הדפסה שחור על שחור

הדפסה שחור על שחור

שלום :)
מקווה שהפורום כאן יוכל לעזור לי..
אני רוצה להדפיס על נייר שחור ויש לי כמה שאלות
1. איך מדפיסים לבן על שחור ושהלבן יצא באמת לבן
2. איך מדפיסים שחור על שחור (אני רוצה אפקט של טקסט שנחבא.. אולי מבריק בזווית מסוימת וככה אפשר לראותו)
ובכלל אם יש לכם טיפים להדפסה על נייר שחור...
תודה תודה תודה מראש

אוש אוש

New member
לבן על שחור בדפוס משי

ולגבי שחור על שחור אפשר להדפיס את הטקסט בלכה סלקטיבית אם כי גם צבע שחור יבדיל את הטקסט בברק קצת אחר

Schnitzell

New member
בדפוס דיגיטלי

אפשר להדפיס באמצעות צבע לבן עם מכונות של Indigo. לא הרבה מחזיקים צבע לבן במכונה מפני שהוא דורש הרבה תחזוקה, אבל שווה לחפש. הלבן של אינדיגו לא אטום כל כך, לכן אפשר לבקש להדפיס כמה שכבות (תלוי בחומר הגלם, בדרך כלל 2-3 שכבות יספיקו).

אפקט של שחור על שחור אפשר להשיג בצורה פשוטה מאוד על ידי בחירה נכונה של הרכבי הצבעים. לדוגמא: רקע שמורכב מ-100K ועליו טקסט שמורכב מ-50C 40M 40Y 100K.
אם מדובר ברקע קיים כבר, של חומר הגלם, תוכלי להכין ולהדפיס כמה קוביות של הרכבי צבע שונים, החל מ-100K בלבד ובהדרגה להעלות את שאר ערוצי הצבע (היזהרי לא להשתמש ב-100% מכל הערוצים יחד). כך תמצאי את הצבע שמשתלב הכי טוב עם החומר ונותן את האפקט שאת מחפשת.

liil

New member
יש גם באופסט צבע לבן

גם באופסט ניתן להדפיס צבע לבן על נייר שחור . הצבע הלבן באופסט הוא צבע אטום ויפה .

כמובן , כפי שכבר נאמר כאן, ניתן להדפיס גם בשחור ולעבור על הטקסט בלכה מט או מבריקה .

לתשומת ליבך, ראיתי פעם לוח שנה של שנות השמונים נדמה לי, של אחד הגרפיקאים הגדולים והידועים במדינה שביצע הדפסה על נייר שחור או רקע שחור עמוק אינני זוכר כרגע וזה לא חשוב
אבל השתמש בלכה מט ולכה מבריקה להדפסת טקסט על השחור. מדגיש שוב - על רקע שחור עמוק הודפס בשילוב של לכה מט ולכה מבריקה והתוצאה היתה מדהימה ממש . חשוב לציין שהנייר היה עבה.
ואם אינני טועה, באותה השנה לוח השנה הזה זכה במקום הראשון בתחרות העיצובים . היה גם מאמר על כך באחת מחוברות "דפוסגרף". את המוצר ראיתי לאחר כמה עשרות שנים ועדיין היה
מדהים וקריא .
הטיפ הזה ללא תשלום

דוביק11

New member
שכחת רק להוסיף את הטכניקה

שלום liil
כל מה שכתבת כאן נכון וגם אני ראיתי באיזהשהו שלב את לוח השנה הזה. נדמה לי של טורנובסקי .
לוח מקסים ובהחלט הגיע לו לקבל את הפרס אם היה כזה.
הרעיון שכתבת כאן הוא פנטסטי רק שכחת להסביר את טכניקת ההדפסה. היא ידועה לך?

זה כבר בתשלום ?

דוביק

liil

New member
יש כל מיני צבעים

היי
יש כל מיני צבעים. נכון גם לטקסטיל.
העניין הוא שלכל שיטת הדפסה יש את הצבעים התואמים לשיטה . צבע לדפוס בלט לא יכול להתאים לאופסט
בגלל עיקרון שיטת ההדפסה . צבע לטקסטיל עשוי לא ליהיות טוב להדפסה על נייר ובטח שלא לאופסט .
כעת, בינינו ככה, מדוע להדפיס בלבן ? הנייר לא לבן מספיק ?

שבוע טוב לכולם

למעלה