הדרך הארוכה לאיזון

• פותח הנושא nil2
  • פורסם בתאריך

nil2

New member
הדרך הארוכה לאיזון

שלום דר' תורגמן, לפני כחודש אובחנה אצלי תת פעילות של בלוטת התריס. אני בת 59. תוצאות הבדיקות די מבהילות. 2.10=TSH=74.00, FREE T4 וכן הלאה. התחלתי בטיפול תרופתי עם עליות מתונות ביותר של 25 מיקרוגרם בכל מדרגה. כרגע, אני שבוע לאחר תחילת נטילת כמות של 75 מג'. על פי נסיונך, מתי אתחיל להרגיש יותר טוב? אני כל כך מיואשת ממצבי הפיזי שעדיין לא מראה כל סימני שיפור. אני חושבת שעל פי משקלי הנוכחי אצטרך להגיע לסביבות 200 מג' בסופו של דבר. איך מורידים את כל מה שעלה? אני מודה לך מראש, מאיה.

תת פעילות עמוקה

שלום נילי, עם TSH כמו שלך מדובר בתת פעילות עמוקה, עם כל המשתמע מכך: השמנה, חולשה, אי סבילות לקור, יובש, עצירות, בעיות זכרון, דכאון וכו' וכו'.. בגלל גילך, התחילו לך במינון קטן ולכן לא צפוי שכבר תרגישי שחזרת לעצמך. אני מניחה שגם אם ה-TSH לא יהיה בחזרה בתחום הנורמה, תרגישי הבדל במשך הזמן. זה יכול לקחת עוד כמה שבועות, העיקר שאת בדרך הנכונה.. אין לדעת מהו המינון שתזדקקי לו בסופו של דבר. אחת לכמה שבועות יעשו לך בדיקה ויקבעו את המינון על פי ה-TSH. אני לא יכולה להבטיח לך שאת כל המשקל תשילי רק מהטיפול באלטרקסין, אבל זה בוודאי יעזור. יתכן כי תצטרכי לשנס מותניים ולעזור עם דיאטה גם כן. בהצלחה!

מיכלקו

New member
מנסיוני

לפני חצי שנה הייתי במצבך. ערך ה tsh היה גבוה משלך, הייתי 20 ק"ג מעל המשקל הרגיל שלי והרגשתי נורא. אחרי שבוע של טיפול באלטרוקסין (100 מק"ג) הרגשתי קצת יותר טוב: פחות עייפות, פחות יובש ופחות דכאון. כל חודשיים נבדקתי, והשיפור היה חלש, לכן העלו לי בכל פעם את המינון. רק אחרי 5 חושדים הגעתי לאיזון. רק אחרי שהתאזנתי לחלוטין התחלתי לרדת במשקל. עדיין לא חזרת לעצמי מבחינת משקל, אבל עכשיו קל לי הרבה יותר לעשות דיאטה, מכיון שהמצב הנפשי שלי מצוין, ומכיון שכשאני שומרת, אני מייד רואה תוצאות. מה שאני מציאה לך, זה לחכות בסבלנות. אל תצפי לרדת במשקל בחודשים הקרובים, כי זה רק יתסכל אותך עוד יותר. תשתדלי לשמור על תזונה מאוזנת, כדי שתרגישי טוב יותר, וכדי שלא תעלי עוד. ועוד טיפ: לא לשכוח לקחת את הכדור כל יום, ורצוי בשעה קבועה. אני היום לוקחת 150 מק"ג ביום, ואם יום אחד אני שוכחת: אני מתקסחת עם כל העולם. בהצלחה.

nil2

New member
למיכלקו, הרבה תודות עבור העידוד!

שלום לך, אני נכנסת שוב ושוב לפורום הזה, כדי לראות אולי יש עוד מישהו במצבי ואולי ללמוד משהו חדש בקשר לענין הלא סימפטי הזה. את לא יכולה לתאר לך כמה עודדת אותי. אני מודה לך מקרב לב. האמת היא שנתתי שם לתקופה הזאת: ה-"SLOW MOTION של חיי". מאחת ש-4 שעות שינה היו מספיקות לי ויכולתי להפוך עולמות בשאר היממה, הפכתי למשהו שמזכיר לי בצק שמרים... מכוסה - כי קר לי, ותופח על הספה. תארי לך שהגעתי למיני התמחות בנושא של תת-פעילות הבלוטה מכל שיטוטי ברחבי האינטרנט. זה נושא מענין ביותר שהייתי מודעת לו גם קודם לכן ומידי פעם גם נערכו לי בדיקות. ראיתי והרגשתי את כל הסימנים ופשוט שייכתי אותם לגמילה מעישון שהתחלתי לפני 7 חודשים. כך איבדתי זמן יקר בו יכולתי לקבל אלטרוקסין וכבר להיות בדרך למעלה. דרך אגב - לא חזרתי לעשן. אשמח מאד לקרוא עוד מנסיונך.שמי מאיה, כל טוב לך. בהזדמנות זו אני רוצה להחמיא לדר' תורגמן: רופאה לענין ועונה לענין. אין הרבה כאלה במחוזותינו. כל הכבוד!

למעלה