"הדרך הביתה"

מימי

New member
"הדרך הביתה"

אתמול ראיתי את הסרט הזה, אחרי שציפיתי לראות אותו הרבה זמן. כל הביקורות עליו היו מצוינות, כולם התלהבו, וזה גם סרט סיני- אני אוהבת סרטים סינים- השחקנית הראשית (ז´אנג זיי) שיחקה גם ב"נמר דרקון" והיא שחקנית טובה ויפה נורא, העלילה נראתה מעניינת. ממש התאכזבתי. הסרט הזה פשוט שעמם אותי. לא היה בו שום דבר מעניין, הסיפור היה מופרך, הגיבורה היתה נודניקית, הגיבור נראה כמו ילד ערס בן עשר, הצילומים לא היו משהו מיוחד, ובכלל, שום דבר לא היה משהו מיוחד. יכול להיות שזה בגלל שהציפיות שלי היו גבוהות, אבל הסרט באמת לא היה משהו. הוא מספר על איש עסקים שחוזר לביקור בכפר הישן שלו, ומודיעים לו שאבא שלו נפטר, ואז הוא מסתכל בתמונה ומספר את סיפור אהבתם של הוריו. (עד הקטע הזה הסרט מצולם בשחור לבן- לי זה נראה מיותר.) הסיפור הוא כזה, בערך: מגיע מורה חדש לכפר, כנראה הגבר היחיד שאמא שלו ראתה אי פעם- כי אחרת לא ברור למה היא מתאהבת בו בעוצמה כזאת. התספורת שלו נוראית. בקיצור, האמא שלו מתעלקת על הבחור, מנקצת לו ועוקבת אחריו, בלי שהוא בכלל שם עליה. ככה עובר לו מלא זמן, בלי שהגיבורה הנג´סית תחליף בגדים אפילו פעם אחת. בסופו של דבר הוא שם לב שהיא קיימת, אבל אז הוא צריך לחזור לעיר. היא מחכה לו כל יום, בגשם ובשלג, עד שהיא נהיית חולה, ואז הוא מגיע, והיא מבריאה, ובסופו של דבר הוא גם אוהב אותה- נראה לי שזה רק בגלל שלא נעים לו. כל הסרט הם מחליפים ביניהם בערך שלוש מילים. בקיצור- לא מומלץ.
 
תמהתני אילו סרטים סיניים כן אהבת.

סין, יקירתי (שלא כמו טיוואן והנג קונג), שייכת לעולם השלישי. בעולם השלישי, אנשים לא מחליפים בגדים בכל יום, לפעמים בכלל לא. וכן, גם התסרוקות שלהם לא אלגנטיות במיוחד. ואם הגיבור נראה כמו ילד בן עשר, זה אולי קשור לזה שבני הגזע הצהוב הם בממוצע נמוכים יותר, במיוחד אלה מהם שלא זוכים לתזונה נאותה. למותר לציין, שאני מאד אהבתי את הסרט.
 

עופר ב.ה

New member
ודווקא פשטות העלילה

נותנת מקום לתיאור יפה ואנושי של חיי הגיבורים. אין היום בנמצא הרבה סרטים אנושיים (שהאדם, ולא מעלליו ומעשיו, במרכז הבמה). "הדרך הביתה" הוא אחד מאותם סרטים. עופר
 

מימי

New member
אוי, חרא,

הסתבכתי עם פלצנים. הביקורת שלי נכתבה בצחוק. אני לא מבינה גדולה בסרטים, אף פעם לא למדתי קולנוע (אני בת 14, עוד לא היתה לי הזדמנות) - אני לא מבדילה בין סרטים סינים, טיוואנים והונג קונגים. הכוונה שלי היתה שאני לא מאלה ששונאים סרטים זרים ואוהבים סרטים אמריקאיים דפוקים, אלא שיש לי סימפטיה רבה לסרטים מסוג זה- שקראתי להם "סינים" כשם כולל. אני מבינה שהם לא החליפו בגדים הרבה שם, זה היה ממש בצחוק מה שכתבתי. אבל תסכימו איתי שהגיבורה היא נודניקית עולמית, ושמערכת היחסים ביניהם לא נראית אמיתית בכלל? ולמקרה שתתהו, גם ה"פלצנים" היה בצחוק. לא התכוונתי שאתם באמת מפליצים על ימין ועל שמאל. זו מטאפורה.
 

