הדס---

• פותח הנושא Neu75
  • פורסם בתאריך

Neu75

New member
הדס---

תגידי מי ביים את Otehrside? אני מחפסת אומני אקספרשיון הגרמנית.

lollapalooza

New member
אקספרסיוניזם גרמני* יקירתי.

מי ביים
*בודקת* שני במאים
Jonathan Dayton & Valerie Faris אבל הם ממש לא במאי אקספרסיוניזם גרמני, הקליפ הוא רק מחווה (Homage
) וזה כי (והנה שיעור מזורז בהיסטוריה של הקולנוע) הז'אנר (Genre) הזה היה קיים בשנות העשרים והשלושים, לפני מלחמת העולם השניה (War World 2)- כלומר, הוא די ישן. ובשחור- לבן.שמות של במאים: (with links so u can see their filmography) פריץ לאנג, שהוא הגדול מכולם בז'אנר הזה. פ.ו. מורנאו והסרט החשוב ביותר נקרא "הקבינט של דוקטור קליגרי", של רוברט וינה. המרצה שלי היה גאה בי עכשיו.

Neu75

New member
יהההה

מגניב כל כך. כבר נמס לי מכל הסרטים ה"טיין" (teen) האלה (אני הרגע היגעתי מהחצי השני של 'רוד טריפ' עם שון ויליאמ סקוט וטום גריין) {that dominate today's culture}.. אני סוחרת את כל הסרטים שעזרת לי למצוע הלילה (כבר 11:22 פה בקאליפורניה). מה קרה לסטאנדארדים הוודי אלאן שלי? אה ועם כבר כך, א קלוקוורק אוראנג' (A Clockwork Orange) הוא סרט מדליק. הדס, את בת מזל - את לומדת משהוא שאת משוגעת על. ודבקה לא נירה לי שזאות אומנות ישנה - חישבי על רמבראנת (איזה מגניב ראיתי את אחת מהציורים שלו (סקטצ' כזה) במו עיני) והציורים על כירי מעורות. דרך אגב איך מבדילים בין סוריאליסם ודאדאיסם? And I cannot stress enough how great it is writing in Hebrew, there's just so much you can say with one language that you can't with the next. מקווה שכל מי שגר\ה בארץ מדליקה כל כך נהינה\ת כרגה. היו שמחים! שמעו לצ'ילי פפרס. הדס זוכרת את מכונת הקפה שהיתה פופולארית במיוחד בחורף? אההה געגוים. פסיה

שאלת איך מבדילים

בין סוריאליזם לדאדאיזם. "תקופת השינה" היא תקופה שקדמה לסוריאליזם, ובה היפנטו את האמנים כדי שיציירו מתוך התת מודע(?) או משהו כזה, ומתחלק לשתי קבוצות: ביומורפי ו..שיט.. לא זוכרת. דאלי, למשל, הוא אמן בסוריאליזם הביומורפי, ומאגריט, בחלק השני. [אחחח.. כמה אני זוכרת משנה שעברה חחח]. דאדאיזם זה "ירידה" על האומנות הקלאסית או על אומנות בכלל, ומטרתה היא לזעזע את הצופה, האקדמיה.. משהו כזה... האמן האהוב עליי מהתקופה הזאת [ועל ג'ון] זה מרסל דושאן
מקווה שעזרתי...

dafnaleh

New member
../images/Emo2.gif

לא ידעתי שהיפנטו את האמנים. אני מצאתי את מרסל ינקו מגניב למדי, מהדאדאיסטים.

Neu75

New member
נב

Are they that couple that did The Zephyr Song as well? Great song with a video that goes together really well.

למעלה