הדרדרות במצב

תמר 45

New member
הדרדרות במצב

קשה לתאר את ההדרדרות שאבא עובר בפחות משבוע. לדעת אמא הוא רואה בה שתי דמויות. לדוגמא אתמול אמא אמרה לו שהוא צריך להחזיר לי כסף....ולאחותי. אבי הסכים. וכאשר הלכו לישון שאל אותה מי האישה שישבה לידה שמתערבת במב שקורה אצלנו. בבוקר חזר על זה. בא לי לקחת ולנער אותו .... אני מסתובבת עם מועקה נוראית. חזרתי אמרתי לאמא שצריך מישהו בבית, והיא בהתנגדות שלה. בפורופ אצהימר קיבלתי תגובה שיתכן שאבי עבר ארוע מוחי קטן. [נשמע הגיוני, שהרי הוא סובל מסתימות בעורקים למוח] אבל כמה זמן יקח לתופעות הארוח לחלןף?? אנחנו מדברים כבר על שבוע ימים. או שזה באמת חלק מהדרדרות. אני לא מסוגלת לתפקד, להנות. לא יודעת מה אני יכולה לעשות. הזמנתי טור ליום א' לרופאה שהיינו אצלה לפני חצי שנה.מצפה לכדור פלא... יודעת שזה בלתי אפשרי...

תמר 45

New member
תוספת

איך לוקחים את כרטיסי הויזה וכו ממנו???? הרי הוא יודע שהם בכיסו כל הזמן....אסור לשכוח שאבא ניהל את עניני הבית. אהא מחזיק את כרטיס האשראי של אמא. אמא לא יודעת אפילו להוציא כסף.... אוהה על הכל חשבתי רק על המחלה הזאת לא חלמתי. אחותי גרה רחוק ומתמודדת אחרת . בין היתר משום שחוותה זאת מקרוב עם חמותה. היה נדמה לי שנים שזו מחלה של אנשים שלא מפעילים את הראש, שלא קוראים [איזו שטות]. כל היום אני חושבת לעצמי כמה פעמים אני צריכה ללכת אליהם או להוציא אותם מהבית?? יש לי גם ילד שזקוק לתשומת לב. רק עכשו יצאתי לחופש....

אין ברירה אלא "להתעלל" בו

תמצאו כרטיסם דומים שאינם כרטיסי אשראי ותחליפו. אם ירגיש תגידו שאינכם יודעים. באיזה שהוא מקום זה יצטרף אליו לדמיונות האלצהיימרים. זה באמת לא נעיםלעשות, במיוחד בפעם הראשונה. אבל בהרבה פחות "נעים" לגלות שאלפי שקלים פרחו ונעלמו.

הכוונה שלי

שאם מישהו בפורום נתן לך "דיאגנוזה" שאבא שלך עבר ארוע מוחי קטן, אינך צריכה להאמין לזה. ישנם סימפוטים דומים שנגרמים מסיבות שונות לגמרי ורק רופא מקצועי יכול לקבוע דבר כזה. מצד שני רוב חברי הפורום באמת מנוסים יותר מ"סתם" אנשים, לכן אינני מציע להתעלם לגמרי, אלא לברר בהזדמנות שרופא בודק את אבא ולשאול את חוות דעתו.

תמר, לא נכון לקדש את דברינו בפורום

יש כאן באמת חברים עם נסיון רב, ודברים שאת מתארת מזכיר להם כנראה התנהגות של יקירם שקיבל ארוע מוחי. זה לכל היותר צריך להיות זרז בשבילכם לקחת את אבא לבדיקה מקצועית. התאורים האחרונים שלך מתאימים מאד גם לאלפי כשהיתה בשלב יותר טוב והיא לא עברה שום ארוע מוחי. נדמה לי שאמא שלך לא כל כך מקבלת את דעתך, אבל נסי להסביר לה (ולעמך) שלא נכון לשאול שאלות שצריכות להזכיר לו שהוא שוכח. זה רק יכול להרגיז אותו לגרום להרעה. בדר"כ הרעה לזמן קצר, כי לאחר זמן מה הוא שוכח גם את השאלה שהרגיזה אותו. אבל אם חוזרים על שאלות כאלו באופן קבוע זה ממש מאד מאד לא מומלץ.

תמר היקרה...

אין תרופת פלא, לצערנו, יש רק דבר אחד שאפשר לעשות וצריך, זה סבלנות, האירועים הקטנים האלה באים לבקרים.. כמעט ואין צורך להתייחס אליהם, הם יהיו לאורך כל הדרך.. כי זאת המחלה.. גם אצל בעלי מדי פעם יש אירועיים קטנים שכבר אי אפשר לעקוב אחריהם, בסי.טי. האחרון שעשו לו בחודש יוני, כשהייה מאושפז בגלל משהו אחר, מצאו הרבה אירועיים ישנים, זה בא לידי ביטוי בירידה התפקודית של אחד הצדדים, בפה הנפול לצד אחד, אבל כבר מודעים לעובדה שאי אפשר לעזור אז תקחו הכל בקצת יותר בקלות והכל יהייה בסדר...

תמר 45

New member
מה עלי להבין??

