הדרה כלל ארצית

dim18

New member
לא רק "הסיקריקים"

הגיע הזמן להגיד את זה בפה מלא. גם התשקורת, גם הפוליטיקאים וגם אישים בציבור החרדי הכביכול "מתון" מציגים את הבעיה כאילו מדובר בכת קטנה ומינורית (עם השם הסקסי "סיקריקים", טוב שלא קרוא להם "אבירי האופל" או משהו כזה) השוכנת בכוכים האפלים של ארץ מורדור בתוך ממלכת בית שמש, וכל בעיות הדת-מדינה נעוצות בכמה עשרות חבריה. ובכן האמת שטענה זו נעה בין בורות ועיוורון למציאות במקרה הטוב לבין שקרים והטעיות מכוונות. מדובר בציבור עצום, בעל מאפיינים דומים המורכב מזרמים רבים ושונים אך לכולם האג'נדה כמעט וזהה: לכפות את ההלכה החרדית על כל תושבי מדינת ישראל! יש כאלו בהם המעונינים במאבק יותר ישיר, ואחרים שמחכים שהדמוגרפיה תעשה את שלה, ובנתיים מתרצים את זה בכך "שכולם יחיו בשלום". יש כאלו שלא מעוניינים לראות בן אדם שלא לבוש כמו פינגווין ברחבי המדינה, ואחרים "ברוב טובם" מוכנים שכל אחד "יבחר" את אורח חייו אך כאשר כל מוסדות המדינה יוכפפו להלכה שלא ממש תיתן לו לבחור. אבל לכולם אותה מטרה, בין אם נסתרת, או גלויה. בין אם אג'נדה פוליטית או משאלת לב. הדרך היחידה לעצור את המגמה המטורפת הזאת, היא כאמור ברמה הארצית, ברמה של התאחדות כלל הציבור החופשי, לא רק חילוניים (אשר ברור שהם צריכים הלוביל את העניין), אלא גם מסורתיים (שזה תכלס חילוניים עם זיקה יותר חזקה למסורת, שכן על פי ההלכה רובם לא מקיימים תרי"ג מצוות ולכן מקומם ידוע) ואף דתיים שמבינים מה קורה במדינה בה הדת תופסת את השלטון, ולבחור להדיח את נציגי הציבור שלהם מהבמה הפוליטית, וע"י שינוי חוקתי למנוע את מה שהתרחש באיראן, ועתיד להתרחש במצריים, בגרסה היהודית. נדרשת הפסקה מיידית של תקצוב הישיבות ושילובם של חרדים בשוק העבודה, הכפפת כל מערכות החינוך לתוכנית ליבה שתיתן את הדגש קודם כל על חינוכם של אזרחים מועילים ואנשים מקצוע חושבים, הרחבת נטל השירות הצבאי גם לציבור בעצום הזה שלא לוקח בו חלק, וביטול החוק שמעניק פרס כספי לאנשים שמביאים כמה שיותר ילדים לחיי עוני ובערות. למרבה הצער, כמו שנכתב באחת מהכתבות הרבות אשר פורסמו בעקבות זה, לציבור החילוני זכרון של דג זהב, 3 שניות בדיוק. זאת הסיבה ש"המחאה החברתית" הגדולה נראית כעת כמו הפגנה מול וועד הבית, זאת הסיבה שכל כך מעט דברים שמתניםב מדינה הזאת, וזאת הסיבה שייתכן מאוד וגם הנעיין הזה יירד לטמיון לעוד שנים רבות. בסוף נצטרך כולנו להתמודד עם ההשלכות של זה כאשר הן יכו בפנינו, העניין רק שכנראה זה יהיה כבר מאוחר מדיי. ורק דוגמא קטנה לאדישות הזו. לפני שבועיים הייתי במספרה בעיר שעברתי אליה לא מזמן, הספר בחור ממש סבבה שמתלונן ובצדק על ההתחרדות הגוברת בעיר. לפתע מגיחים שני ילדים חבדניקים ומנחים את ערכות התפילין על שולחן אל מול המספרה. יושב שם איזה סבא בן 80 ואוכל בשקט, הם מתחילים להציק לו "רוצה לבניח תפילין", "למה לא?", "מה אתה לא יהודי...", והבן אדם פשוט אין לו כוח לענות להם. זה הגיע למצב שתוך כדי תספורת פשוט הסתובבתי וצרחתי עלייהם שיעזבו אותו בשקט, ואחרי הפעם השנייה הם קלטו. הסתובבתי ושאלתי את הפסר שמקודם כל כך התלונן על ההתחרדות בעיר "למה אתה נותן להם לשים את הדברים כאן", אז מה הוא עונה לי "טוב, אני רוצה להניח תפילין". צריך להוסיף משהו מעבר....?

