הדף היומי בספר הזוהר

הדף היומי בספר הזוהר

(בראשית ב וישלח עמוד תיד המהדורה המתורגמת לעברית)... וזה הוא העדות שציווה הקדוש ברוך הוא להעיד, שכתוב וענית ואמרת לפני יי אלוהיך ארמי אובד אבי וגומר . וענית, כמו שאתה אומר לא תענה ברעך שקר ענה באחיו. כתוב בו בבלעם ולא הלך כפעם בפעם לקראת נחשים, שכך היה דרכו שהוא היה מנחש. בלבן כתוב ניחשתי, שהשגיח בכשפיו ובקסמיו בעסק של יקב, וכאשר רצה להאביד את יעקב, בנחש ובכישוף שלו רצה לאבדו, ולא נתנו הקדוש ברוך הוא. וזהו שאמר בלעם בן בנו כי לא נחש ביעקב ולא קסם בישראל, מי יכול להם, שהרי זקני רצה לאבד את אביהם בנחשים ובקסמים שלו, ולא עלו בידיו, שלא נתנו לקללו זה הוא שכתוב כי לא נחש ביעקב ולא קסם בישראל. ובכל העשרה מיני כשפים וקסמים של זהרי הכתרים התחתונים, עשה לבן לנגד יעקב ולא יכול, זה הוא שכתוב והחלף את משכורתי עשרת מונים, שכולם שעה לבן לנגדו ולא עלו בידיו להרע לו שכתוב והחלף את משכורתי עשרת מונים ולא נתנו אלוקים להרע עמדי, מה זה מונים, כתרגומו מינים. וכתוב לשעירים אשר הם זונים אחריהם. מונים, מינים כמשמעו. ועשרה מינים הם של כשפים וקסמים בכתרים התחתונים, וכולם עושה לנגדו. עשרה מינים הם, שכתוב קוסם, קסמים, מעונן, ומנחש, ומכשף, וחובר חבר, ושואל אוב, וידעוני, ודורש אל המתים, הרי עשרה הם. אמר רבי יוסי, נחש וקסם שני מינים הם ובדרגה אחת עולים. וכאשר בא בלעם בקסם עשה לנגד ישראל, וזהו שכתוב וקסנים בידם. ולנגד יעקב בא לבן בנחש. וזה וזה לא עלו בידיהם זה הוא שכתוב כי לא נחש ביעקב מקודם בימי לבן, ולא קסם בישראל אחר כך בימי בלעם. א מ ר ב ל ע ם ל ב ל ק, בוא ראה מי יכול להם, שכל קסמים וכשפים שבכתרים שלנו, שהרי מ ז ו ה ר נ י צ ו ץ המלכות שלמעלה מתעטרים והוא נקשר בהם, שכתוב יי אלוהיו עמו ותרועת מלך בו. אמר רבי יהודה, חס ושלום שהיה יודע בלעם בקדושה שלמעלה כלל, שהרי הקדוש ברוך הוא לא רוצה בעם ולשון אחר שישתמש בכבודו, אלא בניו הקדושים, ואמר ו ה ת ק ד ש ת ם והייתם קדושים ישתמשו בקדושה, ישראל הם קדושים, שכתוב כ י ע ם ק ד ו ש אתה, אתה קדוש ולא עם אחר. מי שהם טמאים, טומאה מזדמנת להם להיטמא, עליו כתוב טמא הוא בדד ישב מחוץ למחנה מושבו, וטמא לטמא קורא שכתוב טמא טמא יקרא, מי שהוא טמא, לטמא יקרא. כל הולך אחר מינו. אמר רבי יצחק יאות הוא ליעקב שהיה קדוש לומר שנטמא בלבן ובכשפיו, או הוא שבח שלו. אמר לו רבי יוסי אל על פי שאומר רבי יהודה, אני מסייע לך, שהיה כתוב אנוכי ע ש ו בכורך. וכי יאות הוא לצדיק כיעקב להחליף שמו בשם הטומאה, אלא אנוכי מפסיק הטעם, ואמר אנוכי מי שאני, אבל עשו בכורך והרי העמידותו. גם כאן ויהי לי שור וחמור, לומר לא תשים לבך ורצונך לאותה ברכה שבירך אותי אבא שמתקיימת בי, הוא בירך אותי הווה גביר לאחיך וישתחוו לך בני אמך, מפני כך עבדך יעקב, לאדוני לעשו. הוא בירך אותי ברוב דגן ותירוש, הרי לא מתקיימת בי שלא אצרתי אותם. אלא ויהי לי שור וחמור צאן ועבד. רועי צאן בשדה. הוא בירך אותי מטל השמים ומשמני הארץ, הרי לא מתקיימת בי, מפני שהרי עם לבן גרתי, כגר שלא היה לו בית אחד, כל שכן משמני הארץ וכל זה כדי שלא יסתכל בו ביעקב על אותם ברכות ויקטרג עמו. רבי אבא אמר, כתוב בו ביעקב א י ש ת ם יושב אוהלים, אדם שלם, מפני שהוא יושב בשני משכנות עליונים, והושלם לזה הצד ולזה הצד, והוא לא אמר שנטמא בכשפיו, אבל על מה שאומר רבי יהודה מפני שליבו שלם על טוב ואמת שעשה לו הקדוש ברוך הוא, שכל העולם יודעים מעשי לבן מה הם, ומי יכול להנצל מהקטרוג שלו....וגומר וכתוב "תמים תהיה עם יי אלוהיך"...וכל כך למה, אמרו לו, מ פ נ י ש ה ק ד ו ש ב ר ו ך ה ו א ר ו צ ה ת מ י ד ב ת פ י ל ת ה צ ד י ק י ם ומתעטר בתפילתם. כמו שאמרנו שאותו מלאך הממונה על תפילתם של ישראל סנדל"פון שמו נוטל כל אותן תפילות ועושה מהן עטרה לחי העולמים והעמידוהו, וכל שכן תפילתם של הצדיקים שהקדוש ברוך הוא רוצה בה, ונעשות עטרה להתעטר באלו תפילות.......תפילת ה ר ב י ם ע ו ל ה לפני הקדוש ברוך הוא... מפני שעולה בגוונים הרבה ונכללת מכמה צדדים, ומפני שנכללת מכמה גוונים נעשית עטרה ומונחת על ראש הצדיק חי העולמים. ותפילת היחיד אין היא כלולה והיא אינה אלא בגוון אחד..... שכל מי שעוסק בתורה הקדוש ברוך הוא מושך עליו חיים עליונים ......... זה הכל להיום, ביי, גם מי שלא הבין כלום עשה כאן מצווה גדולה בכך שהשתתף בתפילת הרבים וסייע לצבוע אותה בגוונים מרובים. ברוכים תהיו...וביי זה הכל להיום.

למעלה