שזה יכול לחלןף??? גם בסיטי האחרון מצאו ארועים ישנים מן העבר. יענקלה אמרת: שתגובות כאלו היו בתקופות הטובות. אם זה תקופות טובות אןי לי.... לגבי כרטיסי האשראי אני ואחותי עדין בהתלבטות מה לעשות. עד כה הוא הולך עם אמי לקניות [זה מזלנו] אין ספק שהעובדה שהוא מחזיק את כרטיסי האשראי זה לא טוב. אבל אין לנו עדין פתרון... הבעיה היא בעיקר שלי ושל אמי. אחותי רחוקה [גיאוגרפית] חוותה מחלת אלצהימר עם חמותה. אפילו אחיני בן 16 מטיף לי שאיני יכולה לקחת כך ללב. שעלי לזכור שהוא בן 88... אבל לי קשה לראות זאת. אמי בוכה כל פעם שמדברת על זה. עד כה היה נהןג במשפחתחי הפולניה להחליק הכל.אף פעם לא ראינו את אבא ואמא רבים [לא נורמלי] .ופתאום אבא מתגלה ב.... אמא משתפת אותי ואת אחותי , וזה שינוי כל התפקוד המשפחתי, וזה לא פשוט.

הלואי שהיינו יכולים לברוח מהמחלה

אבל זו מחלה שמתקדמת כל הזמן אלא שכמו כל גרף יש עליות ומורדות אבל הכיוון הכללי הוא התדרדרות. הגיונית, אחיינך למרות גילו הצעיר צודק, אבל בת שאוהבת את הוריה לא מצליחה להתרחק רגשית אפילו אם רוצה. במקרה כמו שלך את יכולה קצת לעזור לעצמך אם תביני ותפנימי את המצב. כעת קשה לך להאמין, אבל תתרגלי למצב כמו כולנו. זה לא אומר שלא תהיי מטרדת או דואגת, אבל פחות לכיוון ההיסטרי (אינני מוצא מילה אחרת. אינני חושב כלל שאת היסטרית). אם מותר לי לתת את עצמי לדוגמה: אני השלמתי עם המצב, גם הרבה מאד הודות למטפלת הנפלאה של אלפי. אבל עכשיו, שיש התדרדרות מואצת, אינני מצליח להיות רילקס. ועכשיו אני רוצה להתענג קצת ולהזמין אותך ואת ניצה לריב כמו שיודעות לריב רק שתי פולניות טובות. אני רק חצי פולני...

zs1957

New member
יענקלה אתה פולני אמיתי

גם אני פולניה קרציה , פולניה גאה. אתה צריך לקבל את ההתדרדרות במצבה של אלפי למרות הכאב הגדול אין מה לעשות זו המחלה הארורה. ככל שתשלים עם רוע הגזרה יקל עליך להתמודד נפשית. שולחת לך חיבוק גדול. זהבה

תמר יקרה , כמה אני מבינה אותך

מרוב אהבה להורייך , את פשוט נשאבת לתוך חייהם מחוסר ברירה. אני מבינה כמה קשה לך כשאמא מספרת לך מה קורה עם אבא והיא חסרת אונים ובטח מלאה פחדים שאולי היא אפילו לא מעזה לומר לך. באיזה מקום בראש עלינו לעשות סוויץ' כזה שגם לנו יש חיים וגם אם ההורים גידלו אותנו וטיפלו בנו במסירות הכי גדולה, החיים שלנו גם כן חשובים, עלינו להיות הורים לילדינו, לצאת לעבוד , לפגוש חברים ולחיות!!! אני כותבת לך זאת בכאב גדול כי אני כבר כמה שנים חיה כמוך עם נקיפות מצפון שאיני עושה מספיק עבור הורי. אך לימדתי את עצמי לעצור, לשמוע את הקיטורים של בוקר טוב של אמי ולהמשיך ביום העבודה, כאילו לא שמעתי מה היא אמרה. הורי לא חולים בדמנציה אך זקנים מספיק, אבי כמעט 91 ואמי 87 ויש לכל אחד מהם קטעים שגורמים להם למריבות וכעסים וזה חלק מהבעיות של הגיל הזה. כל אחד מהם בנפרד "מלשין" לי על השני שהוא לא בסדר ומה אני צריכה לעשות???? אז אני מתעלמת , מנחמת, מבינה ומשתדלת לבוא לבקר, אך כבר אין לי נקיפות מצפון... בעלי הוא החולה באלצהיימר ולכן אני מספיק עסוקה איתו. שולחת לך חיבוק ענק, שתצליחי לתמרן בחוכמה ורגישות והלואי שתהיה להורייך עזרה בבית כך שלא יהיו תלויים בך יותר מדי.

אם אני צריכה לריב אז אני מעדיפה איתך..

וכשאני כותבת שעוד אירוע פחות אירוע כבר לא משנה.. מה יגיד הרופא ,אחרי סי.טי. היו עוד אירועים מהפעם האחרונה שעשינהו סי.טי. זה ישנה משהוא.. כל עוד האירוע לא גורם אובדן הכרה או לאיזה מצב חרום אחר.. אין מה לעשות עם האירועיים האלה..לחכות 48 שעות ולראות עד לאן הגיע האירוע, עד איפה היתה ההדרדרות.... יענק'לה , אתה בטח מסכים איתי, שאני בעלת ניסיון, בטח 5 - 6 אירועיים כאלה עברתי במשך החודשים האחרונים, בפברואר עוד הלך, ולאן הגיע היום, כל המחלה הארורה הזאת מורכבת מאירועיים בגדלים שונים..ומשאירים אחריהם סימנים בלתי הפיכים... ושום ניורולוג לא יכול לעזור וגם שיקום לא עוזר , כי אין את מי לשקם... אז בוא נפסיק לריב ונשאר ידידים טובים כי מספיק יש לנו בבית....

zs1957

New member
טובלה אין עלייך האחת והיחידה

המסוגלת לעמוד בכל המעמסה. את בולדוזר!!!!! שיהי לך הרבה כח להמשיך במשימה בטיפול בהורים ובאהרון וגם והכי חשוב בעצמך. אוהבת זהבה

למעלה