deathcaster

New member
אהלן, הרבה זמן לא כתבת כאן.

אני ממש לא חושב שהתקשורת מציגה את הבעיה כ"קומץ", לפחות לא בתקופה האחרונה. וכהרב הראשי כבר מודה קבל עם ועדה שהבעיה היא לא של קומץ, זה כבר סימן טוב. ולגבי הדוגמא שלך: על איזו עיר מדובר? חיפה?!

dim18

New member
אתה יודע איך זה בטכניון

לפעמים אתה פשוט נעלם מעל פני האדמה...
לא יודע אם התקשורת באופן מכוון תומכת בעמדה השגויה שמדובר "בקומץ", אבל ראיתי שנותנים את הבמה ליותר מדיי דמויות שמנסות בכוח לשכנע אותנו שזה בכלל אל המצב, וכאשר מראים את דרעי (כידוע הומניסט גדול ואדם שתומך בחופש ופלורליזם) דורש "מרב ניצב דננינו" לטפל במתפרעים מבינים כאילו החרדים מנסים להקיא אותם מתוכם ולא שותפים כלל לרצונם העז למדינת הלכה. לא ראיתי את יונה מצגר אומר שזה כבר לא קומץ, אם לא זה בהחלט מבורך. העיר אגב זו נצרת עלית, שראש העיר הגאון שלה החליט להלחם בהשתלטות האוכלוסייה הערבית על העיר פשוט בהקמת ישיבה ענקית באותו רחוב בו אני גר וייבוא אוכלוסייות קשות יום אחרות לעיר, על מנת לדרדר אותה לגמרי. האמת שבהתחלה זה הכל היה ברוח טובה, וממש אין לי בעייה איתם, אפילו התהלוכות המזמרות בימי שישי היו משהו משעשע שיכולתי לחיות איתו. אבל עכשיו הם התחילו להשתלט על מבנים נוספים בשכונה, כבר יש גן ייעודי, וסוג של כולל שעבר הסבה ממבנה נטוש. המקרה עם התפילין וההצקה לקשיש היה באמת קו אדום מבחינתי, ולדעתי לא רחוק היום בו יתחילו גם פה יריקות קללות ושלטים, באותו היום אני והחברה קמים ומתחפפים.

deathcaster

New member

הפורום הזה הרבה יותר חושב מהטכניון
ומה זה מעל פני האדמה? אני לא רואה אותך כבר ב"גלריס" משמע אתה בקומה שלך למעלה
... חבל שלא היית היום בצב"ם למטה, הבאתי לכל העובדים שם מגש שלם של סופגניות גורמה של "רולדין". יונה מצגר לא אמר את זה, הוא כתב אתה זה בכתבה שאותה סרקתי והעליתי לכאן. נצרת עילית? מה לעזאזל אתה עושה שם? תברח!!! חוץ מלהדרדר לעיר ולקנות חלבה טובה...אין מה לעשות שם
(חוץ מללמוד גרוזינית)

deathcaster

New member
ורק שיהיה ברור!!!!

