הדס מצוי - ההתחלה

YankaG

New member
הדס מצוי - ההתחלה

אני ירוקה בפורום, עד היום גידלתי רק צימחי מים וחתולים. קיבלתי שטיל צעיר של הדס מצוי, בתוך עציץ פשוט כזה מפלסטיק שחור דק, עציץ עמוק למדי. יש ברשותי עציץ בעומק 5 סנטימטרים מחרס, בקוטר 10 סנטימטר. איך אני מעבירה, מתי אני מעבירה, איך לגזום שורשים, ומה שאר הדברים שאני צריכה לדעת. בתודה מראש, יאנה.

סן תאי

New member
שלום יאנה

ברוכה הבאה לפורום. אני מציע שתמתיני עם ההעברה של ההדס לפחות עוד חודש, שיחלפו להם הימים החמים, הייתי ממליץ אם יש לך סבלנות לחכות ולבצע את הפעולה לקראת סוף החורף. נראה לי שכלי החרס שלך קטן מידי, כמות הקרקע שהוא יכול להכיל מאוד מצומצמת, ביום חם בקיץ העץ יכול להתייבש ולמות תוך כמה שעות. על כל פנים לצורך העברה לכלי זה או אחר, הוציאי את העץ מכלי הפלסטיק, שחררי מעט בעזרת מזלג מכופף את פקעת השורשים, גיזמי את השורשים הארוכים, בידקי שבכלי החדש יש חור או חורי ניקוז מספיק גדולים, הניחי ע"ג חור הניקוז רשת פלסטיק על מנת שהמצע לא יברח החוצה. מומלץ לרפד את קרקעית הכלי בשיכבת טוף גרוס, להוסיף קרקע חדשה, להכניס את העץ לכלי ולהדק סביבו קרקע חדשה נוספת. בתום התהליך, להשקות את העץ ולהניח לשבועיים שלושה במקום מוצל. בהצלחה.

YankaG

New member
פרטים רבותי - פרטים

העציץ הוא ריבוע של 8*8 ובעומק של 10 סנטימטר. אין לי בעייה לחכות לסוף החורף עד ההעברה, אבל השאלה היא איך אני מטפחת אותו בכלי הנוכחי? מבחינת גיזום והשקייה, וגם מבחינת מיקום בבית. יש לי בעייה שאני לא יכולה למקם צימחייה על החלונות בגלל שהחתול שלי יטפל בה. יש מקומות מוארים בסלון. עוד שאלה, האם אני צריכה מידי פעם גם לתת ריסוס לעלים? עוד עיניין, ראיתי באיזה אתר שכתוב שהרבה יותר טוב לגדל את הבונסאי תחת תאורה ישירה מלאכותית (במקרה ההוא - מטאל הליד) איך אתם מגדלים אותם אם הצמחים בבית?

minigan

New member
המלצה

העומק של העציץ הנוכחי 10 ס"מ ושל החדש 5 ס"מ. לכאורה ניתן לגזום 3 ס"מ שורשים בתחתית הגוש ולשתול עם גבעה קטנה של 2 ס"מ מעל לשפת העציץ. בפועל מדובר בפרה-בונסאי שעוד ארוכה לו הדרך (...אל האושר) ולכן אני ממליץ להעבירו לעציץ בנפח כפול לפחות מהנוכחי ולתת לו להתפתח במשך כשנתיים. בעוד שנתיים באביב להעתיקו לעציץ בונסאי או עציץ אימון דמוי עציץ בונסאי. בינתיים את חייבת לגדלו במקום מואר ביותר עם אוויר צח(מרפסת או אדן חלון). דילמה רצינית החתול או בונסאי. בהצלחה

YankaG

New member
אוף........

ניראה לי שעם כל החיבה שלי לצמחים אני בסוף אקנה בית.....יש לי שני מיני אקווריומי צימחייה (ועוד שניים בדרך,כל זה בחדר שינה!), חתול פסיכי (הוא עדיין גור וכבר צבר לזכותו 4 ק"ג, והוא אפילו לא שמן!!!) ועכשיו נידלקתי על הבונסאי.....קשה, קשה...... אני אנסה להדביק את העציץ לחלון או לעגן אותו בצורה כלשהיא, ניראה מה ילך....

למעלה