הדרדרות מדיכאון.

הדרדרות מדיכאון.

תגידו, ‏יש מקום להבנה בהדרדרות שמגיעה מתוך דיכאון ותסכול? אני אסביר.. בחור שנמצא לדוגמה במצב רוח בקרקע מפני מס` סיבות רציניות שגרמו לו להכנס לדיכאון זמני,ומתוך כך החל להדרדר רוחנית מבחינת תפילות,ברכות,וכו`..יש מקום להבין אותו שזה מצב זמני מחמת הדיכאון,או שזה מלמד על פנימיות כזו?

19אריאל

New member
דיכאון...

אני רק יכול לומר שכשאני הייתי בדיכאון תקופה מסויימת זה לא גרם לי להדרדר, אדרבה, זה יותר מקרב לקב``ה. אתה מרגיש שהוא היחיד שיכול לעזור לך ואתה עושה הכל כדי להיות ילד טוב. בכל אופן, ככה זה היה אצלי...

דיכאון= יצר הרע

אפשר להבין לנפשו, אבל זה לא מצדיק את ההדרדרות שלו, כי בזה שהוא נכנס לדיכאון הוא נותן ליגיטמציה ליצר הרע להשתלט עליו- וזו אשמתו! ב"ה אני לא סבלתי לעולם מדיכאונות. יש ליצר הרע שלי מספיק מקומות להשתלט עליי. לא נתתי לו להשתלט גם על מצבי הרוח שלי. צריך לזכור שכל מה שקורה זה לטובה ושאבא תמיד איתנו. כשמאמינים בזה באמת, העצבות לא מגיעה :) מניסיון מושיק, סמוך עליי :) ומי שלא הבין את הניסוח שלי- אתנצל ואסביר שזה נכתב במהירות מכיון שבטני החלה לעשות קולות, ואיתה אני לא מתעסקת

שירליחצ

New member
אי אפשר לשפוט אדם עד שאתה מגיע למקומו...

חוצמזה שצריך לדון כל אדם לכף זכות וזה לא משנה אם הוא בדיכאון או לא.. אסור להחליט על אנשים שזה מלמד על פנימיות רעה שלהם וכו... שכל אחד יסתכל בתוך עצמו ובמה שיש לו לתקן ולא יסתכל בנפילות של אחרים...

לא,

זה לא מעיד על הפנימיות שלו. ע"פ הרב וולבה יש בחיים שלנו שני מצבים, ימי אהבה וימי שנאה. בימי האהבה זה זמן שקל לנו ואנחנו רוצים להתעלות, יש בנו אנרגיות להשקיע וכך משובח ביותר לנצל אותם. הסיטואציה שתיארת היא של הימים ההפוכים, ימי השנאה. בימים האלו קשה, הנפש עייפה וחסרת כוחות להתמיד במה שהתרגלנו וכל שכן לעלות. לא טוב לנסות ולהשקיע כוחות בזמן הזה כדי לעלות כי זה נועד לכישלון מראש, כל המאמץ צריך להיות מושקע בלא להרוס את מה שכבר בינינו לעצמנו.

19אריאל

New member
טוב אז אין לך שכל, יש לך ידע...

אם את כל כך מתעקשת להתנער מהפירגון...

לא מתעקשת, אבל מביאה בשם מי שאמרה לי...

אוף! אני כ"כ כ"כ כ"כ מתגעגעת לשיעורים שלה. זה לשבת בשיעור ולהרגיש איך הראש פועל כל חלקיק שניה, כי כל דבר מורכב על השני וכל מילה היא נכס. אין, אין מורות כאלו.

המילה דיכאון לא מתאימה,

צריך לעבור אבחון בשביל לדעת אם אדם בדיכאון או לא. אבל אתה מתכוון שהוא מרגיש רע... זה גורם ישיר להדרדרות אצל רוב הציבור! אין חשק לקום, לאכול, ולעשות מצוות...

לדעתי.. זה משו

זמני.. זה דבר חולף ועובר.. לדעתי תקופות כאלה בחיים אינם מלמדות על הפנימיות שלנו. לרובינו יש משברים בחיים שבד"כ מפילים אותנו מכל הבחינות. אני טוענת שהחיים מלאים ירידות לצורך עליה. בעז"ה שתתגבר על הדיכאון כמה שיותר מהר.

neomie

New member
יש מצבים בחיים

שבנ"א נוטה למצבים שונים, כגון דכאון, במקרי והדכאון הוא אחד מהמאפיינים המרכזיים בחייו, הווי אומר שלעיתים רבות הוא נוטה לדכאון, זה בהחלט מבטא על פנימיותו הנפשית . ברם אם הדכאון הזה הוא חד פעמי, לעיתים רחוקות זה קורה לו אי אפשר לומר שזה עיקר פנימיותו. אלא שיש נסיגות בחיים, החיים הם עלייה וירידה, או שהינך יורד, או עולה.

למעלה