עופר ב.ה

New member
אני לא מסכים איתך ../images/Emo3.gif

מערכות יחסים בנויות באופן שונה ביותר מתרבות לתרבות, אני לא מבין בתרבות הסינית, אבל אני מניח שז´אנג יימו (הבמאי) מבין גם מבין. "אמיתי" בשבילך הוא אמיתי לתרבות המערבית, בעוד שכידוע לך, הכל יחסי
ומי שנפשו רכה מומלץ שיוותר על חלק זה של ההודעה בעניין הפלצנות, ההגדרה שלך לא נכונה. אמנם המקור של "פלצן" ו"מפליץ" זהה, אולם תכונת הפלצנות אינה נוגעת כלל לענייני קולות וריחות גוף. היא נוגעת לדיבור מליצי ונפוח שאינו משרת את התוכן ובדרך כלל ניתן להחליפו במילים פשוטות וברורות יותר (במילה "נפוח" מובלעת ריקנות המילים). אני לא חושב שזהו המקרה, כיוון שלעתים דיבור בסגנון יומיומי, נקרא לו, לא מאפשר להגיע למסקנות ותובנות ברמה אליה אנו שואפים. אני אישית, כך יעיד כל מי שמכיר אותי וגם אני עצמי, נגוע בפלצנות, ומשתדל למעט להשתמש בה. אני לא חושב ששני המשפטים שלי הם דוגמא לפלצנות זו. עופר
 

עופר ב.ה

New member
גם את ב- C, מה?...

ואגב, נפיחה היא מילה תקנית לחלוטין בעברית, ולא בסלנג. עופר
 

מימי

New member
ההודעה הזו מוכיחה שאתה

אכן פלצן. רק פלצן היה טורח להסביר לי את מקורות המילה פלצנות והמשמעויות השונות שלה... בכולופן, לפי השימוש שלי במילה, לא רק מי שמדבר בלשון נפוחה הוא פלצן, אלא גם מי שמתייחס לכל דבר שטותי ברצינות תהומית. אבל הכל יחסי!
בוא פשוט נסכם שאתה קשיש, כמו חזיר בר. ואל תפגע ממני או משהו!!! הכל בחברות, סבא´לה! (ד"א, בן כמה אתה?)
 

Chot

New member
את כזאת בוווובה

את משעשעת אותי. אגב, ראיתי היום את ראטרייס, או איך שהסתומים בלמעלה של הקולנוע החליטו לקרוא לזה "מליונר מי שמשו ראשון", (כן נו אמא שלי לקחה אותי עם עוד חברים סתומים שלה, היא שלמה על הכל אז לא אכפת לי), וזה סרט קצת לא נורא. הבלונדה שם כזאת בובה. גם אלה שמשחקים את הנאצים- הם כאלה מווותקק! זה לא פייר שהפאנקיסטים היחידים שמסכימים להראות בקולנוע הם נאצים. עלילה לא מסוכבת מידי, יש חבורה של עשירים שמחליטים לעשות מרוץ סוסים אנשוי- לקחת 8 אנשים ולהגיד להם- אוקיי, שמה, בחור הנידח ההוא יש 2 מליון דולר, מי שמגיע לשם ראשון יכול לקבל אותם ככה כי בא לנו, ואז הם מהמרים על מי יגיע לשם ראשון, ובכלל הם מהמרים על הכל הכל הכל על מי מקיא ראשון במטוס וזה די משעשע למען האמת, ויש כל מיני מאבקים כאלה בנאליים וטקס למען איכות הסביבה וילדים מורעבים וכדומה. אל תלכו לראות. אני בטוחה שגם לא התכוונתם לעשות כן..
 
למעלה