הדרך היחידה להפסיק את המלחמה.

Woking

New member
../images/Emo79.gif

ודוד יפה עיניים הוא רועה בשושנים ודוד יפה עיניים הוא רועה בשושנים היכה שאול באלפיו ודוד ברבבותיו בן ישי חי וקיים בן ישי חי וקיים.

f r e e b i r d

New member
חבל מאוד...

דוד שלום, חבל שאני מרגישה כאילו שאני מקיימת דיון עם קופי פייסט. הלוואי ותוכל לדבר איתנו מבלי הקופי.

f r e e b i r d

New member
הסבר

המוסלימים מאמינים שגם התורה של היהודים וגם הברית החדשה של הנוצרים סולפו. למה הם אומרים זאת? אין לי מושג. איני מוסלמית, אני פשוט תיקנתי את ההנחה שלך, שאם תאמר למוסלמים שהתורה הובטחה רק ליהודים אז הם יגידו שהיא סולפה ולכן התיאוריה שלך לא תעבוד. הנוצרים יגידו לך שזה נכון אבל המאמינים הנוצרים הם "ישראל החדשה"

f r e e b i r d

New member
שנסון אתה מעקורי בירעם

עכשיו שמתי לב לחתימה שלך. אני ביקרתי בבירעם פעמיים, פעם בתיכון ופעם עם השביבה. כשעברנו ברחובות הכפר וראינו את הבתים ההרוסים חשבתי על שני דברים: 1- כמה יפים הבתים הלבנים מבחינה ארכיטוקטורית. 2- איזה נוף מהמם משתקף משם.

שנסון

New member
../images/Emo41.gifיש לנו כפר יפה

לפחות מה שנשאר ממנו ונוף ירוק ויער מקסים ליד גם וואדי מסתורי ואנשים חמים ויפים בפעם הבאה תרימי טלפון נעשה לך הדרכה

f r e e b i r d

New member
מה המצב שלכם כיום?

איפה עומדת סוגיית כפר בירעם ואיקרת כיום? ואכן כפר יפה יש לכם, המדריך שהיה איתנו הוא מהכפר וכשעברנו מבית לבית הוא הסביר "זה הבית של סבא שלי" "וזה הבית של דודה שלי". לא נשאר אחד בקבוצה שלא הזיל דמעה

שנסון

New member
../images/Emo41.gifאין חדש

מאז שנת 2000 עד היום כלום לא זז לאף אחד לא היה זמן להתעסק עם הכאב ראש שנקרא בירעם ואיקרת

סלוניק

New member
שאלה.

ואני באמת שואל מתוך נקודת מבט של יהודי סקרן ללא שום זלזול או אנטגוניזם. נאמר והכפרים יוכרו על ידי המדינה, האם תעבור לשם? האם תעקור מן היישוב בו אתה מתגורר (בהנחה שזה לא כפר בלתי מוכר אחר) ותעבור לבירעם ואקרית? אני משער שלא, או שלפחות הרוב הגדול העקורים לא יבחרו בכך, ולכן אני תוהה מדוע נושא הכפרים ההרוסים הינו בגדר נושא משמעותי כל כך (פרט לסימבוליזם).

שנסון

New member
../images/Emo41.gifכן

אני מוכן לעבור מהמקום שלי בחזרה לכפר אחרי שיחזירו את האדמות והסיפור של בירעם ואיקרת שונה מסיפור שאר הכפרים הערבים יש לנו את כל האישורים לחזור אבל החלטת בג"ץ בעניין וכל ממשלה שקמה הדגישה את החוסר צדק בסיפור של שני הכפריים

סלוניק

New member
אבל למה?

אני משער שאתה עצמך מעולם לא התגוררת בכפר ולכן אינני מבין איזו סיבה (אפילו סנטימנטליות) יש שאתה מעוניין לעזוב את ביתך ואת העיר בה גדלת בעבור זה. הנצחה זה ערכי, ולכפרים האלה יש משמעות חשובה בבחינת הקשר בין ערביי ישראל לארץ, אבל אני לא מצליח למצוא שום סיבה לעשות את זה ואני גם מאמין שרובם המוחלט של העקורים לא יעשו את זה (מה שמעלה את השאלה בדבר הנחיצות של ההקמה מחדש).

שנסון

New member
../images/Emo41.gifחחונכתי וגדלתי

בידיעה שהבית שלי נמצא בבירעם לא בחיפה היום אחרי 60 שנה אני יודע כל בית הרוס מי בעליו איזה משפחה התגוררה בו חתונות עדין מתקיימות בכנסיה של הכפר המתים נקברים בבית הקברות של הכפר מדי קיץ מתקיימת קייטנה שם ובכל חג ובעיקר חג הפסחא יש תפילה בכנסיה תשאל כל ילד מאיפה הוא והוא יענה לך "אני מ(חיפה, עכו, גוש חלב, נצרת) אבל במקור מבירעם" ואני יכול להבטיח לך מעכשיו שגם ביום העצמאות ה 100 של מדינת ישראל , אנחנו נהיה שם... בבירעם.

למעלה