``הדרך השלישית...`` [ד`]

``הדרך השלישית...`` [ד`]

לא שמעתי ממנה כמעט חודש…. …… מטפס במדרגות, חדר מדרגות אפלולי מעט, מטפס לי וחושב להנאתי, תוהה ביני לביני על משמעות המבטים שהחליפה עמי יונית , רכזת פר``ח שמפעילות קבוצתית עימה שבתי זה עתה, כמו כן חשבתי לעצמי שקלטתי בזוית העיין את הקצוצה, שישבה בקצה האולם ואת המבטים שנעצה , או שמא סתם פנטזיות שלי, אני איש של תחושות ושבדרך כלל איני טועה…. תוך שאני חושב הגעתי לקומה האחרונה שם ממוקמת דירת החדר שלי… הכנסתי יד לכיס לשלוף ת`מפתח והרמתי את ראשי…. על המדרגה האחרונה בגרם זה, ישבו מדי צבא, שמהם יצאו שיבולים זהובות שבלטו על רקע התאורה הגרועה בחדר המדרגות והשתפלו להם על כתפיים… נעמדתי, הבטתי, התקרבתי ….סיגל…????!!!! כן סיגל. הנחתי יד מרפרפת, מלטפת על כתפה הרימה ראשה באיטיות, מביטה נעמדת על המדרגה העליונה ועוד לפני שהספקתי לומר משהו נפלה עליי קברה/טמנה ראשה בצווארי ועוד לפני שהספקתי להגיב ,פרצה בבכי ללא מעצורים, שנשמע בעוצמה רבתי לאור התהודה הרבה הקיימת בחדר המדרגות הישן, עטפתיה חיבקתיה ביד אחת ואת השניה נעצתי לכיסי ושלפתי ת`מפתח, הנפתיה מעבר למדרגות וניסיתי להשחיל ת`מפתח לחור המנעול. נכנסתי פנימה ובבעיטה אחורית סגרתי ת`דלת אחריי ,צעדתי לכיוון המיטה הגדולה, הנחתיה שם לא הצלחתי להשתחרר מלפיתתה….שלחתי ידי והדלקתי את מנורת הקריאה. נשכבתי על קצה המיטה לידה מקופל ומעוות כולי… מחובק איתה במן לפיתה משונה, במאמץ אדירים שיחררתי לי יד אחת, והחלתי מלטף את שערה, מנסה להרגיעה במילים טובות, חשבתי לעצמי אתן לה לבכות מעט תירגע נפטפט… הבכי נמשך ונמשך, חשתי את כל צידי הימני רטוב מדמעותיה, ואני מלטף ומחבק, מחבק ומלטף. ביכיה נחלש והלך עד שנדם לבסוף, המשכתי ללטף שערה לאט ובעדינות, תוך שאני מתכנן נתיב מילוט להשתחרר מלפיתתה, מה גם שכל צידי הימני החל במין תחושת נמלים [נרדם בשפת העם] בשל השכיבה הממושכת ללא תנועה…. הצלחתי לבסוף להשתחרר מהלפיתה כיסיתי אותה במעיל , קמתי מהר הורדתי בגדיי לבשתי שורט וטי שירט נוחה יותר. ניכנסתי למטבח. מים על האש, כף מלח. ירקות לשטיפה. סיר נוסף רוטב אדום על גבול החריף… הכנתי סלט ענק עם גבינות. ספגטי עם רוטב על גבול החריפות [שכל מחוזרותיי נפלו ברשתו וטרפו אותו….] פרשתי מפה, ערכתי שולחן. נכנסתי למקלחת התגלחתי והתקלחתי במהירות שיא , התלבשתי, משכתי כיסא והתיישבתי ליד המיטה מתבונן בה וחושב מה כב ר היה יכול לגרום לה לכל ההתפרצות הזו, חשבתי ושיחזרתי את מערכת היחסים בת כחמישה חודשים שהתפתחה בנינו מערכת יחסים מאד מאד משונה אך מיוחדת באותה מידה, לא היתה שום קירבה גופנית סקסיאלית אך היה הרבה חשמל וניצוצות באויר…. התעוררתי בחושך כשידיים חובקות אותי ןפה נצמד לפניי השמוטות לאחור, מגע שפתיה היה נעים לי ,שמעתי אך בקושי את לחישותיה, אני מתנצלת , אני מצטערת ,איך נפלתי עליך הלי שום הודעה… מיד שבתי לאתני וזכרתי מה קורה הזדקפתי בכיסא משכתי אותה אליי, הושבתי אותה על ירכיי והיסתי אותה, אני לא מרשה לך לדבר כך, את לא צריכה להתנצל, כלל לא. מה את חושבת בשביל מה יש חברים, בשביל לשתות קפה יחד??? בשביל בילויים???? חברים יש בדיוק למטרה זו, חברים יש כדי שיהיו כשצריך לידך כשאת צריכה אותם. נשקה לי קלות התחפרה עוד יותר בגופי, ולחשה כל כך נעים לי אתה כל כך טוב אליי… מה הריח הזה ? אתה שובב , מתי הספקת???? לסיגל הייתה חולשה מיוחדת למה שבישלתי ובמיוחד לספגטי המיוחד שלי . אמרתי כשישנת…. את רוצה לאכול או להתרחץ קודם??? קמה התרחצה לבשה טריקו לבנה שלי עם חולצת פלנל שלי שנראתה עליה כחלוק… יצאה כולה זורחת, ומדיפה ריחות נעימים, קמתי לעברה הושבתיה לכיסא, הגשתי הכל לשולחן וישבתי מולה, קמה מן הכיסא והעבירה אותו לידי, רוצה להיות צמודה אליך ,לא רוצה מול רוצה ליד… אכלנו הכל ולא האמנתי לכמויות המזון שהגירה לתוכה, קינחנו בשתיה חמה ועוגיות שנקנו באחת מהקונדיטוריות הרבות הפזורות במחנה יהודה. התחלתי לתחקר אןתה אודות הקורות אותה מאז גיוסה ועד הלום הלכתי סחור סחור ולאט אך היא התחילה לספר ובאמצע קמה, ואמרה לי עד עכשיו טיפלתה בי פינקתה אותי עכשיו בו מגיע גם לך לשכב להתרווח ונמשיך שם…. עזרה לי לפנות הכל לכיור נכנסנו למיטה סיפרה לי את קורותיה כשאני מחזיק בידיה, היה לה קשה מאד, משבר ביחסיה עם חברה דן, וקשיים בטירונות, קשיים רגילים אך בנוסף לכל קצינה בכירה מאד בבסיס ``שמה עליה עין`` בתחילה לא ייחסה לזה חשיבות , <היתה נערה מאד אהודה על כמעט כל רואיה> אך באותו ערב עת הושיבה אותה על בירכיה , נישקה אותה עם נסיונות כלשהם שאינם מעוררים ספיקות, התנערה ממנה ואמרה חד משמעית שאינה מעוניינת. אותה קצינה ניסתה בעוד מספר היזדמנויות משלא עלה בידה , הלכה למקל- החלה להתעמר בה על כל צעד ושעל, ביקורות בשמירה , בדיקות, ועוד כהנה וכהנה , עד לאותו ערב עד ביקשה את אחת המדריכות לזמן מספר חיילות אליה לחדר ובנהם סיגל, שאותה השאירה לסוף, עשתה שיחת חתך או השד יודע איך לקרא לזה, ולבסוף נכנסה אליה סיגל, ניסתה שוב בדרכי נועם משלא הצליחה, התחננה ,פשוט התחננה שתיתן לה רק פעם אחת, פעם אחת, והיא תדאג לארגן לה שיבוץ טוב, ולא תוסיף לראותה יותר…התנפלה עליה הפשיטה אותה וניסתה.…. היא השתחררה ממנה פתחה ת`דלת ואיימה להזעיק את כל הבסיס אם לא תיתן לה להתלבש עכשיו, ולצאת מן החדר בכבוד, וכך היה היא התלבשה הרימה רגליים ישר אליי…מה לעשות שאלה , ותלתה בי זוג עניים. יש לנו חצי לילה לחשוב, אשן על זה לילה ובבקר…בבקר הכל ייראה אחרת. התחבקנו, נשארנו חבוקים וכך נרדמנו חבוקים כל הלילה, כשאני עוד הוגה תוכנית כיצד להשיבה בבקר לבסיס בלי הרבה זעזועים. התעוררתי בבקר לתוך ים כחול, מוקף שדה חיטה זהוב….

למעלה