תמיד יש זמן לפורום, בעודי כותב הודעה זו... במקביל אני ממלא קופסאות של טיפים לאוטוקלאב

dim18

New member

היית צריך לראות את הפרצוף של החברה שלי כאשר היא קראה את השורה האחרונה שלך...
בגדול, עברנו לנצרת עלית בגלל הרבה תנאים נוחים שנוצרו כאן, וחוץ מהמרחק מהפקולטה לא באמת מרגישים בעיות מיוחדות בעיר, לפחות לא במקום בו אני גר. דוקא יש פה הרבה פוטנציאל (אפילו חגגנו 55 לפני כמה ימים), אבל למרבה הצער העיר, כמו הרבה אחרות בארץ נמצאת בפריפריה ולכן סובלת גם היא ממגמת התחרדות מהירה למדיי שביחד עם השתלטות של אוכלוסייה ערבית עוינת (בדגש על עויינת, שנים היו בנצרת עלית משפחות ערביות שמכילות ונעימות שאיש לא התנגד אלייהן) מבריחה ממנה כמעט את כל האוכלוסייה הצעירה, כך שאני מניח שגם אני שם באופן זמני בלבד. זה מעולה שיונה מצגר אומר את הדברים הללו, אף על פי שלדעתי הוא ככל הנראה כבר לא רלוונטי עבור רוב האוכלוסייה החרדית בארץ, וכן אם תשאל אותו איזה אופי מדינה הוא באופן אישי רוצה לראות כאן, לא בטוח שדעתו תחפוף במידה כלשהי את עמדת הרוב החילוני. דוקא הייתי רק אתמול בגלריס (קורס בטיחות בעעע...), אבל כן, אחד היתרונות ב18 נקודות בסמסטר הוא שבסמסטר הבא יש לך שקט יחסי, ואתה אכן רשאי להיעלם מעל פני האדמה (4 קומות מעל פני האדמה ליתר דיוק..
). אגב, בשורה האחרונה התכוונת שהפורום יותר חשוב, או יותר חושב? כך או כך נראה לי זה יוצא נכון...

deathcaster

New member
תגובה

חחחחחח... הפורום יותר חשוב, וגם יותר חושב.... פליטה פרוידיאנית
חבל שלא זכרתי שאתה בקורס בטיחות, הייתי אומר לך לסמן אותי
אתה הולך להדרכות שהוא שלח באינטרנט?

dim18

New member
חחח רק על זה הייתי צריך לעלות אלייך עם דלי של

חנקן נוזלי....
לא, היא לא גרוזינית (לא שיש לי משהו נגד, ידידה טובה שלי היא גרוזינית), פשוט אוהבת את העיר שגרה בה מאז שעלתה לארץ ונורא חבל לה לראות אותה מדרדרת. עכשיו אני מנסה להיזכר אם ראיתי אותך בקורס בטיחות מתישהו השנה והאמת שלא זוכר ממש.

deathcaster

New member
עכשיו לכלכת....

ישבתי מקדימה מצד שמאל תמיד.. אני היחיד שהייתי משתתף ששאלו שאלה!!!!!!!!!

dim18

New member
פאדיחה

חשבתי שידעתי מי אתה, אבל מסתבר שחשבתי בכלל על בן אדם אחר, אופס.

deathcaster

New member
HUH?

אני אותו אחד, התמונה שלי מופיעה בכרטיס שלי וכבר נפגשנו והבאת לי את המבחן בקורס של ההסמכה לניסויים בבעלי חיים... ובזמנו ביקשתי ממך גם פלטות 48 לא? או שגם אני מתכוון למישהו אחר הספר קיצץ לך קצת יותר מאת השערות?

אסננוש15

New member
אתה קורע!!! אני מותשת מקרב אבוד

עכשיו. גלשתי עכשיו בפורום "העולם החרדי"... איזו תת רמה של רוב הגולשים שם זה למות.......... אני באה לפה, קוראת את הבדיחות שלך.... אני חוזרת לחיים....
אתה צודק, אין עליך, זהו אותו הקומץ?! לא יודעת מה לומר לך.....

dim18

New member
חח האמת שלהסתכל בכרטיס לא חשבתי

אז סבבה כולנו סגורים על מיזה כל אחד...
מה שכן, נראה לי אני לא היחיד שהספר גילח לו שם יותר מדיי, פשוט כי מעולם לא עשיתי את הקורס של הניסויים בבעלי חיים (צמחוני וכאלה) ככה שאין סיכוי שהייתי יכול להביא לך את המבחן.

dim18

New member
אממ לא

רציתי את הפאקס אבל לא היה מקום. חחח נו, לפחות שנינו לא סגורים על עצמנו.

למעלה