הדקות של אלטיט

guinnart

New member
הדקות של אלטיט

בן אלטיט מבני הרצליה ממשיך גם היום לשמור על נתון לפיו בכל משחק בו הוא משחק מעל 2 דקות הוא קולע סל.
היום שיחק 2:30 וקלע 2 נק'.
השיא היה מול מכבי תל אביב - 6 דקות תמימות ו- 4 נקודות.
סה"כ הוא קולע 1.5 נק' למשחק ב- 3 דקות. אם נוריד את המשחקים בהם שיחק פחות משתי דקות הממוצע שלו הוא 2.6 נק'.
אז אם ככה, למה במשחק שנגמר בסוף הרבע השלישי הוא מקבל רק 2.5 דקות ולא 8-10?
במקרה הכי גרוע ינצחו ב- 16 במקום 26, במקרה הטוב הם בונים לרוטציה שלהם שחקן בגובה 2.08 בעל ערך, שמסוגל גם לקחת קצת ריב', גם לשים פה ושם סל וגם לתת גוף, ועל הדרך גם עושים שירות חיובי לכדורסל הישראלי.

דברים דומים אפשר לומר על הפועל חולון - אלכס צ'רנוביץ סופסוף עולה לכמה דקות ומשחק יפה, קולע 4 נק', חוטף ויוזם. עם הרוטציה הקצרה שיש לחולון זה פלא שהם לא מנצלים כל הזדמנות כדי לטפח את צ'רנוביץ', נאור שרון ומושיאשווילי - שחקנים שיכולים לעבות קצת את הרוטציה ולתת כמה דקות.
ובעוד אני כותב שורות אלו מכבי תל אביב עולים ל- 20 הפרש, 5 דקות לסיום מול חיפה. חיפה כבר לא ינצחו. האם נראה את איתי שגב עולה מהספסל ליותר מדקה? אני מסופק.

salo22

New member
כי הליגה שלנו מוצפת בזרים

שאת שמות רובם אינני יודע. הם לרוב חבר'ה נחמדים, חוש הומור, חלקם שרים טוב בחמישיות, אבל מעבר לזה הם חונקים את הדקות לשחקנים צעירים בארץ.. מה לעשות, האתלטיות מדברת בספורט הזה, ואנחנו לא נצליח להתחרות עם האתלטיות שהשחקנים האלו מציגים..

tristan79

New member
לא בטוח שזו הסיבה במקרה הזה

כלומר מן הסתם המשוואה פחות זרים = יותר דקות לישראלים נכונה,
אבל אם אני מנחש נכון את כוונתו של guinnart אז הוא לא מדבר על השלב המתקדם יותר של חלוקת דקות בין השחקנים המובילים בקבוצה וכמה מהם הם בעלי ת.ז כחולה וכמה לא, אלא על השחקנים הצעירים שנמצאים שלב אחד (לפחות) מתחת בסולם האבולוציה הכדורסלנית.
אני לא בטוח שהזרים זו הסיבה שבמשחק של 20 הפרש 2 דקות לסיום מאמנים לא משתפים שחקנים צעירים, או אפילו לדקה-שתיים שלא בגארבג' טיים (כמו שלמשל עשה בירנבוים עם נסטרנקו לפני 2-3 עונות).
אני יכול לחשוב על כמה סיבות למה זה קורה:
מאמנים שקבוצתם בפיגור חושבים שזה יראה כמו הרמת ידיים.
מאמנים שקבוצתם מובילה כנראה חוששים שזה ישדר לשחקנים שלהם שהמשחק בטוח ואפשר להרגע + הם בטח מפחדים לחטוף אח"כ ביקורת אם יקרה איזה מהפך מדהים, אז למה להסתכן?
זה הנוהג פה ואם אף אחד אחר כמעט לא עושה את זה, אז למה להיות חריג?

ואולי כן, בגלל הזרים, כי בכל זאת יש כמות דקות מוגבלת שצריך לחלק אז את הכמה דקות פה ושם כדאי לתת לשחקנים הישראלים היותר ותיקים על מנת שהשורה הסטטיסטית שלהם תראה קצת יותר טוב (אחרי הכל הם הישראלים ה"בכירים").

למעלה