הדרך ארוכה...

karen01

New member
הדרך ארוכה...

הי לכולן, אולי תהיתן לאן נעלמתי, במיוחד יום אחרי המפגש שהיה מרתק בעיני. אז יום אחרי המפגש, פתאום שמתי לב שהבטן מתקשה לי כל כמה דקות. שכבתי, מדדתי דקות, נרדמתי וזה עבר. אחרי כמה שעות שוב אותו סיפור, רק שהפעם זה לא עובר. בחוסר חשק (שלא לומר פחד) פותחים את הספר ומגלים שזה ממש קלאסי צירים מוקדמים... אין לי כח להיכנס לתסריטי האימה שעברו לי בראש, אז אני אקצר ואגיד שהגענו לבית החולים, גילו שצואר הרחם אכן הושפע מהצירים, ביליתי לילה שלם בחדר לידה עם אינפוזיה ותרופות להרגעת צירים, ורק בבוקר היה אפשר קצת להירגע, כי לא היתה הרעה וגם מצאו את התרופה שהרגיעה את הצירים. אח"כ עברתי להשגחה במחלקת יולדות (אין מחלקה מיוחדת להריון בסיכון), ואתמול שוחררתי הביתה - עדיין עם קצת צירים אבל כנראה לא משמעותיים ושמירת הריון לפחות ל- 6 שבועות..... אני יודעת שאתן לא הכתובת לשאלה, אבל זה נהיה קל מתישהו??? רוב הזמן בבית חולים שמרתי מאוד על אופטימיות, ואפילו מראה הילודים בעיקר נטע בי תקווה שגם לי יהיה כזה, אבל מדי פעם התפרץ לו הפחד הזה - השחור והמרושע שיושב לי בראש כבר כל כך הרבה זמן. זה כל כך מעייף.... איך לא סיפרו לי שהדרך תהיה כל כך ארוכה ומעייפת? ולמה אף אחד לא יכול להבטיח לי שהיא תיגמר בטוב? ואני מעודדת את עצמי שהפעם המצב טוב בהרבה מהפעם הקודמת (שהרי אז לא היה לו סיכוי ועכשיו כל יום שעובר הסיכוי שלו גדל), ורוב הזמן אפילו מצליחה במשחק הזה, אבל אולי די כבר? קרן העייפה...

את האינקובטור הכי טוב

הי קרן טוב לראות שחזרת. בפרהיסוטוריה, כשהריונות עוד הצליחו לי (ואני מתכוונת שהם גם יצליחו בהמשך) הייתי באותו סיפור כמו שלך: שבוע 26, התכווצויות סדירות, מעט דינאמיקה צווארית והתמתנות אחרי תרופות. אושפזתי לכמה ימים ואח"כ שוגרתי למיטה. מידי פעם הצירים התחזקו וחזרתי לבית החולים (פעם ממש לחדר לידה, איזה פחד!). בסופו של דבר ביליתי עשרה שבועות במיטה. זה לא קל, אבל הידיעה שכל יום בבטן מקרב אותי לילדה בריאה עזרה לי מאוד. היו לי יעדים ברורים: להגיע לשבוע 28, לשבוע 32 וכך הלאה. שתיתי המון, הטיולים שלי היו רק לשרותים וגולת הכותרת של כל שבוע הייתה הביקור אצל הרופא או המוניטור בטיפת חלב (מה שהפך את ההריון למאוד חסכוני, היו לי רק שתי שמלות הריון...). מיותר לציין שכאשר קמתי מן השמירה (שבוע 36) לא ילדתי מיד ובסוף כמובן ילדתי עם זירוז, בשבוע 38, בשל לחץ דם גבוה וירידת מים. את הצירים שכחתי להביא לחדר לידה... קרן, זה לא קל, לעיתים מפחיד אבל את בדרך הנכונה. הידיעה שכאשר יש לי צירים אני מרגישה אותם מאוד הרגיעה אותי כי ידעתי שאני יודעת מתי לחזור לבית החולים וזה מקנה תחושת שליטה. קחי את זה יום אחרי יום. בכל יום שעובר הוא גדל, הראות מבשילות (אני מאמינה שקיבלת זריקה להבשלת ראות) והרפואה היום עושה ניסים, ובכל זאת, אין כמו בבטן של אמא. גם אני הייתי בשמירה ביולי אוגוסט וכל הזמן "איימתי" על העוברית שאם היא תוולד בחופש הגדול לא יעשו לה מסיבה בכיתה, וזה עבד, היא הצליחה להתאפק עד תחילת ספטמבר. תשכנעי אותו שעדיף "אחרי החגים". מחזיקה לך אצבעות פילה סגולה

