הדס

איתןem

New member
גילו של ההדס - שלום עמיחי

אני לא זוכר במדוייק ,אבל נמצא אצלי לפחות כ-17 או 18 שנים,אולי אף יותר. לפעמים אני מנסה משהו קיצוני ולא שיגרתי,בניגוד למקובל,וכך קרה שלפני כ - 12 שנה קיצרתי את הגזע והשארתי רק את הענף התחתון השמאלי,דבר שהתברר כשגוי לחלוטין. עם הזמן צמחו מספר ענפים נוספים - ונוצר הצמח המוזר הזה. איתן.

minigan

New member
שאלה לאיתן

ערב טוב איתן. מה הביא אותך למסקנה שהפעולה שביצעת לפני 12 שנה הייתה שגויה לחלוטין? אודה לך אם תפרט ותרחיב בעניין. יוסי.

איתןem

New member
תשובה ליוסי-בקשר להדס

בזמנו בפעולה שביצעתי ,לא כל כך התמצאתי בכל הענין של סגנונות העיצוב ורציתי ליצור מעין -"חצי מפל",והתוצאה הייתה משהו מאוד חריג ויוצא דופן ממה שרואים בטבע. כלומר: עץ מאוד נמוך עם ענף כבד ולא טבעי מצד שמאל של הגזע.גם היום לאחר הרבה שנים,אפשר להיווכח בחוסר האיזון עקב נוכחותם של מרבית הענפים בצד השמאלי של הצמח. ישנה אמנם האפשרות לעצב את העץ בצורה אחרת ,אבל בנתיים אינני ממהר לעשות זאת. אם שמת לב,יש לי הרבה "חריגות" מהנורמות המקובלות בעיצוב הבונסאי -לדוגמה:האוונימוס הזקן שהעליתי אצלך בפורום ועוד... כמובן שאינני טוען שזוהי גישה חיובית-אבל זהו אחד מהמאפיינים של "כתב היד" שלי. איתן

minigan

New member
תודה והערה.

אז אם לסכם, אתה לא מרוצה כרגע ("הצמח המוזר הזה") ואתה לא מרוצה מהשינוי שביצעת לפני 12 שנים. כיצד אתה מתכוון להתקדם מכאן?

איתןem

New member
ליוסי -ההדס

הצמח אכן נראה בעיני קצת "מוזר" אבל בניגוד אולי למה שחושבים-אני לא דוחה את מראהו החריג,ואולי יהיה קצת מוזר לומר שהוא דווקא מקובל עלי ,לא פחות מצמחים המעוצבים לפי "הקלסיקה". קשה לי לומר שאינני מרוצה כרגע או שאינני מרוצה מהשינוי שנעשה לפני 12 שנה, קצת לא נעים לי להודות -אבל אני תמיד מחפש בטבע את החריגים והמיוחדים. ועיניי צדות אותם מיד. אני גם לא דוחה דברי ביקורת,ויעידו על כך חוג מכירי, באם אקבל הצעה שתראה לי ,אשקול לבצע שינויים. כרגע אני די שבע רצון מ "מוזרות והחריגות" שלו.ולכן אין לי כוונה להתקדם הלאה. יתכן שהדברים נראים כסתירה לשגיאה שעשיתי בעיצוב לפני שנים-אני אמנם מודה בטעויות,אבל לא רואה זאת כאיזה כישלון. איתן

minigan

New member
בחירה בין מוזרויות

אם כבר בוחרים בעיצובים מוזרים... אני אהבתי יותר את "המוזר הקודם" מלפני 12 שנה...בשינויים קלים...יותר תנועה וזרימה. טוב שאדם חי בשלום עם הבחירות שלו. מצד שני אי-שביעות רצון עצמית מדרבנת לשינויים מתמידים ולחיפוש...וגם זה טוב.

איתןem

New member
בחירה בין מוזרויות-ליוסי

אני לא הזכרתי בדברי שביעות רצון עצמית. אני דיברתי על שביעות רצון מהצמח -ויש הבדל מהותי. יצירה של דבר או אובייקט מסויים -מסתיימת בשלב כל שהו.אפשר להיות מרוצים מהתוצאה, או לא מרוצים.לפעמים אין מה לעשות ,בין אם מרוצים או לא מרוצים. אם היתה לי שביעות רצון עצמית כפי שנירמז וניתן להבין מדבריך,לא הייתי ממשיך לעסוק בבונסאי או עיסוקים אחרים. העובדה שאני מנסה כל הזמן ליצור משהו חדש ושונה,כולל החריגות והמוזריות ואינני כופה על עצמי את כללי "העיצוב האידיאלי" או החיקוי הפדנטי של כללי העיצוב המסורתיים, מעידה יותר על אי שביעות רצון עצמית מאשר על שביעות רצון עצמית. השלמה עם הבחירות שלי?זה כבר דבר שונה. איתן

shnir

New member
עיצוב מחדש

היי איתן בקשר לעיצוב העץ, הייתי מוציא אותו מהכלי ושותל אותו בזוית במיכל שתילה גדול יותר כאשר הענף הראשי כרגע יהיה נטוי לצד והענף ה"מוזר" יהפוך למוביל. כך ליצור עץ "לא פורמלי" גדול יותר.

minigan

New member
רעיון טוב

כך יכול להיראות לאחר עיבוד התמונה. שבוע טוב. יוסי

איתןem

New member
הצעות לעיצוב ההדס- לא ראיתי את

ההצעות וסליחה על האיחור במתן בתשובה.ההצעות של שניר ויוסי אכן מוצאות חן בעייני.וכנראה "שאלך על זה". איתן

למעלה