגב שהיא מתחתנת בעוד חודש, ושאנו מוזמנים, ושאבטיח לה שנבוא, הבטחתי. הייתה כלה יפה, הייתה חתונה יפה הטכס התקיים בביהכנ המרכזי בי-ם. קיבלתי יחס מועדף…מאימה. הקשר התחדש מעט לאחר נישואיה ואף ביקרתיה מספר פעמים בי-ם, אך זה לא היה זה… הרגתי אותו סופית, כדי שעברנו לא ימות עם הקשר. - - - - - - ואותה , ואותה, לא ראיתי…. - - - - המשך יבוא… -

החול הרוח

החול הרוח אנקה חרישית קרירות האבן ריח התפוח הנצח מלטף את לחיי שריקה יותר קרוב יותר הלעולם לא נהיה יחד?!

אריההההההההההה

סליחה...אבל אני סתומה... רציתי בבת אחת לבלוע את העלילה... וקפצתי מאחד לשניה בלי הבחנה... ועכשו הבנתי את כל האגדה... ואפילו יש לי פתרון לתעלומה... לספר לך בסוד??? או כאן על קפה ועוגה... מכורה לאהבה.

למעלה