ליבי ר

New member
טוב לשמוע ממך

קרן, אני כל כך מבינה את התקופה הלחוצה שאת עוברת. אין לי עצות איך לעבור את התקופה הזאת - אישית אני נמצאת בלחץ תמידי. אני מחכה לתשובה של המי שפיר והלחץ הזה באמת מעייף. נראה לי שהכי חשוב שתהיי בשמירה כמו שצריך - תקראי הרבה ספרים ותשתדלי לא להשתגע, זה לא קל אבל שווה את זה. כל עוד את מודעת לצירים והולכת לבית החולים מיד אני מאמינה שיהיה בסדר. אין שום סיבה שלא. אני לא מבינה בסוגי התרופות להרגעת הצירים אבל יש לי חברה שקיבלה תרופה כזאת והצליחה למשוך עד שבוע 37. אני מחזיקה לך אצבעות וחושבת עליך. ליבי.

קטיה 007

New member
טוב לשמוע שאת...

הי קרן אני שמחה לשמוע ממך ולשמוע שהכל בסדר לימדי לקבל בהבנה את הריתוק למיטה שהרי כמו שכתבת כל יום הסיכוי שלו יותר טוב. מקווה שיעבור כמה שיותר ימים ושנשמע בשורות טובות. קטיה

קרן אני בטוחה שיש לך הכוחות

שמעתי על הרבה בחורות שהיו להן צירים מוקדמים קצת יותר חזקים מהרגיל ואישפזו אותן וריתקו אותן למיטה, אבל בסוף הן היו צריכות ללדת אפילו עם זירוז... כמו שכבר כתבו לך כל יום שעובר הוא לטובה, ובינתיים קחי את הזמן בכייף, עם ספרים טלויזיה ומחשב. אני לא זוכרת באיזה שבוע את אבל כמו שפילה כבר כתבה, זה רעיון מצויין להציב לעצמך יעדים קרובים - להגיע לשבוע 30, שאז יש לו סיכויים טובים להיוולד ללא פגע, להגיע לשבוע 34, שאז המצב עוד יותר טוב, וכו´. אני עצמי בשבוע 23, מחכה לתשובה של מי השפיר שצריכה להגיע ממש כל יום. בגלל שהיו המון עניינים בלתי צפויים בתחומים אחרים בזמן האחרון, לא הייתי עסוקה הרבה במחשבות שליליות אבל גם כשהן מגיעות, אני משכנעת את עצמי שכבר יצאתי מכלל סכנה ויהיה בסדר.

karen01

New member
תודה ועדכון

הי חמודות, תודה לכן על העידוד - אחרי שכתבתי חשבתי שזה אגואיזם גדול מצידי להתלונן על שמירת הריון, כשרוב הבנות פה נאבקות בשלבים הרבה יותר מוקדמים של העניין, אבל פשוט נשברתי קצת. נראה שהצירים שלי נכנסו לשגרה של כמה צירים ביום, לא סדירים ולא חזקים, ועם זה אני בהחלט יכולה לחיות. כנראה גם שהתחלתי להתרגל לרעיון ול-70% זמן שכיבה. היעד הבא הוא שבוע 30 (רק עוד שבועים) ואח"כ נתקדם. בהצלחה למצפות, קרן (כבר לא כל כך עייפה).

תמי ס

New member
מתוקה שלי

אז נכון שאת כל העדכונים בינינו אנו עושות בטלפון, אבל רציתי רק לחדד ולומר לך שזה ממש לא אגואיזם מצידך. אני בכל מקרה חושבת עלייך כל הזמן ומחזיקה לך אצבעות להריון הזה, מאחלת לך מכל הלב להחזיק את החמוד כמה שיותר זמן בפנים. וכמו שאמרתי לך, עכשיו היעד הוא להגיע לשבוע 30 ואחר כך נדבר על ההמשך. יהיה בסדר, חייב להיות בסדר, ואל תשכחי שההצלחה שלך היא שביב תקווה לכולנו! אוהבת תמי

קטיה 007

New member
שמחה לשמוע

אני שמחה לשמוע שהתחלת להתרגל ולמרות המצב של חלק מהבנות פה מותר לך להשבר ואנחנו פה לחזק. מחזיקה לך אצבעות חזק חזק קטיה

למעלה